sunnuntai 27. elokuuta 2023

2 x I'm so mohair pipo

Juhannuksena valmistui toinen I'm so mohair -pipo. Tällä kertaa mohairilla. Lankana pipossa on Novitan Nordic Wool ja Novitan Tuuli-mohair. Ensimmäinen sama pipo oli pelkällä nordic woolilla ja siitä tulikin aika tiukka ja napakka. Tällä kertaa otin mohairin kaveriksi samoilla silmukkamäärillä ja nyt se mahtuu jopa omaan päähän. Pipo on helppo ja sen voi neuloa vaikka millä langoilla. Ohje löytyy Novitan sivuilta ja @imsowool tilin instagramista. Instagramissa on myös isompi koko. Tähän pipoon meni melkein koko Tuuli mohairkerä - tai ei nyt ihan kokonaan, mutta silleen, että saa miettiä, riittäisikö siitä vielä toiseen pipoon. Mohair -lanka on vaaleanpunaista ja ajattelin, että ruskean kaverina siitä tulisi sellainen geishamainen vaikutelma. No, kyllä se pehmensi ruskeaa väriä vähän. Ruskeassa pipossa taisin neuloa noin 35 cm ennen kavennuksia ja taite menee kahdesti.

Ja ei riittänyt toiseen pipoon enää mohairia, vain tuohon taitteeseen, mutta tein sitten niin, että neuloin mohairia niin pitkälle kun riitti ja sitten jatkoin yhdellä langalla. Muuten se mohair olisi jäänyt käyttämättä ja "pakko" se oli johonkin neuloa. Lankana tässä vaaleanpunaisessa pipossa on Novitan joku erikoislanka (WYS Bluefaced Leicester DK) ja ihan kivan tuntuinen sekin. Kieltämättä se mohair tuo pipoon pehmeyttä ja varsinkin Nordic Woolin kanssa piposta tuli kivan pehmeä. Vielä nämä pipojen testailut jatkuvat ja olen neulonut vielä yhden pipon tällä mallilla, mutta siitä lisää myöhemmin. Nämä ovat olleet kivoja autossa neulottavia ja siksi niitä on neulottu. Vaaleanpunainen pipo on taitettu vain kerran ja muistaakseni sitä neuloin myöskin alle 40 cm ennen kavennuksia. 

Oletko sinä neulonut näitä I'm so mohair -pipoja tai aiotko neuloa? Ohjehan löytyy: täältä .

6 kommenttia:

 1. Ihanan geishamaisen ruskea tuo pipo 🤎 🤎 eikö mohair kutita, ainakin 20 vuotta sitten ne tahtoi vähän sellaisia olla 🤔 En ole siis käyttänyt mohairia missään pariin kymmeneen vuoteen, heh joten olen vähän pihalla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En muista, miten ne ennen oli :D Kai tämä kutitettavuus on vähän yksilökysymys, itseä ne eivät ole kutittaneet nyt ainakaan, ainakin tuuli mohair tuntuu todella pehmeältä ja pehmentää nordic woolin hyvin.

   Poista
 2. Joo oli ne joskus aikaisemmin kutittavia, mutta olen pääasiassa käyttänyt Isagerin tai Filcolanan ja jkv Sandnes garnin. Nämä ei musta kutita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä tietää muitakin mohairvaihtoehtoja, jos innostun näistä.

   Poista
 3. Moi! Ihastuin tähän pipomalliin. Tällaista versiota en olekaan nähnyt aikaisemmin ja aion yrittää. Tää taitaa olla suoraa jonkin matkaa ja lopuksi sukkakavennus tai siltä se ainakin näyttää. Onko kavennus joka kierroksella?? Mahtavaa. Ihanaa löytää uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! 1 s o, 1 s n on tuo pipo-osuus. Ohje löytyy ilmaisena täältä Novitan sivuilta: https://www.novitaknits.com/fi/i-m-so-mohair-pipo . Tämä on kyllä kiva ja helppo malli. Itse käytin aika eri lankoja kuin ohjeessa, vielä on tulossa kaksi versiota näistä pipoista.

   Poista