perjantai 25. maaliskuuta 2022

Koko some neuloo marimekkosukkia

Viime kuukausina on ollut havaittavissa neulomissomessa pientä marimekkosukkien neulomista. En innostunut niistä lainkaan aluksi, kunnes sitten vähän myöhässä heräsin siihenkin villitykseen. Unikkosukat olisivat olleet vähän liian vaikeat minulle, mutta tekstinä marimekkosukat vaikuttivat kokeilemisen arvoisilta. Päätin siis kokeilla niitä. Ohje/Tekstikuvio näihin löytyy Diy by Anni -blogista.

Koska en halunnut myöskään opetella uutta kantapäätä, niin päätin neuloa lyhytvartiset sukat, jolloin pääsee menemään sieltä, mistä aita on matalin :D Värejä mietin pitkään, mutta en halunnut ottaa valkoista (koska sitä tarvittiin muihin neuletöihin) niin pohjaväriksi tuli pinkki. Tekstin väriä mietin myös ruskealla, mutta päädyin sitten tummempaan pinkkiin. Kieltämättä ehkä se ruskea olisi ollut sopivampi?  Mutta ehkä seuraaviin marimekkosukkiin? :D

Nämä sukat ovat kyllä ihan iisit neuloa. Ei tarvitse olla mikään kirjoneulemestari, että osaa neuloa nämä sukat. Langanjuoksut eivät muistaakseni ole kovin pitkiä (5 silmukkaa ehkä pisin?). Seurasin kyllä ohjetta hyvin tarkasti, ja en tainnut tehdä väärin ollenkaan missään vaiheessa eli jotain hyötyä tarkasti seuraamisessa oli. Hitusen pienehköt näistä tuli omaan jalkaan, mutta kyllä ne mahtuvat. Kokonaissilmukkamäärä kuvioon on 48 ja sen olen kokenut itselleni vähän liian pieneksi kirjoneulesukissa. Annan nämä todennäköisesti lahjaksi. Koko näissä on n.38 (ainakin leveyden kohdalla). 

Oletko sinä neulonut jo marimekkosukkia tai -lapasia?

PS: Taisin hurahtaa myös toiseen marimekkokuvioon ja siitä on syntynyt lapasia. :D 

4 kommenttia:

 1. Aina oppii; en ollut Marimekko-sukista kuullut/lukenut, mutta nyt olen. Ukraina-sukista sen sijaan olen lukenut ja nähnyt kuvia. Niissä on lipun värit keltainen ja sininen. Joissakin on myös teksti: Ukraina.
  Kivat joka tapauksessa nuo sinun sukkasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva että tuli uutta :) Joo, itsekin näihin "vähän myöhässä" hurahdin. Ukraina sukissa on myös paljon kauniita erilaisia :)

   Poista
 2. Marimekko neuleita tulee jo silmistä ja korvista. En missään tapauksessa aio itse neuloa. Lanka+työ = ilmaista mainosta. Ihmettelen, että Marimekko on antanut luvan tällaisille neuleille. Aiemmin on ollut niin tarkka kuoseistsaan, että edes erään ihmisen omaan kotiin maalaama "unikko"-kuvioisen taulun ja puikon päät näyttävä valokuva blogissaan piti poistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aina todella oppii uutta: onpa jännä jos tuollaisen työn kuva on pitänyt poistaa. Inspiraatiotahan se olisi vain ollut mutta ehkä taulut ja neuleet he näkevät eri lailla? Onneksi se taulu kuitenkin voi olla kotona eivätkä sentään sitä tule poistamaan :D

   Poista