keskiviikko 25. tammikuuta 2023

Hävikkivinkki: Joulusuklaat

Jouluna tulee kotiin aina enemmän tai vähemmän suklaita ja muita makeita herkkuja ja nyt tammikuussa niihin alkaa olla aika kyllästynyt. Keksin hävikkivinkin sellaisille suklaille tai karkeille, jotka eivät ole jostain syystä päätyneet vielä syötäviksi. Tee niistä itsetehtyä jäätelöä! Viime vuonna tein jonkin verran itsetehtyä jäätelöä ja en ehtinyt silloin kokeilla mariannejäätelöä. Koska nyt jotain mariannekarkkeja lojui kaapissa, niin tein niistä jäätelöä. Tarvitset vain kolme ainesosaa!

Tässä jäätelöt ovat vasta menossa pakastimeen. Tuokin seos on aika herkullista :D

Itsetehty jäätelö

2-3 dl kermaa

1 purkki kondensoitu maitoa (tavallinen, ei karamellisoitu)

Ne joulusuklaat tai -karkit rouhittuna. Itse käytin marianneja.

Vatkaa kerma, sekoita kondensoitu maito vatkattuun kermaa. Lisää lopuksi suklaarouheet tai mariannerouheet. Mulla oli tässä ehkä puoli pussia marianneja, enemmänkin olisi voinut olla. Laita siis oman maun mukaan ja sen mukaan, kuinka paljon löytyy kaapista. Pakastimeen vähintään viideksi tunniksi tai mieluiten yön yli. Nauti seuraavana päivänä!

Uskon, että myös tämä vuosi on itsetehtyjen jäätelöiden vuosi. Vaikka pyrinkin leipomaan muut herkut terveellisemmin, mutta itsetehdyssä jäätelössä se on ehkä vähän mahdotontakin. Kondensoitu maito on todella makea, eli tämä ei ole mikään terveellinen herkku. Mutta kerrankos sitä sitten :) Tykkään helpoista ohjeista ja tässäkään ei tarvinnut kuin vatkata kerma ja sekoittaa ainekset. Toki näitä itsetehtyjä jäätelöitä voi tehdä useimmilla ainesosilla, mutta itselleni vetoaa aina nämä yksinkertaiset ainesosat, jotka takaa helppouden.

Makeaa viikon jatkoa! 

2 kommenttia:

  1. No olipas mukavan helppo ohje; tämmöisistä minäkin tykkään! Kondensoitua maitoa en ole koskaan kokeillut, mutta tätä varten sitä voisikin ostaa. Mies teki yhtenä iltana jotakin rahkaa ja siitä ajattelin, että jos sen olisi laittanut pakkaseen, olisi voinut melkein erehtyä luulemaan jäätelöksi👍t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin meni tosi pitkään ennen kuin tein näitä jäätelöitä mutta tosiaan ei niiden tarvitse olla vaikeita reseptejä. Juuri näillä kolmella ainesosalla pärjää hyvin ja kerman määrää voi itse säädellä. Mitä enemmän kermaa, niin sen "kovempaa" jäätelöä eli siksi pysyttelen aina 2-3 dl:ssä kerman määrässä koska tykkään että se sulaa nopeastikin lautasella. Kokeile ihmeessä!

      Poista