sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Neulehyväntekeväisyyskeräys lapsille

Facebookissa Neulomuksia sydämestä -ryhmässä on meneillään lasten sukkien neulehyväntekeväisyyskeräys. Ne, jos mitkä ovat, neulehyväntekeväisyyksistä omat suosikkini ja niinpä nytkin ajattelin neuloa siihen muutamat sukat. Olen aika hyvin saanut aikaisempien vuosien ylimääräisiä sukkia lahjoitettua, vaikka tähänkin keräykseen menee vielä muutamat neulejutut viime vuosilta. Mutta ajattelin ehtiä neuloa muutamat sukatkin ja tällä kertaa vähän isommassa koossa kuin ihan pieni taapero tai vauva. Tähän mennessä olen neulonut yhden parin, mutta hei, parempi sekin on kuin ei mitään. Tähän keräykseen voi neuloa myös muita kuin sukkia ja ainakin itseltä lähtee myös lapasia. Tarkkaa kohdetta en juuri nyt muista. Se, kun sekoittuu aina siihen toiseen, johon lahjoitin myös keväällä. Mutta jokainen voi käydä kurkkimassa keräyksen lisätiedot tuolta ryhmästä.


Nämä punavalkoiset raitasukat tuli neulottua muiden töiden välissä ja tässäkin kuten aina jämälankasukissa, lanka loppui. Halusin kuitenkin, että sukat ovat samanlaiset raidoiltaan, niin pihistin punaista vähän täydestä kerästä. Keräys oli muistaakseni elokuun alkuun asti voimassa ja toimitus sen jälkeen, joten vielä ehtii neulomaan, jos lasten neuletyöt ovat lähellä sydäntäsi. Väreiksi valikoitui oikeastaan ihan sen mukaan ne värit, joita oli vajaina kerinä lankavarastossa. Vieläkin olisi vajaita keriä, mutta aina saa kyllä jännittää riittääkö langat vai ei. Ehkäpä neulon varman päälle ja otan vähän isomman kerän seuraavalla kerralla.

Tuleeko näistä mieleen mariannekarkki? Millä väreillä neuloisit raitasukat?

PS: Kesän eka mustikkapiirakka tuli leivottua jo kesäkuussa - tosin pakastemustikoista. Resepti oli niin helppo että oli pakko kokeilla ja se löytyi @terveellisetherkut IG-tililtä. Reseptissä ei ole valkoista lisättyä sokeria ja kaikki aineet vain sekoitettiin keskenään. 

6 kommenttia:

 1. Lasten hyväntekeväisyyskeräys olisi kyllä mukava kohde, mutta nyt tuntuu, että on aivan liikaa neulomista ja tekemistä, että ei voi ottaa enää yhtään uutta puikoille ennenkuin entiset ovat valmiita. Punavalkoiset raitasukat tuovat väkisinkin mieleen mariannekarkin; on niin raikas väriyhdistelmä. Pitääpä tsekata tuo mustikkapiiraan resepti. Juuri aamulla mietittiin helppoa reseptiä, kun on ylimääräisiä kermaviilejä kaapissa. Hyvää alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sehän se kun on aina jotain muutakin neulottavaa :D Toivottavasti löytyy helppo resepti!

   Poista
 2. Kivat sukat; ihan Mariannet.
  Neulomuksia sydämestä on tuttu juttu. Heillä vaihtelevat kohteet usein, mikä on pelkästään hyvä asia. Olen tehnyt vanhuksille ranteenlämmittimiä. Polvipeittoja ovat usein pyytäneet, juuri vanhuksille. Hienoa, että on tuollainen ryhmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, ihana ryhmä ja ihanat kohteet :) Kiva kun siellä on monipuolisia neulekeräyksiä niin löytyy jokaiselle jotakin.

   Poista
 3. Kurjaa kun tämäkin facebookissa - pitäisi olla ainakin julkiset sivut mutta eipä ollut :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kaikki eivät ole facebookissa eikä pysty osallistumaan. :(

   Poista