tiistai 29. maaliskuuta 2022

Maaliskuun kirjavinkit: Yksi hauska romaani ja muita kirjoja

On taas kirjavinkkien aika. Maaliskuu ei ole vielä ihan ohi, mutta otetaan katsaus maaliskuussa luettuihin/kuunneltuihin kirjoihin. Päätin hieman uudistaa kirjojen esittelyä ja ottaa käyttöön mitä opin kirjasta -kategorian. Näiden vinkkien ei ole koskaan tarkoitus ollakaan mitään kattavia kirja-arvosteluita, lähinnä vinkata uusia kirjoja lukijoille. Mitä opin -saattaa siis olla kevyttä huumoria tai vakavaa pohdintaa tai siltä väliltä. Maaliskuussa kirjat olivat hyvin erilaisia ja niitä tuli kuunneltua huiman paljon - jopa 9 kpl. 

Petri Leppänen, Lari Salomaa: Kahvivallankumous 4/5

Tämä kirja tuli valittua hetken kirjavalikoiman selaamisen jälkeen. Kaipasin jotain muuta kuin terveyskirjoja, elämäkertoja, ehkä jotain aivan uutta. Kahvinystävänä tietenkin halusin oppia lisää kaikesta kahviin liittyvästä. Kirja on loppupuolella ehkä vähän lohduton, surullinen ja ahdistavakin. Kirjan alku puolestaan oli mielenkiintoista kuultavaa ja siinä kerrottiin kahvinviljelijöiden tarinoita yms. Kuuntelin kirjan loppuun sen surullisuudesta huolimatta, sillä emme oikeastaan voi sulkea silmiä mm. ilmastonmuutokselle, johon kahvin viljelykin liittyy. Kirja on silmiäavaava. Joten jos jaksat kuunnella tai lukea vähän "rankempaakin" tekstiä (ja olet kiinnostunut kahvista), niin kuuntele tämä kirja. En ehkä suosittele kirjaa silloin, jos koet ahdistavia hetkiä jo muutenkin. 

Mitä opin kirjasta? 

Juo erikoiskahvia, niin se tukee kestävämpää kehitystä. Kahvi tulee vaikuttamaan meihin kaikkiin tulevaisuudessa - joko välittömästi tai välillisesti. Kahvista saattaa tulla jopa luksustuote, joka on saatavilla vain juhlissa tms. Kahvikapselit ovat kaikista epäekologisia aika monen mittapuun mukaan. (Näiden tarkoitus ei tietenkään ole syyllistää ketään eikä kenenkään pidä nyt lopettaa kahvin juomista!) 
Ashlee Vance: Elon Musk - visionääri Teslan, Space X:n ja Solar Cityn takana 3/5

Ihmisten tarinat ovat kiehtovia ja niin on tämäkin. Kirja on todella pitkä ja välillä myös minusta pitkäveteinenkin. Nukahtelin tämän kirjan parissa aika kiitettävästi :D (Ei pitäisi kuunnella illalla ennen nukkumaanmenoa kirjaa!) Mutta silti kiinnostava ja ajatuksia herättävä. En oikeastaan saanut kirjasta sellaista kokonaiskuvaa (johtuu varmaan noista nukahteluista ja kelaamisista :D ). Elon Musk puolestaan vaikuttaa työnarkomaanilta, idearikkaalta ja ehkä julmaltakin ihmisiä kohtaan. Kaiken kaikkiaan kirja on kiinnostava ja voisin lukea/kuunnella uudestaankin (ja ehkä pitäisikin, jotta tulisi se kokonaiskuva! :D ). 

Mitä opin kirjasta? 

Keksi ideoita, kokeile, korjaa ja kohtele muita ihmisiä hyvin (Elon ei tätä tehnyt ja oli aika raaka joskus esimerkiksi työntekijöitänsä kohtaan). Ideoi, yritä! Älä luovuta! Vaikket olet täydellinen, niin visioi!


Emmy Abrahamsson: Kuinka rakastua mieheen, joka tulee puskista 5/5

Löysin tämän kirjan uutuuksista ja vaikutti sellaiselta, jota kaipasin juuri maaliskuussa. Todellakin! Kirja on todella kiva romaani. Juuri sellainen kepeä ja kevyt kirja näihin hetkiin, kun kaipaakin juuri tällaista. Lisäksi kirja on koukuttava tarinan suhteen ja taisin kuunnella tämän ihan muutamassa päivässä. Välillä pitää lukea kevyitä hömppäkirjoja (miksi tämä kategoria on muuten niin aliarvostettu?) sillä ne vaan tuovat lisää hauskuutta elämään. Haluan oikeastaan romaanin juuri olevan tällainen, mitä tämä kirja oli: koukuttava, helppo luettava/kuunneltava ja kaikinpuolin mukava ja viihteellinen kirja. Lisäksi kirjan loppu oli todella tulkinnanvarainen ja jopa yllättäväkin. 

Mitä opin kirjasta?  

Lue enemmän romaaneja ja kevyitä hömppäkirjoja. Minulla hyvän kirjan mittari taitaa olla se, että kuuntelen sen parissa päivässä, enkä malta jättää sitä kesken hetkeksikään ja tämä meni heittämällä siihen kategoriaan.

Anssi Kiviranta, Matias Mäenpää ym: EXIT 2 - 16 inspiroivaa tositarinaa suomalaisista yrittäjistä 4/5

Kuuntelin tämän ykkösosionkin ja koska se oli mielenkiintoinen niin tämäkin oli kuunneltava. Kirjassa on mielenkiintoisia ja huikeita tarinoita mm. Gugguun, BO Lkv:n, Gold&Green Foodsin, ja Nettiauton takaa. Kaikki tarinat ovat todella erilaisia ja mahtavia. Jokaisen tarina on erilainen, mutta omalla tapaa todella mielenkiintoinen. En osaa oikein kirjasta sanoa muuta kuin jos sinua kiinnostaa erilaiset yritystarinat niin kuuntele / lue tämä kirja. Jokainen tarina on opettavainen ja niistä voi ottaa oppia ja inspiroitua monessakin mielessä.

Mitä opin kirjasta?

Jokaisen yrityksen tarina on erilainen ja emme näe niitä vastoinkäymisiä vaan sen nousun ja huippukohdat. Ei ole olemassa oikeaa polkua yrityksen menestykseen ja jokaisella yrityksellä on omat kompastuskivet. Jokaista näistä yritystä yhdisti kekseliäisyys, innovatiivisuus, halu ja rohkeus yrittää sekä intohimo ja usko omaan tuotteeseen. 

 

Tällaisia kirjoja maaliskuussa. Jotta postauksesta ei tulisi kilometrin mittainen, jätin kirjoja ensi kuukaudelle. Lisää kirjavinkkejä tulossa siis huhtikuussa! Huhtikuulta odotan hauskoja romaaneja ja jotain mielenkiintoista tietopitoista kirjaa. 

Mitä sinä luit / kuuntelit maaliskuussa?

4 kommenttia:

 1. Hyvä lisä tuo "Mitä opin kirjasta?". Se pitää sisällään enemmänkin kysymyksiä kuten: mitä kirjasta jäi mieleen, miksi tämä kirja kannattaa lukea. Hyvää pohdintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jollain tavalla halusin uudistaa tätä kirjojen listausta. :)

   Poista
 2. Koska en voisi elää ilman kahvia ja epäilen myös sen muuttumista ylellisyystuotteeksi, ahdistavuusvaroituksesta huolimatta laitoin kirjastoon varauksen menemään. Kiitos vinkistä! :3

  Ja on muuten huima määrä tuo yhdeksän kirjaa! Ilahduttavaa, että ehdit kuuntelemaan niin paljon erilaisia ja erityyppisiä kirjoja. Kiitos myös, että jaksat suositella niitä meille muillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, toivottavasti pidät kirjasta! Nojoo, nyt maaliskuussa oli kyllä kunnon kirjaflow ja onneksi on nopeuden säätö palveluissa :D

   Kiva kuulla, että tykkäät! Eiköhän näitä vinkkejä tule jatkossakin jollain tavalla ainakin :)

   Poista