tiistai 15. elokuuta 2023

Tiikerinväriset raitasukat

Nämä sukat olivat välityö muiden ohessa ja valmistuivat heinäkuussa. Jostain syystä lankavarastossani on oranssia lankaa, jolle en ole keksinyt käyttöä. Sitä ehkä tuli tilattua joskus Novita x Fazer -lehteä varten. :D Oranssista langasta voi neuloa mustan langan kanssa raitasukkia ja sukat ovat kuin tiikerisukat. Nämä sukat menevät lasten sukkakeräykseen ja yritin sinne neuloa myös vähän isompien lasten kokoja. Näistä tuli ehkä noin kokoa 26/27, eli ei nyt kovin isot sukat, mutta isommat kuin vauvan sukat.


Raitasukissa on muuten se ihanuus, että niistä tulee aina samankokoiset, koska raidat. Joskus, aika useinkin, mulla käy niin, että sukista tulee eri pituiset :D Jos siis sukat ovat yksiväriset eikä ole mitään palmikkoa tai pitsiä, josta voi laskea pituuden samankokoiseksi. Heinäkuun sukkaparissakin taisin laskea ihan kerrokset, että sukat ovat samanpituiset. Vaikka mittaan sukkia, niin silti ne saattavat olla eri pituiset, mutta raitasukissa ei tätä ongelmaa ole, koska voi laskea raidat ja sukat ovat aina samanpituiset.


Kuvat on otettu heinäkuun alussa ja yllätyin, kun mustikat olivat jo kypsiä. Yleensä, kun mustikkasesonki alkaa heinäkuun lopussa, mutta miten tämä tuntuu, että se aikaistuu vuosi vuodelta. Toki osa mustikoista oli vielä raakoja ja punaisia, mutta osa kuitenkin kypsiäkin. 

Näihinkin sukkiin tein taas sädekavennukset, koska tykkään niistä ja ne ovat jotenkin kivannäköiset. Ei nauhakavennuksissakaan mitään vikaa ole, mutta olen vain mieltynyt tähän tyyppiin. 

Käykö sulle koskaan niin, että sukista tulee eri pituiset (vaikka olisit mitannutkin)?

6 kommenttia:

 1. Yleensä pidän tukkimiehen kirjanpitoa sukkia tehdessä, että varmasti tulee sama määrä kerroksia xD Voin kertoa, ettei tämä ole se kaikista nopein keino...

  Ihanat tiikeriraidat olet tehnyt <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuokin, mutta itse en kyllä muistaisi merkitä joka kerros :D Kiitos!

   Poista
 2. Oranssi on vähän hankala väri, mutta mustan kanssa se asettuu oikein hyvin.
  Minä teen aina sukat yhtä aikaa, mutta eri puikoilla - siis en yhdellä pyöröpuikoilla luuppaamalla. Eli varsi, varsi, kantapää, kantapää, kiila, kiila jne. Siinä on helppo verrata sukkia toisiinsa, niin mahdolliset erot huomaa heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tämä varmaan auttaisi. Mulla on vaan joku juttu etten vaan saa tehtyä samaan aikaan... Kun siinä tarvis kahdet puikot ja kahdet langatkin.

   Poista
 3. Mä olen kerrosten laskemisessa välillä suorastaan jo neuroottinen, oli kyseessä sitten perussukat tai raitasukat :D Mä merkkaan kerrokset neuloessa silmukkamerkein 10 kerroksen välein, että sukista tulee varmasti saman pituiset :D Se, onko sukat sitten muuten samankokoiset vaihtelee. Jos pidän sukan neulomisesta välillä taukoja, niin toisesta sukasta tuppaa tulemaan silloin joko vähän tiukempi tai löysempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on hyvä tapa laittaa silmukkamerkit niin ei tarvitse laskea. Oon jotenkin liian laiska siihen mutta ehkä pitäisi kun aina välillä tulee eri kokoisia sukkia :D Ja ihan totta, ei pitäisi pitää taukoa toisen sukan neulomisessa, koska sekin vaikuttaa kokoon.

   Poista