sunnuntai 30. heinäkuuta 2023

Sukkalaatikko2023: Heinäkuun sukkapari

Kesäkuun sukkapari on esitelty, niin voidaan siirtyä heinäkuun pariin. Heinäkuun teema oli lyhyesti "neulo kesäsukat". Tykkäsin taas teemasta, kun saa päättää itse kaiken - liittyykö kesäsukkiin lanka, malli, väri vai mikä. Jonkinlaisen harkinnan jälkeen päädyin siihen, että se on lanka ja malli eli halusin neuloa ohuemmat, lyhytvartiset sukat. Tähän teemaan sopivasti oli Skeinfinityn lanka kaapissa, ja neuloin perus lyhytvartiset sukat - ilman mitään erikoisuuksia. 

Lankana näissä Skeinfinityn "nallenvahvuinen" lanka ja neuloin nämä kolmosen puikoilla. Langan nimeä en muista, mutta värisävy on tikkari. Näistä tuli kyllä todella kivat ja nämä ainakin pidän itselläni. Nämä mahtuisi varmaan kengän kanssakin, eli voisi olla ihan puuvillasukkien korvaajat. Tosin en tiedä, raaskinko ottaa näitä ihan heti ainakaan kenkäkäyttöön. 

Ensi viikolla saadaankin jo tietää elokuun teema ja olen valmis siihen. Tämäkin sukkalaatikko on ajan tasalla (paitsi se maaliskuun toinen sukka puuttuu) ja kieltämättä siitä on vähän huono omatunto. Se kun pitäisi saada tehtyä. Maaliskuun teema oli neuloa ohjeesta, ellen väärin nyt muista, niin olen vähän huono näissä ohjeista neulomisista. Varsinkin kun pitäisi kuljettaa sitä ohjetta mukana eli tässä tapauksessa koko kirjaa. En oikein tykkää puhelimestakaan kattoa ohjeista eli kuva ohjeesta ei oikein tule kysymykseen. Värisävy on aikalailla näissä sellainen karkkipinkki, vaikka kuvissa näkyy aika vaalealla. 

Olen mieltynyt sädekavennuksiin, niin taidan olla neulonut jokaiseen sukkalaatikon sukkiin sen kavennustyypin. Jotenkin siitä tulee kiva ja ei tule mitään ylimääräisiä löysiä silmukoita, kuten joskus nauhakavennuksissa on tullut "löysiä" kohtia kavennuksiin. Kumpikin kavennustyyppi kyllä istuu ainakin omiin jalkoihin ihan hyvin. Raitasukkalaatikossa olen edelleen hieman edellä ja nyt taitaa olla jos syyskuukin tehty. Esittelen ne kuitenkin vasta joka kuukauden alussa. 

Minkälaiset kesäsukat sinä neuloisit?

6 kommenttia:

 1. Näistä kesäsukista tuli kyllä todella herkullisen näköiset ja värikin on upea! Minä olen aivan unohtanut tägätä tekemiäni sukkia tähän sukkalaatikkoon, mutta kesäsukkia tuli tehtyä niin paljon, että taitaa kiintiö olla täysi😅Mitä jos sitä neuloisi jotakin oman ohjeen mukaan; olisikohan se sallittua🤔😁t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voihan niitä hashtägejä lisätä jälkikäteenkin. Eiköhän sen oman ohjeen mukaan neulominenkin ole sallittua, sopii ainakin heinäkuun teemaan ja varmasti muidenkin kuukausien :)

   Poista
 2. Kauniit ja rauhallisen näköiset kesäsukat. On sitten kiva tuo sukkalaatikkohaaste. Hetken mietin jo mukaan hyppäämistä, mutta nyt on niin monta keskeneräistä ja yksi kiireellinenkin työ, että nyt ei onnistu. Seuraan kuitenkin tilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä tuli kyllä kivat, tykkään itsekin. Ensi vuonna sitten :)

   Poista
 3. Ai vitsi miten herkullisen värinen tuo lanka on ja sopii mun mielestä tosi hyvin perussukkiin! Väri pääsee näin oikeuksiinsa. Mä yritin neuloa kukalliset kesäsukat, mutta kesken jäivät 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, turha näistä olisi ollut neuloa monimutkaista kun näinkin menee hyvin. :D Neuleilla on kuitenkin tapana valmistua joskus :)

   Poista