sunnuntai 13. maaliskuuta 2022

Jämälankahuivi osa 1

Vuoden alussa kaipailin sellaista helppoa, aina oikein huivia, jossa ei tarvitsisi ohjetta katsoa. Katselin kyllä ohjeitakin, mutta oikeastaan en halunnut neuloa mistään ohjeesta. Halusin neuloa vain aina oikein sen suurempia miettimättä. Täytyi siis kehitellä oma ohje, vaikka missään nimessä tämä huivi ei ole vielä kirjallisessa muodossa. Ohje nimittäin vaati vielä toisenkin huivin neulomisen ja siksi otsikossakin on osa 1. Toisen huivin neulomisessa tuli tietenkin mieleen muita ideoita ja en tiedä vielä, mihin huiviin ohje tulee. Ehkä tämä huivi oli sellainen harjoituskappale, sillä seuraava huivi onkin jo paljon parempi. Tätä kehitystä seuratessa, kolmas huivi on jo todella hyvä :D


En usko, että tämä huivi nyt olisi mennyt jotenkin hukkaan. Neulesuunnittelu vaatii aina jotenkin harjoituskappaleita. (Tai voisihan niitä mallitilkkujakin neuloa... :D ) Idea tähän huiviin oikeastaan lähti jämälangoista, joita ajattelin raidoittaa neljän kerroksen välein. Ensimmäiset värikkäät langat ovat joululomalla kotikotoa otettuja lankoja, jotka eivät sitten kuitenkaan riittäneet koko huiviin. Omasta lankavarastosta oli siis kaivettava jotain sopivia jämiä tähän. Alun perin piti raidoittaa koko huivi, mutta niin paljon en uskonut jämiä olevan, joten kuvioihin tuli tuo ruskea. Seuraava idea oli, että huivin toinen puoli piti olla pelkkää ruskeaa. Noh, tämä sitten vesittyi oikeastaan sillä, kun ruskeaa ei ollutkaan niin paljon. Piti ottaa avuksi taas raidat. Näiden syiden takia huivista tulikin sitten vähän sekasotkuinen. Mutta huivi se on silti ja käyttää sitä voi. Huivi on muutenkin todella iso eli ei olekaan sopiva siinä käytössä, jossa sen alun perin ajattelin olevan. Nyt se on lähinnä hartiahuivi lämmikkeenä tms. Tätä on kyllä käytetty jo kotona, sillä juoksulenkin jälkeen tulee aina vähän kylmä, jolloin extralämpö on ollut tarpeen. Suunnittelin myös, että jos veisin tämän huivin mökille, jossa sille tulisi ehkä enemmän käyttöön. 


Mutta menipähän tähän huiviin taas jämälankoja ja sainpahan bingoruksin! Lankoina tässä on käytetty myös Nordic Woolia ja Alpaca Woolia. Kaksinkertainen ohut merinolankakin on jossain kohti huivissa. Muut langat ovat lähinnä sellaisia jämiä, joita löysin lankakätköistä. Puikkona taisi olla muistaakseni 4 puikot.

Mitä pidät? Neulotko sinä mallitilkkuja huiveihin tai muihin?

PS: Tässä huivissa oli ihan kamala päätteleminen ja sen takia kuvaamisessakin hieman kesti.  :D

8 kommenttia:

 1. Kaunis huivi ja kivasti leikitelty väreillä ♥ Olen yhden huivin aiemmin neulonut ihan vaan testimielessä. Nyt löysin viime kesän avokadovärjättyä löyhäkierteistä lankaa omista kätköistä ja siitä tulisi kaunis huivi. Malli pitäisi vaan löytää, joten taidanpa selailla Ravelrya illalla :)

  VastaaPoista
 2. Tosifiksu jämälankaprojekti. Eihän tuon mallisessa huivissa tarvitse olla mitään sääntöä, vaan juuri noin: välillä raidoitetaan, välillä neulotaan yhdellä värillä niin kauan kuin lankaa riittää ja sitten taas vähän raidoitetaan. Minusta tuohon huiviin on valikoitunut värin voimakkuudeltaan saman tasoisia lankoja, jolloin kokonaisuus näyttää aivan suunnitellulta. Oikein hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, yritinkin ottaa suht samanpaksuisia lankoja ja aika hyvin siinä onnistuin. Pieniä aloittelijan "mokia" huivissa on, mutta eivätpä ne näy onneksi muille :D

   Poista
 3. Kerkesin juuri ajattelemaan, että oli varmasti pääteltävää, kun mainitsitkin asiasta👍😅 Mutta kiva huivi tuli ja kivan värinenkin🤗

  VastaaPoista
 4. Minullakin on aina tarve yhdelle aivot narikkaan -neuleelle, mielellään juurikin ainaoikeinneuleelle. Huivi onkin sellaiseen oiva! En muuten vieläkään ole aloittanut lupaamaani huivia. Josko nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä ihan parhaita huiveja! Eli kyllä, aloita nyt! :)

   Poista