torstai 5. tammikuuta 2023

Fazer X Novita II -sukkalehti

Se on täällä! Viime vuoden sukkalehtisuunnittelut ovat vihdoinkin painetussa muodossa ja saamme nauttia niistä. Omia mallejani ei ole tässä toisessa lehdessä, mutta tykkään lehdestä siltikin ja se on aivan ihana! Suomalaiset neulojat ovat kyllä taidokkaita ja innovatiivisia. Ensin ajattelin, etten tee koostetta lehdestä, koska ensimmäisen lehden koostekin oli aivan erilainen kuin mitä sitten päätyi puikoille. Mutta toisaalta, mitä sitten, vaikka tästäkään ei päätyisi puikoille yhtään niitä, joita ajattelin listata. :D Ei se haittaa, niinhän se tuppaa menemään, että suunnitelmat ja mieltymykset muuttuvat. Ajattelin tosin tehdä hieman erilaisen koosteen. Ensimmäisen kategorian malleissa ei ole mitään vikaa ja ne ovat aivan ihania ja upeita, mutta en vain tiedä, osaanko neuloa niitä.

Ihana ylläri (eli lehti ja suklaa) tuli eilen Novitalta ja Fazerilta kotiovelle.

Ihanat mallit, jotka eivät todennäköisesti päädy minun puikoille:

** Geisha V - Tämä on ihana malli ja niin ihanasti oivallettu geishoista. Mutta en usko, että teen näitä, sillä en pidä yhtään silmukoinnista. Enkä todellakaan saisi samanlaista lopputulosta kuin lehden kuvissa. Joten ihailen näitä vain lehdessä.


** Carneval I - Tämä on hauska malli, todella hauska ja ihanasti ideoitu! Itselleni tässä mallissa on ehkä vain liikaa silmukointi ja korvien asettelu. Sinänsä malli vaikuttaa helpolta eikä ole kirjoneuletta, mutta ehkä nämä mainitut asiat estävät tämän mallin päätymisen puikoille.

Mallit, joita ajattelin neuloa:

** Doris-mallit - Jommankumman dorismallin ajattelin neuloa. Lehdessä on kaksi doris-mallia ja niissä hieman samankaltaisuutta ja siksi en osaakaan päättää, kumman neuloisin. Enemmän kiinnostaisi Doris I, mutta Doris II voisi olla helpommin toteutettavissa. Doris I:ssa on nimittäin muutama silmukointi. Mutta ehkä pärjäisin yhden silmukan silmukoinnissa? Nähtäväksi jää, kumpi päätyy puikoille.


** Dominot. - Lehdessä on peräti seitsemän dominomallia ja kaikki aivan huikeita. Jonkin dominomallin haluaisin neuloa, mutta tässä kohtaa on varmasti valinnan vaikeus. Todella vaikea valita, että minkä niistä. Nähtäväksi jää siis myös tässä, että mikä loppujen lopuksi päätyy puikoille.

** Karl Fazer Vadelmajogurtti - Lehden kansikuvamalli. Tämä on jotenkin ihana ja ihanat värit, että kiinnitin ensimmäisenä tämän ideointiin huomiota. Melkein vannoisin, että tämä päätyy puikoille jossain vaiheessa. <3 

** Fazer - Se ihan perus tekstifazermalli vaikuttaa myös simppeliltä. Saattaa olla, että siinä on jonkin verran pitkiä langanjuoksuja, mutta en pidä tätä mallia vaikeana. 

** Kauralakritsi (Mia Sumell) - Tähän ihastuin myös kuvan perusteella, kun sen näin jossain instagramissa ennen lehteä. Neuloisin kyllä lyhyempänä, mutta hyvin vahva ehdokas puikoille. Kivasti ideoitu ja vaikuttaa sellaiselta, jonka voisin neuloa.

Villikortit:

** Geishat - Lehdessä on 5 geishamallia ja jonkin geishamallin haluaisin neuloa. Kaikki Geishamallit ovat myös niin taidokkaita, ja kaikissa on jokin uusi juttu minulle, niin en oikein tiedä, minkä neuloisin. Siksi tämä onkin villikortti -kategoriassa. Todellinen villikortti, kun ei tiedä yhtään, mikä lopulta tulee neulottua vai tuleeko :D

** Jotkut pitkät kirjoneulesukat - Jännä, että sitä ei enää pidä pitkiä sukkia mahdottomina. Tosin moni pitkä malli on yleensä vaikea ja mahdotonkin itselle, mutta suklaapiparkakku tai Fazerin sininen voisi päätyä ihan hyvin puikoille. 

Erityisnosto Carneval II -mallille, sillä se on ihan mielettömän söpö. Lisäksi kiva lastensukkamalli ja kivasti ideoitu karnevaalikekseistä. Voisin neuloa, mutta ehkäpä muumilangalla enkä nallella. Tosin sitten ei enää tulisi lastensukkamalli. Joten ehkä sovellettuna? :D

Lehti on aivan ihana ja sieltä löytää neulottavaa vielä vuosiksi. Lehdessä on palmikkomalleja ja pintaneulemalleja, vaikka tässä taisinkin nostaa aika paljon kirjoneulemalleja - jostain syystä. Ne nyt vain innostavat itseäni tällä hetkellä. Lontoo rae palmikkomalli on tosi ihanan näköinen ja uudet herkkuvärit todella herkullisia. Näen myös kivaa tuotesuunnittelua ja lahjaideoita eli esimerkiksi samaan sarjaan tehdyt sukat, kahvipaketti ja keksipaketti ja ei kun kylään :D

Yritän pärjätä omalla lankavarastolla, mutta ainakin mulla on ihan väärän väriset pinkit langat :D Joten joutuuko ostamaan geishapinkkiä, niin jää nähtäväksi. Lisäksi sinistä ei ole ollenkaan joten jos mielin tehdä Fazerin sinisiä malleja, niin pitäisi mennä lankahyllyn kautta. Ehkä voisi soveltaa ja välttää lankojen ostamisen :D

Mikä on sinun suosikkisi lehdestä? 

PS: En pysty nimeämään vain muutamaa mallia. :D

2 kommenttia:

  1. Da-Capo II taitaa lähteä toteutukseen ensimmäisenä. Oikeat väritkin löytyvät tuolta omasta laatikosta. Paljon oli minullekin sopivaa ja myöhemmin löytyy varmasti lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että löytyi paljon malleja. Se on jännä, että myöhemmin löytää aina lisää ja lisää. :D

      Poista