sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

DIY: Näiden pilvien alla, ohje lasten sukkiin

Kerroin aiemmin, että en osaa oikein neuloa sinisellä langalla ja silti niitä sinisiä keriä on kertynyt lankalaatikkoon. Ja koska myös joillekin muillekin sininen väri on ollut hankala (perustuu IG tarinoiden kyselyyn :D ), päätin suunnitella neuleohjeen, johon voi hyödyntää sinistä. Kiitos kaikille muuten niistä sininen väri -keskusteluista, joita kyseinen postaus herätti. Se oli mielenkiintoista. 

Kyseessä on lasten sukkien ohje, jonka voi toteuttaa itse valitsemalla langalla - joko seiskaveikkavahvuisella tai Drops Nordin vahvuisella. Seiskaveikan vahvuisella tulee  n.1-2 -vuotiaan sukat ja Drops Nordilla tulee 0-6 kk:n ikäiselle vauvalle sukat. Voihan ne toki neuloa muidenkin vahvuisilla langoilla, ja koko on varmaan suurinpiirtein näiden välimaastossa. Neuloin itse noilla mainituilla langoilla. Pienempiin sukkiin en tehnyt kuviota enää jalkaosaan ja suuremmissa sukissa aloitin kuvion heti kantapään jälkeen. Ohje on siis monipuolinen ja itse voi taas soveltaa niin halutessaan. 


Nimeksi tämä ohje sai Näiden pilvien alla. Tällä kertaa nimeen ei liity mitään sen suurempaa tarinaa. Paitsi että erään 2000-luvun bändin eräs biisi alkaa aina soida, kun sanon ääneen tuon nimen tai edes mietin sitä, koska se biisi on Näiden tähtien alla. Nimi tuli suoraan kuviosta. Mulla saattoi kyllä olla jotain muitakin nimiviritelmiä, mutta eivät ne oikein kuulostaneet hyviltä, joten tällä mennään. Ohje on ilmainen ja löytyy Ravelrystä. Tarkoitus on julkaista vielä tuo kuvio Instagramissani, niin sitä voi soveltaa myös muihinkin neuletöihin.


Kuvissa muuten näyttävät aika samankokoisilta, mutta kyllä ne ovat hieman erikokoiset livenä. Olen tainnut ottaa alemman kuvan vähän lähempää ja ylemmän kauempaa niin kontrasti vaikuttaa samankokoisilta. Eri langat tuovat esiin myös sinisen värin eri sävyt. Ylempi on paljon kirkkaampi kun tuo Drops Nord on enemmän ehkä harmaaseen taittuva ja tummempi.

Neuleiloa ja kivaa sunnuntaita! 

2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen toinenkin biisi: Kauas pilvet karkaavat. Sukissa ne eivät tosin karkaa minnekään, vaan ovat nätisti siinä varressa kiinni. Sähkönsininen on yksi lemppareita ja siksi äänestän noita ylemmässä kuvassa olevia - ai niin, ei tämä ollutkaan äänestys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta muuten, onhan niitä muitakin biisejä pilvistä :) Nuo ylemmät olivatkin ensimmäiset jotka tein. Sen jälkeen tuli idea kokeilla myös ohuemmalla langalla eikä ollut muuta kuin tuo Dropsin Nord sininen joten sen täytyi käydä kokeiluun :D

      Poista