sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Sukkalaatikko2023: Kesäkuun sukkapari

Sukkalaatikkohaasteen kesäkuun teemana oli neuloa itselle uutta tekniikkaa. Ensin olin "kauhuissani", kun tavoitteena on neuloa näitä sukkapareja muiden töiden välissä suhteellisin helpoilla menetelmillä eikä uuden oppiminen kuulu niihin :D Mutta koska säännöt näissä on sellaiset, että saa itse päättää lähes kaiken, niin tähän voi valita jonkin pienen jutun, jonka opetteli tai kokeili. 

Uudeksi jutuksi osoittautui kärjen silmukoiminen. Ajattelin sen olevan sopivan iisi uudeksi jutuksi ja siinähän saa kuitenkin sukan neuloa vaikka jämälankasukiksi tai raitasukiksi tai jotain muuta yhtä helppoa. Toisen sukan silmukoin neulalla ja no, harjoitustahan se vielä kaipaa. Videossa se vaikutti todella selkeältä, mutta kun alkoi tekemään, niin en tainnut oikein tietää, miltä puolilta sitä lankaa piti viedä ja kuljettaa :D No sukka tuli pääteltyä sillä kuitenkin. Toisen sukan valmistumisajankohtana olin paikassa, jossa neulaa ei ollut. Joten tekniikaksi piti valita kärjen silmukoiminen neulomalla. 

Eiköhän näistä nyt tule tuo kuukauden teema suoritettua. Olipa kyllä kiva opetella uutta, joten oli kiva teema taas pitkästä aikaa. Jos näistä pitäisi valita, kumpi olisi mieluisampi itselle, niin kärjen silmukoiminen neulomalla. Tottahan se on, että uutta asiaa pitää tehdä useamman kerran ja sitten sen osaa ulkoakin. Niin varmasti tässäkin asiassa. Kesäkuun sukat tulivat valmiiksi kesäkuussa ja olen yrittänyt olla ajan tasalla haasteessa. Kesäkuun sukissa tuli kyllä pieni eroavaisuus palmikoissa, kun en muistanut, että olin ensimmäisessä sukassa tehnyt ne eri suuntiin. Toiseen sukkaan ne tulivat sitten samaan suuntaan. :D No ovatpa uniikit, sillä en halunnut alkaa purkaakaan enää. Huomasin nimittäin sen vasta aika loppuvaiheessa. 

Minkä uuden tekniikan sinä opettelisit? Tai minkä opettelit, jos osallistut sukkalaatikkohaasteeseen?

6 kommenttia:

 1. Tuo sukkalaatikkohaaste tuntuu kivalta, kun kuitenkin saa melko pitkälle itse päättää mitä tekee. Ehkä liityn ensi kerran kun se tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liity ihmeessä! Voihan siihen liittyä vaikka vieläkin mukaan, ei se ole niin tarkkaa eikä ole tarkkaa saada 12 paria. Se on just sen kokoinen laatikko kun ehtii tekemään sukkia. :)

   Poista
 2. Olitpas hurja, jopa ihan kaksi eri uutta opeteltua asiaa ;) Neulomalla silmukoiminen on miusta myös jotenkin parempi tapa kuin neulalla silmukoiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein innostuin ;) No niin on, itsellä ei siitä tullut mitään neulan kanssa :D

   Poista
 3. Kauniit sukat olet tehnyt! ❤️ Kuulin nyt neulomalla silmukoimisesta, täytyykin googletella se ja tutkia miten se tehdään 😊 Minusta olisi kiva opetella onteloneuleen teko tai arvaa vaan: tikapuutekniikka 😅 En ole saanut aikaiseksi opetella sitäkään 🙈 Uusia juttuja on kiva opetella, siitä tulee mukava fiilis 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuokin ovat kivoja opeteltavia asioita, uutta riittää kyllä neulomisessa. No en minäkään ole opetellut tikapuutekniikkaa, ehkä joskus, jos se tuntuu omalta jutulta :D

   Poista