sunnuntai 2. heinäkuuta 2023

Vuonue Toivo puuvillalanka

Sain jokin aika sitten Vuonue Toivo puuvillalankaa ja ajattelin kertoa siitä vähäsen. Alunperin oli tarkoitus, että olisin virkannut tai neulonut siitä jotain ja kertoisin sen jälkeen. Koska muut suunnitelmat ja osittainen ideapuute siihen lankaan, niin en ole saanut aikaiseksi siitä vielä mitään. Huomasin, että esimerkiksi Kässäpuodille on tullut nyt myös Toivoa ja siellä on jopa muutamia ohjeita Toivolle, niin rohkaistuin ja päätin kirjoittaa langasta.

Toivo on uuden ajan puuvillalanka, joka on valmistettu Suomessa kerätyistä poistotekstiileistä. Toivo sopii monenlaisiin käsitöihin kuten neulontaan, virkkaukseen, solmeiluun ja askarteluun. Toivo on 70 % kierrätyspuuvillaa ja 30 % tenceliä. Puikkosuositus 3-4 ja konepesu 40. Langassa on 100 g = 180 m.


Lähetyksen mukana tuli ohje tiskirättiin ja ensin ajattelinkin virkata sen. Mutta muutamaa kuukautta myöhemmin lanka on edelleen vyyhdillä enkä ole aloittanut työtä :D Ensimmäinen ajatus olikin, että tämä lanka on täydellinen tiskirätteihin. Toinen ajatus oli, virkatut kesähatut, varsinkin kun näin niitä nyt Kässäpuodin sivuilla. Kolmas ajatus on .... Osaatko sinä sanoa, mitä tästä langasta voisi neuloa tai virkata? Ideoita ja vinkkejä otan myös vastaan!

Lanka on aika kovaa joten edellä mainitut ovat varmaan hyviä vaihtoehtoja. Neulominen olisi mieluisampaa, ikinä ei tiedä, milloin se virkkausinspis lopahtaa. Mielessä oli myös pieni matto tai tabletti, virkkaisi koko vyyhdin pyöreäksi matoksi/tabletiksi. Olisi kiva saada lanka kokeiluun ja käyttöön, ettei se turhan panttina pölyty lankahyllyssä. 

Oletko sinä virkannut/neulonut jotain Toivo kierrätys puuvillalangasta? Kerro vinkkisi, mitä voisi virkata/neuloa! 


6 kommenttia:

  1. Enpä ole tutustunut tähän Toivo lankaan ollenkaan, mutta koska sinun vyyhtisi on sininen, tuli mieleen mitä itse aikoinani virkkasin sinisestä puuvillalangasta.😁Tein koko joukon liinoja; pyöreitä ja pitkän mallisia ja muutaman hyllynreunapitsinauhan, joilla koristelin silloisen maustehyllyn reunat. Tällä erää ei muuta tule mieleen.😊t. Irkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksista! Taidan kääntyä pyöreän liinan puoleen ja kokeilla sellaista. Neulominen olisi tietysti mieluisampaan, mutta harmillisesti kaikki tällaiset ovat virkattuja.

      Poista
  2. Toivoa en tunne, mutta itse olen innostunut (=en vielä toteuttanut) Virkkuumania Youtube-kanavalla näkyneistä virkatuista pussukoista. Niissä taisi olla edesmennyttä Kotiväki-lankaa, joka on melko jäykkää peruspuuvillalankoihin verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideasta, täytyypä kurkata, millaisia ovat. Tuo voisi käydä niihinkin.

      Poista
  3. Eipä ole Toivo puuvillalangasta kokemusta. Huomasin kuitenkin että tuossa on Tenceliä jota nykyään villaan yhdistettynä markkinoidaan vahvikkeena. Voisiko tuosta Toivosta neuloa kesäpuuvillasukat. Toisaalta voihan noita tiskirättejä neuloakkin. Itselläni ei taida olla ainoatakaan virkattua tiskirättiä vaan kaikki ovat neulottuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, en tiedä, aika kovahkoa lankaa tämä Toivo on että ehkä en lähtisi sukkia kokeilemaan? Luulen, että teen tästä jonkin pöytätabletin tai sitten niitä virkattuja tiskirättejä.

      Poista