sunnuntai 20. elokuuta 2023

Neulekirja: Rakkaudella Henna

Heinäkuussa kirjahyllyni täydentyi yhdellä, ihanalla neulekirjalla, taas. Henna Haarala, eli Instagramissa @rakkaudellahenna, on tehnyt ensimmäisen neulekirjansa. Tykkään Hennan neuleohjeista ja olenkin osallistunut Hennan järjestämiin yhteisneulontoihin menneinä vuosina ja mm. nämä lapaset neuloin ensimmäisinä Hennan ohjeista.

Tämä oli kirja, jonka halusin omakseni ja nyt siitä on helpompi neuloa, kun ei ole palautuspäiviä tms. Henna jakaa myös Instagramissa aika paljon henkilökohtaisia asioita ja mm. tietoa omasta sairaudestaan, jotka ovat kyllä välillä vähän pysäyttäviä. Kirjassa on ohjeita, jotka löytyvät Hennan verkkokaupasta, mutta myös lisäksi uusia ohjeita. Kirja on minusta sopiva neulealoittelijoille tai kirjoneulealoittelijoille, mutta myös muutkin löytävät kirjasta neulottavaa. Ohjeet ovat tehty helpoksi ja niihin pääsee sisälle hyvin. Kirjassa on enimmäkseen lapasia, mutta myös kaksi pipon ohjetta ja hiusdonitsin ohje löytyy. Kurkkasin blogiin ja taidan olla neulonut ainakin kolme Hennan ohjetta yhteisneulonnoissa. Ohjeet ovat kirjoneuletta, mutta helppoa sellaista. Ainakin suurin osa. Ehkäpä ne Tammi-lapaset eivät ole ihan täysin helpot, oikeastaan enemmänkin ohjeesta seurattavat, mutta useimmat ovat helppoja eikä kirjoneuleosuutta ole välttämättä koko lapasessa. Kirjassa on 21 neuleohjetta, mikä on todella suuri määrä ja kirjasta löytää varmasti suosikkinsa. Kirja on kaikkien kissaystävien neulekirja, sillä kuvistuksesta vastaa myös Hennan kissat ja kissakuvia saa ihastella hyvin. :)

Mietin, että mitkä neuloisin ensimmäisinä, sillä neuleaika on vähän rajattu. Omat suosikit:

** Lyyli-lapaset

** Inka-lapaset



Lempi-lapasia aloitin joskus, mutta ne päätyivät purkuun myös. Aika ei ollut vain oikea, mutta nyt ne voisi neuloakin, kun on ohje kirjallisena, josta on helppo katsoa. Lisäksi jomman kumman pipon taidan myös neuloa. Lyyli ja Inka -lapaset (kuvissa) taitavat olla myös täysin uusia ohjeita, joita ei löydy yksittäin mistään. 

Ai niin, Hennallahan on menossa tällä hetkellä parhaillaan lapasten yhteisneulonta, joten Hennan tili kannattaa kurkata!

Oletko sinä tutustunut Hennan neuleohjeisiin tai oletko jo neulonut jotain tästä kirjasta?


4 kommenttia:

  1. Kiitos kirjavinkistä; laitoin itseni kirjaston jonoon. Olen kerran osallistunut Hennan KALiin ja neulonut lapaset. Kiva malli sekin oli, Nuoska nimeltään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, toivottavasti tykkäät kirjasta! Hennalla on ollut näitä useampia, nimiä en muista kun ovat aika samankaltaisia. Nykyinen kal taitaa olla Varpu lapaset.

      Poista
  2. Seuraan Hennaa Instassa ja olen ihastunut hänen käyttämiinsä luonnonläheisiin väreihin :) Tuo kirja kuulostaa sellaiselta, että sen voisinkin hankkia itselleni jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kirjaa ihan omaksi. Se on kiva ja Hennalla on kivoja neuletöitä.

      Poista