perjantai 18. maaliskuuta 2022

Jämälankasukat

Olen tänä vuonna kaivellut enemmän kuin ennen kotikotoni kaappeja ja kappas, sieltä on löytynyt lankaa, jota olen sitten ottanut mukaan uusiokäyttöön. Neulominen on siinä mielessä kiva harrastus, kun lankoja voi uusiokäyttää. Nämä sukat ovat neulottu kyseisistä langoista 90 -luvulta tai 2000-luvulta. Lanka on lähes varmasti seiskaveikkaa.  Vyötteitä ei ollut, mutta muistan hämärästi, että niistä olen neulonut lapsena ja myös langan tuntuma vastaa seiskaveikkaa. Mulla on ollut nuorempana jokin virkkausvillitys, sillä kotoa löytyi laatikollinen virkattuja isoäidinneliöitä. Purin suurimman osan ja käytän langan muuhun. :D Aika urakka purkaa, mutta en raaskinut heittää niitä poiskaan. Osan jätin kotiin ja sanoin äidilleni, että saat tehdä lopuille mitä haluaa. Yhdistämään minusta ei olisi ollut, koska en pidä siitä puuhasta. Ja purkaminen ja neulominen oli kivempaa. 


Tällaiset sukat niistä jämistä sitten syntyivät. Halusin kokeilla palkkiraitaa pitkästä aikaa, koska niissä ei olisi niin paljon pääteltävää kuin raitasukissa. Pääteltävää silti riitti ihan tarpeeksi. Yritin aina, että yksi raita olisi yksi pieni kerä ja aika hyvin siinä onnistuinkin. Siltikin sukat odottelivat päättelemistä jonkin aikaa, koska päättely ei kuulu vahvimpiin puoliini. Mikä siinä onkin, että päättely kestää. Ennen olin ihminen, joka päätteli aina heti valmistumisen jälkeen. Ilmeisesti nyt on pääteltäviä aina niin paljon, niin ei vain jaksa montaa sukkaparia päätellä peräkkäin :D Nimim. viime vuonna neulottuja sukkia odottaa edelleen päättelyä.

Yllättävää, että nuo langat sopivat noin hyvin keskenään. Ei ehkä tyypillinen värivalinta itselle, mutta minusta sopii ihan hyvin keskenään. Tuo beige väri on muuten sellainen "tweedväri" jossa on pieniä erivärisiä pilkkuja. (En tiedä kyllä oikeasti sen nimeä, mutta muistan tämän langan oikeastaan aika hyvinkin vuosien takaa) Tästä tuli ne suurimmat flashbackit ysärille tai 2000-luvulle. Noita pieniä jämäkeriä jäi vielä, että saapi nähdä, mitä kaikkea vielä saan niistä aikaan. Ainakin toisetkin sukat niistä on neulottu sekä lapaset. Niistä lisää myöhemmin.

Taidan ottaa nämä sukat keväällä mökkisukiksi.

Tykkäätkö neuloa palkkiraitasukkia?


6 kommenttia:

 1. Kivat sukat tuli ja värit todella sopivat hyvin yhteen. Kiitos kysymästä, kyllä tykkään palkkiraitasukista ja taidanpa pian ryhtyä niihin: hyvä jämälankaprojekti. Samaan tarkoitukseen käy myös jos raidoittaa niin, että on yksi pääväri, joka toistuu joka toisella raidalla. Muut raidat voivat sitten olla erivärisiä jämiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hei kiitti vinkistä, täytyypä joskus kokeilla noin raitasukkia :)

   Poista
 2. En ole vielä tehnyt yhtään palkkiraitasukkaa. Ehkä joskus. Jämälankasukkasi ovat kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin meni aikaa siihen kun tein ekat.

   Poista
 3. Voi päättelykeijua, missä lienee pyörinyt kun ei heti avuksesi joutanut.

  Ihanat palkkiraidat, tykkään kovasti näiden sukkien värimaailmasta :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina jossain muualla kun tarvittaisiin :D Kiitos! Yllätyin itsekin kuinka hyvin kaikki jämät sopivatkin yhteen :)

   Poista