sunnuntai 13. elokuuta 2023

Pieniä vauvan sukkia

Aiemmin jo kerroin, että heinäkuussa tuli jämälankafiilis ja silloin aloin neuloa niitä pois pieniin sukkiin. Mitäpä muutakaan niistä tuli kuin pieniä vauvan sukkia, jotka menevät mahdollisesti eri keräyksiin. Nämä nyt ovat aika värikkäitä ja eri väreillä. Yritin valita sopivia värejä keskenään, mutta välillä se oli vaikeaa, kun kaikkia värejä ei ole eivätkä kaikki riitä molempiin sukkiin. Ensimmäisissä sukissa eli alla olevissa valitsin kuuden rivin raidat ja pistin mieleen, kuinka paljon 6 riviä vie suunnilleen lankaa ja yritin valita samankokoisia nöttösiä. Ihan ei värit riittäneet näihinkään ja hieman tuli eri väriset raidat.

Näitä on kyllä kiva neuloa muiden töiden välissä ja tulevat valmiiksikin. Näissä ei päättelykään kestänyt, sillä päättelin ne heti sukkien valmistuttua. Toisista sukista eli alla olevista tulikin sitten aika tummat ja yritin, ettei esimerkiksi pinkkiä tulisi ollenkaan näihin, mutta ihan en selvinnyt ilman pinkkiä. Välillä on vaikea valita sopivia lankoja jämälangoista. Näihinkin tuli nuo tummat raidat ja mietin, ovatko liian tummat, mutta ehkäpä ne nyt menettelee.


Kolmansista eli alla olevat tein tarkoituksella oikein pinkit ja punaiset. Nyt taitaa olla vauvan sukka kiintiö täynnä ja jämälangat vähentyneet hyvin. Kaikki mahtuvat yhteen laatikkoon kuten oli tällä projektilla tarkoituskin. 


Jos pitäisi valita yksi neulekategoria, jota neuloisit loppuelämän, niin mikä se olisi? Ehkä se olisi itsellä sukat, koska sukkien monipuolisuus takaisi vaihtelevuuden ja sukkalankoja on itsellä varmaan eniten. Vaikka ihan samalla tapaa sitä ehkä voisi neuloa lapasista eri kokoja ja malleja, mutta ehkä silti päätyisin sukkiin. No onneksi ei tarvitse valita vaan voi vaihdella eri kategorioita.

PS: Vielä tämän päivän ajan Suvituuli tuubihuivi alennuksessa Lankajengissä: kurkkaa tänne

4 kommenttia:

 1. Jos yksi pitäisi valita, niin varmaan se olisi sukat. Samat perustelut kuin sinullakin. Jos saisi valita kolme, niin mukaan mahtuisivat lapaset ja pipot. Onneksi ei kuitenkaan tarvitse valita.

  VastaaPoista
 2. Olet tehnyt kyllä aivan supersuloisia pikkusukkia! Neulekategoria mulla olisi arvatenkin villasukat, vaikka olenkin alkanut kyllästyä niihin jo vähän. Mun tekisi mieli ruveta tekemään pitkästä aikaa lapasia <3 Eikä ehkä omia malleja vaan kerrankin ihan valmiista ohjeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämäkin ovat vähän sellaisia "ei-järkeviä" kun ei ole ollut saajia tiedossa, mutta nämä menivät nyt neulehyväntekeväisyyteen. Ooh, odotan kyllä innolla sun neulomia lapasia. :) Lapaset ovat kivoja varsinkin kun sukat tylsistyttää.

   Poista