perjantai 28. heinäkuuta 2023

Mun suosikit Vappu joka päivä -kirjasta

Seuraan Vappua Instagramissa ja häneltä tulee kivoja reseptivinkkejä ja viime vuonna laitoin kirjastosta varaukseen kaikki aiemmat Vapun reseptikirjat. Tänä vuonna Vapulta tuli pitkästä aikaa uusi reseptikirja, johon on tietenkin miljoona varausta kirjastossa. Mutta kerrankin olin nopea ja laitoin ajoissa ja sain kirjan kesäkuussa jo itselleni. Aluksi en löytänyt yhtään kokeiltavaa / talteen otettavaa reseptiä, mutta toisella selailulla löytyi 7 ja luettelen ne tässä. Yleisesti kirjasta: se on ihan kiva ja varteenotettava reseptikirja. Arkiruokien suhteen en itse löytänyt sieltä kovin monia kokeiltavia, sillä arkiruoat täytyy minusta tulla nopeasti ja helposti ja jotenkin kirjassa mainitut ruoat eivät nyt sopineet meille. Ehkä annan niille joskus uuden mahdollisuuden. Kirjassa on kaikkea. Muutamia makeita reseptejä, kasvisreseptejä lisukkeisiin tai pääruokiin, liha- ja kanareseptejä. Suosittelen kirjan lainaamaan ensin kirjastosta ja sitten voi ostaa, jos kirja miellyttää tarpeeksi paljon. 

Itse tehdyt kananuggetit. Ei vaikuta vaikealta ja kokeilunhaluni pisti ottamaan tämän reseptin talteen.

Pikamajoneesi (eli itse tehty majoneesi). Viime aikoina olen taas kiinnittänyt enemmän huomiota ainesosaluetteloihin, niin tällä täytyisi korvata kaupan valmismajoneesit, jos niitä haluaa käyttää. Tämän resepti löytyy myös Vapun Instagramista muistaakseni.

Kukkakaali-kurkkusalaatti. Tämä on muistaakseni saanut jonkinlaisen somehypetyksen ja myönnän, ihan sen takia, otin reseptin talteen. Uskon myös vakaasti kuitenkin, että myös kokeilemme tätä.

Paahdettu kurpitsa. Vaikuttaa hyvältä pastan ja riisin korvaajalta, joten kokeiluun.

Itse tehty ketsuppi. Tätä on myös pakko kokeilla ja josko tästä olisi kaupan ketsuppien korvaajaksi.

Cheesecake, se aito amerikkalainen. En leivo enää tavallisella sokerilla ja hyvin harvoin enää otan mitään sellaista reseptiä talteen. Mutta tässä tein poikkeuksen. Ajattelin kokeilla tästä paremmalla sokerilla varustettua muokattua versiota. Se, joko menee pilalle tai toimii. :D Otetaan riski! Aina voi sitten kokeilla alkuperäisen reseptinkin.

Appelsiininen tiikerikakku. Okei, otin myös tämän talteen, sillä appelsiinin mehu tiikerikakussa kuulostaa hyvältä, enkä ole maistanut sellaista tiikerikakkua. Ehkä tätäkin muokkaan asteen verran terveellisemmäksi sokereiden ja muiden suhteen, mutta kyllä tämä alkuperäinenkin tulee varmaan kokeiltua jossain vaiheessa. 

Oletko sinä tutustunut Vappu joka päivä -reseptikirjaan? Jos olet, mitä pidit? Jos et, aiotko tutustua?


4 kommenttia:

 1. Vapulla on kyllä kivat reseptit. Ja hänen ohjeella tehdyt maistuvat usein lapsillekin🤗

  VastaaPoista
 2. Appelsiinin maku tiikerikakussa tekee siitä varmaan vähän kevyemmän tuntuisen.
  En ole kyseistä kirjaa selaillut, mutta pitänee tämänkin osalta taas asettua jonoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ilmeisesti vähän fazerinamaisen, tai näin oli ainakin mainittu reseptin yhteydessä. Täytyy se kokeilla ihan sen vuoksi etten ole koskaan laittanut appelsiinimehua :)

   Poista