tiistai 25. heinäkuuta 2023

Neulekirja: Urban Knit Iisi

Vielä yksi neulekirja kirjastosta. Tämän olin laittanut varaukseen ehkä viime vuonna tai sitä ennen. Pitkät jonot ja sitten ei enää muista edes, mitä on varauksessa. Urban Knit -kirjat ovat Leeni Hoimelan neulekirjoja ja nämä tulivat ehkä vähän erikoisessa järjestyksessä itselleni. Minulla on se ensimmäinen Urban Knit -kirja, niin jotenkin tuntui hassulta hankkia omaksi sitten tätä kirjaa varsinkaan, kun siitä ensimmäisestä ei ole edes neulonut mitään vielä. Näin jälkikäteen ajateltuna tämä olisi ollut itselle se sopivampi kirja, sillä ohjeet ovat helpompia tässä - ainakin nimen perusteella. 

Tällä hetkellä olen ehkä vähän turtunut kaikkiin neulekirjoihin, kun ei tätäkään muistanut edes kovin paljon selailla kuukauden aikana (tai sitten oli kiireinen kuukausi) - saatikka että olisi aloittanut mitään. Tämä ei tietenkään ole yksittäisen neulekirjan syy, vaan ehkä voi katsoa peiliin ja olisi pitänyt olla innokkaampi tutkimaan näitä malleja. Kuukaudessa ei kuitenkaan ehdi aloittaa mitään, mutta sen aikana olisi hyvä silmäillä kirja ja miettiä, onko se itseä varten. Kirja on kattava ja siinä kerrotaan kirjoneulevinkkejä, langan vaihtamisesta toiseen ja eri neuletekniikoita. Kirjassa oli muutama mielenkiintoinen ohje ja ohjeista löytyi aina villapaitoja, -takkeja, pipoja, kauluri,  sukkia, lapasia, huiveja eli laidasta laitaan kaikkea. Sukkiin on iskenyt jokin pieni tylsistyminen, sillä ne eivät innostaneet tästä kirjasta yhtään. Kauniita malleja, mutta ehkäpä sellaisia, jotka eivät päädy omille puikoille.

Sen sijaan muutaman neuleohjeen otin talteen ja toinen niistä oli pipon ohje ja toinen lapasten. Nämä ovat suunnittelmissa neuloa jossain vaiheessa. Kirjan mallit olivat kirjoneuletta, palmikoita, pintaneuletta eli laidasta laitaan näitäkin. Talteen ottamani pipon ohje oli sellainen helppo pipon ohje ja se tulee jossain vaiheessa tehtyä. Lapasten ohje oli kirjoneuleohje, mutta kohtuu helppo. Lisäksi katselin yhtä neuletakkia sillä silmällä, että josko sellainen olisi kiva tehdä, mutta ehkäpä se olisi helpompi aloittaa paidoista kuin neuletakeista. Neuletakit ovat kyllä nyt aika suosiossa, mutta itse vielä vähän mietin, osaisinko neuloa sellaista. Tässä kirjassa oli kyllä varteenotettava helppo malli, nimeä en nyt tähän hetkeen muista. 

Jos minulla ei olisi ollut ensimmäistä Urban Knit -kirjaa, niin tämän kirjan olisin hankkinut. Voisihan ne molemmatkin omistaa, mutta koen, että yksi tällainen kirja riittäisi.

Oletko tutustunut Urban Knit Iisi -kirjaan? 

2 kommenttia:

  1. Minulla on myös hyllyssä se ensimmäinen Urban Knit -kirja. En ole vielä tehnyt siitä mitään. Tätä iisi-versiota olen lainannut, mutta en muista siitä erikoisesti innostuneeni. Ehkä pitäisi lainata uudestaan; tai siis laittaa itsensä jonoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatii ehkä useamman kerran selailun / lainailun tai sitten se ei vain ole oma juttu. Voi olla myös että on liian "samantapainen" kuin edeltäjänsä. Neulon ainakin nuo joiden ohjeet otin talteen.

      Poista