tiistai 24. tammikuuta 2023

Ohje: Palmikoiden taikaa villasukat - ohje saatavilla

Näiden suunnitteleminen lähti omasta lankavarastosta ja tietenkin palmikkorakkaudesta. Mulla oli muutama sellainen jämäkerä paksummasta langasta, jotka olivat pyörineet pitkään koskemattomina ja halusin saada ne pois. Kun suunnittelin näitä, oli kovat pakkaset ja paksut palmikkosukat oli mielessä enemmän kuin aiemmin. :D Toki nämä nyt voi neuloa myös yhdellä värillä, mutta minusta kivat näin kaksivärisenä. Nämä sukat menevät myös tossuista. Lisäksi paksun langan johdosta nämä valmistuvat todella nopeasti. Tämän vuoden alku tuntuu hieman tahmaiselta, onko se ollut tuo sää, kun tammikuu tuntuu lokakuulta. Mutta mikäpä parempaa kuin neuloa palmikoita takkatulen ääressä. 

Näiden nimeäminen oli myös vaikeaa. Pitkään aikaan ei ole ollutkaan vaikeuksia nimeämisessä ja mallien nimet ovat tulleet suht iisisti. Näissä sen sijaan monena päivänä mietin sopivaa nimeä. Monta eri mieleen tullutta nimeä kävin läpi, mutta mikään niistä ei tuntunut sopivalta tai sitten niistä oli jo joku sukkaohje kehitelty. Mutta päädyin Palmikoiden taikaa -nimeen, koska se tuntui sinä hetkenä parhaimmalta vaihtoehdolta. 

Ohje löytyy tunnetusti taas:

Ravelrystä

Lankajengistä

Nappaa ohje itsellesi ja saat neulottua kivat palmikkosukat, jotka menevät vähän kuin tossuistakin paksun langan johdosta ja ennen kaikkea voit hyödyntää kahta paksumman langan jämäkerää.

Palmikoiden täyteistä viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Paksut tossut ovat tarpeen näin talvella. Oikein kivat.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä, että langan paksuus tekee näistä tossumaiset ja kiva, kun valmistuvat nopsaan👍 Mulla löytyis jonkin verran paksua lankaa, josta en ole keksinyt sitten millään mitä niistä tekisi. T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli nämä jämät tosi pitkään pyörimässä korin pohjalla. Onneksi keksin tämän ohjeen :)

   Poista