sunnuntai 22. tammikuuta 2023

Fazer x Novita: Puuma Pantterit

Palataan vielä ensimmäiseen Fazer x Novita -lehteen.

Se 9. malli ensimmäisestä Fazer-lehdestä oli Jonna Kalliomäen suunnittelemat Puuma Pantterit. Näitä en listannut lehden ilmestyessä, mutta jossain vaiheessa syksyllä katselin lehteä uudelleen. Koska näihin löytyi langat kotoa, niin sinänsä nämä olivat helposti valittava malli. Loppujen lopuksi pantterikuvio on helppo  - joskin aika seurattava kerros kerrokselta, mutta pitkiä langanjuoksuja ei ole. Näissä kyllä sovelsin sen verran, että ihan täyspitkiin kirjoneulesukkiin minusta ei vielä työn aloittamisvaiheessa ollut ja tein vain jalkaosan pantterikuviolla. Resori on kierrettyä joustinta - ja vieläpä mustaa - ei helppo yhdistelmä syksyllä :D 

Mielestäni nämä sukat ovat myös aloittelijaystävälliset - ainakin näin sovellettuna. Siitäkin huolimatta, että jokaista kerrosta täytyy katsoa tarkasti. Toisaalta kuvio antaa myös anteeksi vaikka jokunen virhe siihen tulisikin. Väitän, ettei niitä väärällä värillä neulottuja silmukoita huomaa. En ole varma, lähtisinkö neulomaan näitä pitkinä sukkina - ehkä en vielä, mutta jonain päivänä mahdollisesti! 

Näissähän kävi myös kommelluksia. Neuloin ensimmäisen sukan lokakuussa (?), mutta toisen vasta joulukuun lopussa. Innoissani neuloin koko jalkaosan kuvion kokonaan jälkimmäisessä sukassa, ja liian pitkähän siitä tuli. Olisi pitänyt tarkistaa toisesta sukasta, mutta en jostain syystä näin tehnyt. Tämän takia pitäisi varmaan neuloa molemmat sukat peräkkäin, että muistaa, mitä on soveltanut. :D Jouduin purkamaan useammat kerrokset, mutta onneksi ei ollut suuri virhe, vaikka se purkaminen harmittikin aluksi.

Seuraavat Fazer-sukat (blogin puolella) taitaakin tulla toisesta lehdestä. :)

Oletko sinä neulonut tai suunnitellut neulovasi pantterisukkia?

2 kommenttia:

  1. Kauniit värit on sukissa ja hyvin noudattaa Pantteri-esimerkkiään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä kaksi väriä ovat kyllä kivat yhdessä!

      Poista