tiistai 15. maaliskuuta 2022

Sinisen langan kirous

Mulla on jokin etäisyys siniseen lankaan. Ei se nyt sinänsä ehkä kirous sentään ole, mutta etäisyys pikemminkin. Neulon kyllä miehelle ja lapselle sinisellä aina joskus, mutta silti niitä sinisiä keriä on vain paikoillaan lankalaatikossa. Siitä inspiroituneena päätin suunnitella neuleohjeen, jossa sinisellä värisellä on merkitys. No saatoin kyllä myös pitää pienen gallupin instassa sinisestä väristä ja kävi ilmi, että muillakin on jokin sinisen värin kammo eikä sillä tule neulottua usein. Ihan vielä tässä postauksessa en sitä ohjetta jaa, koska se on vielä kesken. 

                                             


Näitä kuvassa näkyviä sukkia en tainnut koskaan esitellä täällä, mutta todistavat, että joskus saatan neuloa sinisellä värillä. :D Sukat ovat kyllä valmiit mutta en löytänyt valmista kuvaa sukista.

Toki siihen ohjeeseen saa käyttää muitakin värejä, mutta sininen on oiva valinta siihen. Siihen liittyy nimittäin taivas ja tietenkin se taivas saa olla muunkin värinen. :D Mutta pitää hetki vielä odottaa sitä. Onko teillä jokin väri, jolla ette vain osaa neuloa? Sinisessä värissähän ei tietenkään mitään vikaa ole, mutta en vain oikein osaa sommitella sitä mihinkään enkä mitenkään. Toissa vuonna neulottu lapsen villapaita oli sinisen ja turkoosin värinen ja se oli kyllä ihan okei. Ja viime vuonna neulottu lapsen kauluri, vaikka sekin taisi olla enemmän turkoosiin päin. Mutta varsinkaan itselle en oikein osaa neuloa sinisellä mitään. Voi myös olla, että tämä johtuu siitä, etten osaa käyttääkään sinisiä värejä eikä ne välttämättä sovikaan minulle. Kummasti kuitenkin sitä sinistä väriä löytyy lankalaatikosta. :D


Tässä kuvassa vielä yksi todiste, että neulon kyllä joskus sinisellä, mutta liian harvoin verrattuna siihen, että sininen väri ei kuitenkaan kulu pois lankalaatikosta. 

Yllä olevat siniset sukat ovat neulottu Adlibriksen baby merinolla ja menevät jonnekin neulehyväntekeväisyyteen jossain vaiheessa tänä vuonna. 

Mikä on sinun en-osaa-neuloa-tällä-värillä -väri?

PS: Stay tuned - se ohje on tulossa pian!

8 kommenttia:

 1. Minä en osaa neuloa pastellinvärisillä langoilla, ehkä noista väreistä tykkää muutenkaan. Tarkoitan siis vaaleaa lilaa, vaaleanvihreää, vaaleansinistä, vaaleanpunaista, vaaleankeltaista. Beige menettelee, jos se on jonkun muun kanssa.
  Mutta tumma sininen ja sen muunnelmat, kuten turkoosi, petrooli, taivaan sininen, sähkönsininen ovat ehdottomia lemppareita.
  Oletko huomannut, että tämä korreloisi jotenkin omiin väreihin? Ainakin minulla stemmaa: Olen vaalea ja minulla on siniset silmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoista. Täytyypä oikein miettiä. Sinisiä silmiä ei ole mutta olen vaaleampi kyllä. Veikkaan että taitaa johtua myös siitä etten oikein osaa käyttää sinistä niin en osaa neuloakaan sillä itselle ja ehkä se ei niitä sopivimpia värejä ole itselle. Kaikki vaaleat, pastellit, pinkit yms helposti neuloontuu ja välillä en vissiin muilla neulokaan kuin niillä :D

   Poista
 2. Nätit pikku sukat. Minä en osaa neuloa valkeita ja mustia sukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustat sukat on kyllä vaikeita neulottavia minullakin.

   Poista
 3. Minusta hiusten ja silmien väri eli oma väritys vaikuttaa lempiväreihin ihan selvästi. Meillä perheessä on kahdella siniset silmät ja kahdella vihreät. Kuinka ollakaan, näiden kahden sinisilmäisten lempiväri on sininen ja vihreäsilmäiset käyttävät paljon vihreää ja muita ruskan sävyjä - ne kun sattuvat sopimaan paremmin. Eli itselleni en koskaan neulo sinistä mutta sinisilmäiselle lapselleni kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on mielenkiintoista. En ole koskaan (ehkä?) pohtinut asiaa tältä kannalta. Täytyypä tehdä empiiristä tutkimusta lisää! Oma silmien väri on kyllä jokseenkin sini-vihreä-ruskean sekavärinen eli johtuuko siitä että mulla on monia lempivärejä enkä ole koskaan välittänyt sinisestä enkä vihreästä? :D

   Poista
 4. Yksi lempiväreistäni on sininen ja silti uskaltauduin sillä kutomaan vasta tänä vuonna. Nyt on jo helpompi sillä kutoa. Vihreä ja keltainen ovat olleet sellaisia värejä, joista en millään ole halunnut kutoa, mutta olen koittanut tätäkin touhua opetella:) Mutta tosi raikkaat ovat kyllä nuo tekemäsi raitasukat, tokkopa millään muulla värillä kuin sinisellä noin raikkaita saakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kerroit omasta sinisen värin kokemuksesta. Vihreä on myös itselle sellainen väri, josta en oikein pidä mutta olen myös opetellut neulomaan sillä viime aikoina. Kiitos, sinisellä saa kyllä myös raikkautta aikaiseksi. :)

   Poista