tiistai 17. tammikuuta 2023

Viime vuoden loput kirjat

Viime kuukaudet ovat olleet on/off -suhdetta äänikirjapalveluihin. Välillä palvelu on ollut käytössä ja sitten olen taas sen lopettanut. Nämä ovat kuitenkin viimeiset kirjat, jotka olen kuunnellut sieltä. Aina joutuu vähän taktikoimaan, kun tuntuu, että se minimi 20 h tulee niin nopeasti täyteen. Kaikki neljä kirjaa ovat erilaisia keskenään, mutta todella suositeltavia.

Noora Fagerström: Menestysresepti - 4/5

Tämän kirjan kuuntelin marraskuussa. Se nyt on jo sanomattakin selvää, että tykkään näistä tämäntyyppisistä kirjoista. Jungle Juice Bariin on kieltämättä vähän sellainen pieni negatiivinen suhtautuminen, mutta tämän kirjan halusin silti lukea. Toisten ihmisten "elämäkerroista" oppii aina niin paljon. Kirja antoi todella paljon tietoa Nooran elämästä, nuoruudesta ja ajatuksista. Siltikään mikään ei minusta puolla niitä tosiasioita esimerkiksi työntekijöiden kohtelusta ko. yrityksessä. Vaikka Noora myöntääkin kirjassa, että hänellä ei ole ollut mitään kokemusta johtamisesta ja on oppinut aivan valtavasti ja sillä varmaan selittyy osa huonosta kohtelusta Jungle Juice Bar:ssa. Mutta ei vääryys ja epäoikeudenmukaisuus ole perusteltavissa millään asioilla kuten kokemattomuudella. Noora on kyllä silti hieno esimerkki valtavasta työnteosta ja miten he ovat saaneet menestyksen. Mielenkiintoinen kirja ja suosittelen sitä ennakkoluuloista huolimatta. 

Ann Charlotte Persson: Sydämellisen joulun resepti - 4/5

Tämä oli äänikirjapalvelun joulukalenteri joulukuussa eli ilmestyi aina luukku / osio per päivä. Erittäin kiva, että oli tällaisiakin joulukalentereita. Huomasin kuitenkin tämän vasta, kun joulukuu oli alkanut, ja kuuntelin jo ilmestyneet osiot peräkkäin, jotta pääsin kirjan tahtiin kiinni. Kirja oli oikein kiva jouluromaani, jossa ei jännitystä ja viihdettä puuttunut. Sellainen ihana, kevyt ja viihteellinen joulukirja! Juuri mitä joulukuu kaipaa. Varmaan jollain tasolla kirja oli myös ennalta-arvattava, mutta ei se minua haitannut. 

Hector Garcia (Kirai), Frances Miralles: Ichigo Ichie - 4/5

Ichigo ichien voi kääntää tässä hetkessä, yksi mahdollisuus. Kirja on hetkessä elämisen taidosta japanilaisittain. Sopii minusta hyvin nykymaailmaan kaiken kiireen keskellä. Kirjassa on paljon sellaisia itsestäänselviä asioita, mutta hyviä muistutuksia meille jokaiselle. Kirja kannustaa vaalimaan jokaista hetkeä kuin kallista aarretta. Aikaisempi vastaava kirja oli Ikigai, jota muistaakseni ainakin aloitin joskus ja jonkin lyhytversion kuuntelin. Tykkään tällaisista kirjoista välillä,  sillä ne saavat ihmiset ajattelemaan ja olemaan kiitollisia tästä hetkestä. Iso suositus tälle kirjalle!

Eckhart Tolle: Tyyneys puhuu - 4/5

Tämä kirja mahtui vielä 20 h niin otin sen lopuksi kuunteluun. Kirjasta ei kuitenkaan sen koommin sen enempää, mutta hyviä mietteitä ja aforismeja. Sopivan lyhyt kirja, niin ei tunnu raskaalta tai liian pohdiskelevalta. Kirjan avulla löydetään pysyvä rauha, seesteisyys ja tyyneys. 

Tällaiset kirjavinkit tammikuulle! Luku- & kuunteluiloa! Seuraava kirjapostaus taitaa olla kirjakoostepostaus viime vuodesta. 

2 kommenttia:

  1. Noora Fagerström tuntuu mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on mielenkiintoinen kirja. Suosittelen, jos osuu kohdalle.

      Poista