tiistai 29. elokuuta 2023

Neuleohje: Askel -kämmekkäät

Keväällä innostuin kämmekkäistä ja niinpä yhdet sellaiset piti saada syksyllekin (koska tuli idea :D ). Nämähän ovat kätevät sekä suunnitella että käyttää. Alun perin suunnittelin tälle viikolle lapasten julkaisua, mutta koska on jotenkin looginen järjestys, että ensin kämmekkäät ja sitten lapaset, niin muutin sen näin. Vielä ei sitä paitsi lapasia edes tarvita, mutta kämmekkäitä ehkä kohta jo.



Tuo lanka on aika ihanan värinen, en vaan voi sille mitään, että tykkään väreistä ja värejä pitää olla. Se on ihan todistettukin, että värit parantavat mielialaa (ja siksi tykkään neuloa esim. neulehyväntekeväisyyksiin värikkäitä sukkia) ja koska ulkovaatteet ovat yleensä neutraaleja niin tällaiset väripilkut piristävät asuja. 



Nimikeijut ovat olleet taas kohdillaan, ja näillekin nimi syntyi suht iisisti. En tiedä, otanko sitten ensimmäisen vaihtoehdon, enkä mieti enempää, mutta tämä on ihan hyvä näin. Sari Nordlundin jossain videossa Sari itse kertoi, että hänellä on muistikirja kivoille nimille, ja ottaa sieltä aina sopivan seuraavaan ohjeeseen. Kiva idea, ja jollain tapaa otin siitä vinkin itselleni. Joskaan en kirjoita mitään nimiä ylös vaan mietin ohjeen suunnitteluprosessissa jossain kohti nimiä ja sieltä valitsen sopivamman. Ei niitä nimiä voi liian pitkäksi aikaa jäädä miettimään ja sitten valitaan se, joka tulee ensimmäisenä mieleen ja tuntuu kivalta. Mutta nyt niihin kämmekkäisiin.

Näihin kämmekkäisiin riittää noin 55 - 75 g lankaa eli sellaisella vajaalla kerälläkin pärjää. Minusta pintakuvio on kaunis ja oli jossain kohti mielessä, että laajennan tätä ideaa, mutta katsotaan nyt. Ohjeessa on kaksi kokoa: M ja L ja jos pienempää kokoa kaipaa, niin voisi esimerkiksi neuloa suuremman koon vähän ohuemmalla langalla. Toinen vaihtoehto voisi olla muumilangalla neulominen, niin saattaa saada pienemmän koon. Isompi koko menee hyvin miehen käteen. 

Ohje löytyy




Lankajengin Katja muuten teki ASKEL alekoodin Lankavan Lysti lankoihin, jolla saat siis -10 % alennusta niistä langoista (käyttämällä koodia ASKEL).

Joko odotat syksyä? Vai onko mieli vielä kesässä? 

PS: Muista myös neulehameen alennus voimassa vielä elokuun loppuun: Lankajengissä

8 kommenttia: