lauantai 7. tammikuuta 2023

Joulukuun kulutus: viime hetken joululahjoja

Palataan hetkeksi vielä joulukuun tunnelmiin ja kulutukseen. Joulukuun keskeneräisetkin ovat tulossa piakkoin. 

Joulukuussa parasta oli lankajoulukalenteri, jonka hankin ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Hankkimisvaiheessa en tajunnut, että se täytyy myös merkitä ostoihin :D Oikeat kuukaudet näille olisi varmaan ollut marraskuu, kun kalenteri tuli marraskuussa, mutta se täytyy nyt laittaa joulukuulle - viime vuodelle joka tapauksessa. Siksi laitoin ne määrät nyt sulkuihin tuonne alas. Joulukuu meni aika vauhdilla kuten aina ja neulottua tuli lähinnä viimeisiä joululahjoja ja helppoja neuletöitä. Joulukuun kiireen vastapainoksi täytyy neulomisen olla helppoa ja kevyttä. 

Vauvan pieniin kettusukkiin löytyy ohje täältä.

Kulutus: 1460 g

Ostot: 0 g (lankajoulukalenterin määrä 480 g vuodelle 2022)

Raha: 0 g (+lankajoulukalenterin hinta, jota en edes muista tällä hetkellä)

Joulukuussa valmistui lapasia, sukkia ja pipoja. Ennen jouluaattoa jouluviikolla neuloin vielä viimeisimmästä Novitan lehdestä Variaatio-lapaset, jotka menivät joululahjaksi. Onneksi ne neuloontuivat nopeasti, niin ehdin ihan hyvin ennen joulua saamaan ne valmiiksi. Lisäksi yksi kaulahuivi valmistui joulukuussa. Joulukuussa tilasin Novitan alesta yhden lankapaketin, mutta koska se ei saapunut joulukuussa, niin se menee tammikuulle. 

Mietin tämän vuoden kirjanpitoa, että miten sen teen. Jollain tavalla varmaan summaan yhteen kuukauden täällä blogissakin, mutta kerronko tarkkoja määriä, jää nähtäväksi. Jossain vaiheessa olisi kiva laskea myös koko lankavarasto, ja muistaakseni yritin jo viime vuoden alussa laskea sitä. Se prosessi on vaan niin työläs, että en tiedä, riittääkö aika sellaiseen tällä hetkellä.

Aiotko sinä muuttaa omaa tilastointitapaa tälle vuodelle langan kulutuksen, ostojen ja rahamäärän suhteen? 

4 kommenttia:

 1. Minulla on excel-taulukko, johon kirjaan ostetut/saadut/löydetyt langat ja käytetyt/annetut/myydyt langat grammoina ja metreinä. Hintoja en kirjaa mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten järjestelmällistä! En ole varma, pystyisinkö tuollaiseen... Ehkä jatkan samalla luovalla linjallani, joskin saatu kategoria pitänee ottaa käyttöön tänä vuonna!

   Poista
 2. Minä aloitin tänä vuonna kirjaamaan vihkoon ylös ostamani langat, puikot ja muut mitä nyt kenties käytän neulomuksiini. Merkitsen siis ihan rahana summan. Samoin merkitsen myymäni neulomukset ihan rahana. Vielä en ole saanut aikaiseksi laskea yhteen koko vuotta, mutta pitäähän sekin tehdä kohta. T. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sielläkin seurataan ostoja ja myyntejä. Tänä vuonna mun täytyy ainakin ottaa käyttöön saatu-kategoria!

   Poista