perjantai 11. elokuuta 2023

4 x ideat joulukalenterivyyhdeistä

Viime vuoden kiva hankinta oli lankajoulukalenteri ja hankin sen myös tänä vuonna, mutta eri värjäriltä kuin viime vuonna. Tässä postauksessa esittelen, mitä neuloin viime vuoden lankakalenterista. Nämä kaikki tuli neulottua lankakalenterista ja (lähes) mitään jämiä ei jäänyt. Lisäksi käytin vähän muita lankoja, siis tosi pieniä jämäkeriä esimerkiksi lapsen sukkiin (mm. kärki, resori ja kantapää) ja tuohon ensimmäiseen huiviin (ensimmäinen kuva) nuo valkoiset raidat aina värin jälkeen.

Ensimmäinen huivi

Keväällä elin huivi-inspiraatiossa ja tämä huivi (yllä) tuli neulottua ensimmäisenä. Toistaiseksi tämä on jäänyt vain itselle, enkä ole julkaissut siitä ohjetta. Tähän käytin noihin valkoisiin raitoihin jämiä lankakalenterin ulkopuolelta, mutta muuten huivi on neulottu lankakalenterin vyyhdeistä ja tästä huivista ei jäänyt yhtään mitään jämiä.

Verano-huivi

Tästä huivista on ohje, joka löytyy verkkokaupastani ja Lankajengistä. Tämän huivin neuloin toisena ja tämän jälkeen oli jäljellä enää muutama sekalainen vyyhti väreiltään. 


Ohje Verano-huiviin: Lankajengistä ja mun verkkokaupasta.

Kolmas huivi

Kolmas huivi (alla) tuli neulottua jäljellä olevista viimeisistä vyyhdeistä ja minusta tästäkin tuli ihan kiva, vaikka ensin epäilin värien yhteensointuvuutta. Tätä en ole aikaisemmin esitellyt blogissa. Tästäkin piti tehdä ohje, mutta katsotaan, tulisiko se vielä jossain vaiheessa.

Lapsen villasukat

Ihan alussa, ennen kaikkia näitä huiveja, lapsi valitsi yhden vyyhdin, jonka nimesi sateenkaarivyyhdiksi ja halusi siitä sukat. Tuo varressa oleva siis sateenkaarivyyhti, ehkä se näytti kaikista eniten "sateenkaarivyyhdiltä" verrattuna muihin vyyhteihin, vaikka ei perinteisiä sateenkaaren värejä olekaan. Siihen lisäksi otettiin toinen vyyhti ja nämä olivat pois huivien väreistä. Aloitin nämä ensimmäisenä, mutta valmistuivat viimeisenä, sillä sukkien neulominen 2,0 mm puikoilla ei ole oikein oma juttuni. Mutta aika nopeasti se toinenkin sukka sitten tähän tuli lopulta. Tässä on käytetty muuta valkoista jämää ja kärjen vihreä on Freija Yarnin merinominivyyhtiä. Sitä jäi vähän sekä muutama pieni muukin jämänöttönen jäi, lähinnä näistä sukista, mutta muuten joulukalenterivyyhdeistä ei jäänyt mitään jämiä.

Jos mietit, että miten saat neulottua lankakalenterivyyhdit, niin tässäpä vinkit siihen. Monihan on neulonut esimerkiksi paidan, ja se oli oma tarkoitus myös ensin. Mutta värien kirjavuus mietitytti ja päätin neuloa ne huiveiksi. Tykkään enemmän näin kuin että olisi kirjava/raidallinen paita. Raidallinen paita olisi toki kiva, jos vyyhdit olisi yksivärisiä. Näin ei ollut Mokku yarnin kalenterissa, joten niistä tuli kivemmat huivit. Tykkään, miten nuo vyyhdit neuloontui neuletöihin ja minusta tosi kivasti. Lapsen sukkien jalkaosan vyyhti on kuin minttusuklaa, jotenkin todella ihanan värinen sekin vyyhti. Jalkaosat tulivat vähän erilaiset, mutta epäilen, että mulla oli jotain eri tavalla. Lapsen sukat ovat neulottu omasta päästä ja niihin ei ole mitään ohjetta virallisesti.

Tässä vielä eri värjäreitä, joilta löytyy lankajoulukalenteri:

Mokku Yarn

Freija yarn

Lucky Omen Yarns

Skeinfinity

Mokku Yarnilla on tänä vuonna glitter Lappi-teemainen kalenteri, joka kuulostaa ihanalta. Saattaisin hankkia sen, jos ei olisi jo hankittu. Omani on hankittu yhdeltä näistä, mutta siitä lisää myöhemmin. 

Kerro oma ideasi lankakalenterivyyhteihin! Neuloisitko huiveja vai sukkia? Vai kenties paidan? Oletko hankkinut jo oman lankajoulukalenterin tälle vuodelle vai mietitkö vielä?

PS: Muista myös Suvituuli tuubihuivin alennus tämän viikonlopun verkkokaupassani: kurkkaa tänne

2 kommenttia:

  1. Huivi joulukalenterivyyhdeistä on hyvä idea ja olen sitä itsekin miettinyt. Ihmeen paljon lankaa niissä 20 gramman vyyhdeissä on. Hyvä idea on myös laittaa valkoista (tms. muuta tasaisen väristä) langanvaihtokohtiin rauhoittamaan kokonaisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huiveihin saa myös sen koko minikerän kuten esim. sukista saattaa jäädä vielä jokin jämä.

      Poista