perjantai 4. elokuuta 2023

Heinäkuun kulutus: Käsinvärjättyjä vyyhtejä

Heinäkuussa lankavarasto täydentyi neljällä käsinvärjätyllä vyyhdillä. Kävimme Hämeenlinnassa ja siellä piti tietenkin poiketa lankakaupassa eli Wetterhoffin myymälässä. Vyyhti oli vielä muutaman euron alennuksessa ja saatan jo tietää, mitä siitä tulee. Toiset vyyhdit tulivat Porvoosta, kun kävin Säie Woolin lankastudiolla. Kiva päästä kokeilemaan uusia lankoja. Alun perin piti ostaa vain yksi vyyhti Porvoosta, mutta aloin miettiä, että kahdella tulisi jo paremmin esimerkiksi huivi. Lisäksi Säie Woolilla oli noita ihania kangaskasseja (niin hyvällä tekstillä) että se piti myös ostaa. Maailma jatkaa jotenkin tätä hullunmyllyä edelleen, niin tuo teksti vaan on niin osuva. Neljäs vyyhti tuli myös yksiltä markkinoilta, joissa oli Lankapuoti Tiukula.

Kulutus: 1456 g

Ostot: 400 g

Heinäkuussa valmistui erilaisia neuletöitä. Heinäkuun lopussa iski joku ihmeen jämälankojen tuhoaminen ja aloin neuloa paljon jämälankatöitä. Näissä on vaan "ongelmana" se päätteleminen, mutta kyllä ne pääteltyä tulevat, vaikkeivat ihan heti välttämättä. Heinäkuussa on neulottu pipoja, lapasia, ja sukkia. Neulesuunnittelijaminä on jokseenkin ollut lomalla ainakin ohjeiden kirjoituksen suhteen. Olen kyllä neulonut  ja suunnittellut malleja, mutta vielä pitäisi niistä ne ohjeet ja muut. 

Heinäkuussa vihdoinkin pääsin matkaneuleiden pariin siten, että reissussa ollessa neuloisin autossa vain tiettyjä töitä. Ihan aina tähän en tosin päässyt, mutta yritän neuloa vastedes autossa pipoja, Niiden neulominen autossa on helppoa ja yksinkertaista. Testissä on nimittäin I'm so mohair pipot erilaisilla lankaversioilla. Näihin kyllä kyllästyykin vähän, mutta eri langat tuovat vaihtelua. Mohairia ei ole kuin yhdessä pipossa, koska en sitä omista lähes ollenkaan. Ostot jäivät onneksi noihin neljään vyyhtiin ja kulutus sitten onkin sitäkin isompi. Liekö siellä painavia töitä ja sitten vain paljon kaikkea. Ainakin yksi suurempi työ valmistui heinäkuussa ja siitä lisää pian, nimittäin uusi ohje luvassa elokuussa!

Miten sinun heinäkuusi meni? Lepäsikö puikot vai saitko neulottua?

4 kommenttia:

 1. Melkoinen kulutus on sinulla ollut heinäkuussa. Minulla on vielä viime kesän Neulefestareilta omaa villatakkia varten Säeiwoolilta ostetut langat neulomatta, kun jälkipolvi on ihan kiitettävästi teettänyt omia toiveitaaan. Viimeiset kolmisen viikkoa on mennyt melko pienellä neulomisella, kun jälkipolvea on vieraillut(=ollut) kylässä ja pakastintakin on täytetty talveksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jotenkin näitä nyt vain kertyi heinäkuussa. :D Onneksi lanka ei vanhene niin hyvin ehtii myöhemminkin aloittamaan. Kiva, kun kerroit kuulumisia :)

   Poista
 2. Säiewoolista ovat monet jo kirjoittaneet. Pakko kai siihen on tutustua, kun on niin kovasti kehuttu. Kauniit ovat kuvan langat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hempeän kauniita värejä heillä on ainakin :)

   Poista