tiistai 31. tammikuuta 2023

Vuoden 2022 kirjakooste

Tammikuussa en ole kuunnellut tai lukenut yhtään kirjaa loppuun asti, niin katsotaan tässä vaiheessa viime vuoden kirjakooste.

Viime vuonna kirjoja tuli kuunneltua ja luettua noin 45 kpl. Luku on noin-luku, sillä ihan tarkkaan en saanut tilastoista, varsinkin kun ne kirjat piti kaivella blogista. Toivotaan, että laskin oikein :D Kaikki kirjat, joita kuuntelen ja luen, näyttää olevan tieto - ura - mindfulness - elämäkerta - chick lit/viihderomaani -kategoriassa. Yllättäen sain kuunnelluksi ja luetuksi todella monta romaania, mistä olen yllättynyt ja tyytyväinen. Sen sijaan yhtään toisella kielellä (lähinnä englanniksi) olevaa kirjaa en saanut kuunnelluksi tai luetuksi. Ehkäpä siitä tämän vuoden tavoite. Tietokirjat/asiapitoiset kirjat ovat mielenkiintoisia kuunnella, mutta välillä myös aika rankkoja ja niiden vastapainona on kuunneltava kevyttä kirjallisuutta. Toisten ihmisten elämäkerrat ovat puolestaan mielenkiintoisia, ja niistäkin oppii aika paljon ja saa uutta perspektiiviä asioihin. 

Vuoden ihanin kirja:

Rachel Wells - Alfie kissa kynnyksellä

Tämän sain pr-lahjana, mutta se on silti valittava vuoden ihanimmaksi ja hellyyttävämmäksi kirjaksi. Kaikki kissaystävät pitävät kirjasta varmasti, miksei toki muutkin. Kirja sopi todella hyvin kaikkien raskaiden tietokirjojen ja muiden asiapitoisten kirjojen rinnalle. Tästä kirjasarjasta on muuten jatko-osatkin ja ehkäpä ne täytyy myös laittaa lukulistalle. Kirja on todella hellyyttävä ja ihana eikä sitä malta jättää kesken.

Vuoden paras elämäkerta:

Martina - Taistelija

Piti miettiä, että minkä valitsen. En kuunnellut tai lukenut monia elämäkertoja viime vuonna joten sitten se on Martinan elämäkerta. Toinen vaihtoehto olisi ollut Noora Fagerströmin Menestysresepti kirja. Se on myös suosituksien arvoinen. 

Vuoden jännittävin kirja(t):

Rahaf Mohammed: Pako Saudi-Arabiasta vapauteen - Kapinallinen 

Johanna Elomaa: Prinsessan pako

Nämä olivat koukuttavimmat ja jännittävimmät kirjat. Molemmat ovat samasta asiasta / arabikulttuurista ja jostain syystä koin ne todella mielenkiintoisiksi. Siinä, missä nämä kirjat voivat olla myös rankkoja, niin ne ovat koukuttavia. Nämä menevät melkeinpä jännitysromaanista varsinkin tuo Prinsessan pako. Hyvin kirjoitettuja kirjoja!

Vuoden mindfulness: 

Elizabeth Gilbert - Big magic Uskalla elää luovasti

Tätäkään en nyt tiedä, onko tämä mindfulness kirja, mutta tämä kirja oli ajatuksia herättävin ja mieleenpainuvin ja kirja, jonka voisin kuunnella toisenkin kerran.

Vuoden romaani:

Emmy Abrahamsson: Kuinka rakastua mieheen, joka tulee puskista

Tämä kirja oli hauskin romaani ja kirjaa ei voinut jättää kesken mielellään ja sitä halusi kuunnella ja kuunnella koko ajan. Hieman eri tavalla kirjoitettu chick lit / viihdekirja.

Muita mainittavia kirjoja on ainakin: Oliver Burkemanin 4000 viikkoa, Petter A Stordalenin kirjat, Kikuro Tsumuran unelma helposta työstä ja EXIT -kirjat (tarinoita suomalaisista yrittäjistä). Jännitys- tai dekkarikirjoista mainittavimmat minusta on Elina Backmanin kirjat sekä Eeva Loukon Onnellisten saari. Jälkimmäisen kuuntelin viime vuonna. Elina Backmanin kirjoihin ihastuin toissavuonna tehdyn kaupallisen yhteistyön kautta ja muistaakseni Backmanilta on tullut sen jälkeen vielä uusi kirja, jota en ole vielä lukenut/kuunnellut.

Tälle vuodelle kirjatavoitteita:

** uusi genre

** englanninkieliset kirjat

Todennäköisesti jatkan samalla kirjateemalla eli luen ja kuuntelen niitä, mitä tekee mieli lukea/kuunnella. Veikkaan, että tänä vuonna vähemmistöön jää työ/ura/elämäkerrat, ja tilalle voisi tulla vieraskieliset kirjat. Mutta se nähdään sitten, miten käy!

Tämmöinen kirjakooste viime vuodesta. Näitä koosteita on kyllä kiva tehdä. Kirjojen täyteistä vuotta sinulle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti