tiistai 4. heinäkuuta 2023

Kesäkuun kulutus: Lankahamstrausta

Kesäkuussa tuli sukkaboksi ja pari muutakin lankaostosta. Kesäkuukin on sinänsä vähän vaikea kuukausi olla ostamatta lankaa, sillä silloin on kesäalet. Lisäksi seiskaveikan koostumus muuttuu ja tällainen tieto on mennyt itseltä ihan ohi, niin piti muutamat kerät sitäkin vielä hankkia vanhalla koostumuksella. En sinänsä kyllä usko, että uusi koostumus vaikuttaisi kestävyyteen niin paljon, että sukat hajoilisi muutaman viikon aktiivisen käytön jälkeen. Janne-langassakin on 85 - 15 suhde villan ja polyamidin ja sekin taitaa kestää ihan hyvin sukissa. Mutta se on silkkaa säästöä, kun ostaa langat alennuksista. Lisäksi kerän hinta kuitenkin nousee uuden koostumuksen myötä. Joten siispä oli oikeutettua ostaa muutamat langat alennuksista. :D


Väripilkut sukkien ohje löytyy mm. mun verkkokaupasta

Kulutus: 988 g

Ostot: 1800 g

Ostojen myötä kulutus ei päihittänyt niitä, mutta tällaista se on, kun hamstraa vikoja keriä alennusmyynnteistä. :D Ehkäpä ensi kuussa on isoja töitä valmiina, eikä niin paljon ostoja, jolloin kulutus olisi plussalla.

Kesäkuussa neuloin sukkasuunnitelmia ja muita suunnitelmia. Neuloin viimeisiä joulukalenterivyyhtejä ja sitten voikin miettiä tämän vuoden lankajoulukalenteria. Kesäkuussa oikeastaan loin suunnitelmia syksylle ja talvelle. Ehkä voin sen paljastaa, että syksyllä olisi luvassa taas yhteisneulontaa. Viime vuoden pupuyhteisneulonta oli kyllä ideoista parhain. Tuleva yhteisneulonta on aikaisemmin kuin joulukuussa ja olen ottanut enemmistön mielipiteitä huomioon mm. lankavalinnassa ja ajankohdassa. Enemmistön toive oli 7veljestä lanka ja malli tulee olemaan todennäköisesti sille langalle. Ajankohdaksi tulisi ehkä syys-lokakuu, mutta tästä lisää myöhemmin, sillä tällä hetkellä ei ole vielä mallitkaan valmiit. 

Jemmasitko sinä seiskaveikkaa vanhalla koostumuksella vai pitäydyitkö ostoslakossa kesäkuussa?

4 kommenttia:

 1. Alennuksella ostetut langat ovat silkkaa säästöä ja sen säästön voi sijoittaa uusiin lankoihin. Minun on alkanut tehdä mieli tilata joulukalenteria, vaikka en ole vielä parin vuoden takaisiakaan lankoja hyödyntänyt. 7veikkaa en hamstrannut, kun on vanhaa varastoa riittämiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Joulukalenteri minullakin on mielessä että kenen värjärin tilaisi tänä vuonna, myös adventtikalenteri voisi olla kiva (isommat vyyhdit). Toisaalta siinä ei ole sitä jokapäiväistä luukun avaamista. Vaikka neuloinkin kaikki viime vuoden minivyyhdit, niin silti mietin, että tulisiko heti uudestaankin kaikki neulottua. No, aika näyttää, ja jokin kalenteri kyllä ehdottomasti!

   Poista
 2. On mennyt ihan ohitse tuo seiskaveikan koostumuksen muutos, mutta se on vain 5 % eli käytännössä tuskin tuntuu tai näkyy millään tasolla (=realisti). Tietysti lankahamsterit arvostavat aina alennuksia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Novita kuulemma kokeili hiljaisesti näillä fazer-langoilla muutosta ja nyt sitten tiedottivat kesäkuussa siitä, eli siksi mennyt varmasti monella ohi. Juu, toivotaan ettei vaikuta ainakaan kestävyyteen.

   Poista