sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Keväthuivi osa 2

Kerroin aikaisemmin, että huiviohjetta varten mun täytyi neuloa kaksi huivia. No ei tietenkään kukaan pakota siihen, mutta eihän se ohje nyt kerralla tule kuntoon varsinkaan, kun ei tee mitään muistiinpanoja :D. Koska ajatukset ja ideatkin muuttuvat matkan varrella, niin en enää oikeastaan tiedä, että millaisen huiviohjeen julkaisen. Neulesuunnittelu on pitkäjänteistä hommaa, mutta tykkään siitä silti! Niin nopeasti näkee oman kehityksen ja koko ajan tulee uusia juttuja! <3 Tässä siis keväthuivi osa 2.


Mutta nyt tähän huiviin. Tämä huivi ei ole oikeastaan jämälangoista neulottu. Vaikkakin löysin kätköistäni yhden kirjavan Novitan nallekerän ja se jotenkin kutsui tähän huiviin. Lisäksi tässä huivissa on Onionin harmaata ja vähän keltaista Adlibriksen baby merini lankaa. Jälkimmäistä ei kyllä enää saa Adlibrikseltä ja se on nimenomaan merini nimeltään, eikä merino. Huivi olisi jäänyt hieman vajaaksi ilman tuota keltaista, mutta on myös sopivan pehmeä huiviin ja sopii muihin väreihin. Painoa huivilla on 232 g ja valmistui jo helmikuussa. Neuloin tämän 4 puikoilla, jolla tuli ihan sopivan näköistä ja -kokoista jälkeä. Suunnittelin tämän keväthuiviksi ja muutamia käyttökertoja sille onkin jo tullut.

Tällä hetkellä ei olekaan yhtään huivia puikoilla, mutta varmaan pitäisi ottaa, koska piakkoin unohdan taas muistiinpanot tästäkin. :D Se huiviohje saattaa siis tulla vasta syksyllä. Mutta se tulee sitten kun aika ja intuitio ovat oikeilla kohdin. Ja parempi kuvakin tästä on varmasti vielä tulossa, mutta tähän hetkeen en oikeastaan saanut yksin parempaakaan. Huivin koko päädystä päätyyn on yli metrin ja menee kaulalle hyvin ja saa vielä kevyesti solmuunkin. Tämän huivin on tarkoitus tulla takin päälle. Yritän ottaa tarkempia mittoja seuraavasta huivista ja tästä parempaa kuvaa myöhemmin. 

Tykkäätkö neuloa aina oikein huiveja vai hieman haastavampia huiveja?

8 kommenttia:

 1. Takin päälle tuleville, riittävän suurille huiveille on ainakin minulla käyttöä. En pysty pitämään villaa ihoa vasten, mutta takin päällä menee. Hyvä idea tuo raidoitus; koko ajan mukana pysyvä tumma raita rauhoittaa ja sitten voi muihin väleihin käyttää vaikka mitä värejä. Kiva huivi ja odotamme ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin tästä väriyhdistelmästä. Huiveissa on tänä vuonna minulla ollut kyllä raitafiilis. :)

   Poista
 2. Nyt on reippaan näköinen huivi. Vähän sellaistahan se neulesuunnittelu taitaa olla. Itse neulon paljon fiiliksen mukaan enkä jaksa edes aina laittaa ylös, mitä olen tehnyt niin jää sitten ohjeetkin tekemättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sepä just, fiiliksen mukaan kun tekee niin jää laittamatta ylös saatikka että kynää ja paperia pitäisi olla kokoajan vieressä :D

   Poista
 3. Kaunis huivi ja kivat värit 🤍 Minulla on yksi huivi puikoilla. Ollut itse asiassa syksystä asti :) Ja siihen aloitin ohjettakin, mutta on vaan jäänyt tekemättä, sekä huivi että ohje. Toiseen huiviin ostin viime syksynä langan, mutta en ole sitä nyt vielä edes aloittanut. Hieman on siis huiviprojektit vaiheessa :) Kaunista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä nämä huivien neulomiset ottavat aikansa, mutta valmiiksi tulevat kun flow on kohdillaan. Kivaa kevättä myös sinulle! :)

   Poista
 4. Ihanat värit ja huivin malli sopii juuri hyvin kevääseen - kun ei vaan tiedä, onko aamulla pakkasta yksi vai yksitoista astetta. Moneen tarkoitukseen sopivat vaatteet ovat muutenkin aivan parhaita.

  Hyvät värit olit valinnut huiviisi ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sepä se, en haluaisi luopua kevättakista (koska otin sen jo käyttöön) niin yritän kääriytyä huiveihin :D

   Poista