maanantai 11. syyskuuta 2023

7 päivää, 7 aloitusta -haaste

Muutamissa neuleyoutubekanavilla on näkynyt tämänlaisia haasteita eli 7 päivän ajan aloitetaan joka päivä uusi työ. Elokuussa tuli tunne, että tämän voisi toteuttaa itsekin ja täällä blogin puolellakin. En suunnitellut pahemmin näitä aloituksia, muutamia oli mielessä ja loput mennään sen hetkisen fiiliksen mukaan. Annoin myös luvan aloittaa parittomien sukkien / lapasten aloituksia, sillä epäilin, etten saisi joka päivälle uutta aloitusta ja näitä parittomia kuitenkin riittää. Nämähän eivät kait loppupelissä olisi uusia aloituksia, mutta itse laskin ne myös siihen.

1. päivä

Sari Nordlund Laulu Shawl. Tämä on ollut jo pidempään työlistalla ja kerran jo aloitinkin sitä, mutta purin, koska väärä lanka ja sain paremman idean saajasta ja langasta. En vain saanut aloitetuksi tätä milloinkaan muuten, niin nyt sen aloitin. Aika kiire on neuloa tämä, kun saajakin on tiedossa ja suunnilleen päivä, jolloin pitäisi antaa. Kuvassa se huivi, mutta en neulonut tällä haasteviikolla sitä näin paljon. 

2. päivä

Tälle päivälle ei ollut mitään suunnitelmaa aloituksesta. Ensin ajattelin, että aloitan toisen sukan/lapasen jollekin parittomalle sukalle/lapaselle. Kunnes sitten kirjoitin yhteisneulontasukkien ohjeita, ja keksin toiseen kuviomuutoksen ja pääsin aloittamaan uudestaan toiset yhteisneulontasukat uudella kuviolla. Plussaa tässä kuviossa on se, että se saadaan mallinnettua myös isompaan / aikuiseen kokoon.

3. päivä

Kolmannen päivän aloitus oli jouluisa (sukat) ja siitä ei nyt sen enempää. Tänä päivänä listasin hieman aloituksia, koska piti pakata reissuunkin neuleita mukaan ja sillä tavalla suunnitella myös mahdollisia aloituksia. Kolmantena päivänä tuli myös toisen päivän aloitus valmiiksi ja otin varaslähdön neljänteen aloitukseen.

4. päivä

Neljännen päivän aloitus tuli aloitettua kolmantena päivänä ja oli syyskuun sukkapari. Kuukauden vaihdos osui tähän haasteeseen, niin aloitin syyskuun sukkaparin. Syyskuun sukkapari valmistui haasteen aikana. 

5. päivä

Tänäkään päivänä ei ollut ennakkoideaa, mitä aloittaisin ja ajattelinkin aloittaa jonkin yksinäisen sukan tai lapasen. Näitä ei sinänsä lasketa aloituksiin, mutta ajattelin omassa haasteessa laskea ne. No, kävikin toisin. Aloitin automatkalla yhdet palmikkosukat, joita olin miettinyt jo pidempään. Kuvaa en näistä vielä näytä, mutta jossain vaiheessa kyllä. Viidennen päivän illalla aloin myös ahdistua kaikista keskeneräisistä ja aloituksista :D Varsinkin kun kaikki oli levällään ja aika paljon keskenkin. Tätä tunnetta ei ole pitkään aikaan ollut itsellä, mutta tässä haasteessa se tuli. 

6. päivä

Edellispäivän tuntemukset olivat vielä läsnä ja epäilin aamusta, että saanko aloitettua mitään tänään. Annoin luvan itselleni aloittaa viimeisenä päivänä kaksi työtä, jos tänään en aloittaisi mitään. Niinhän siinä kävikin, etten saanut aloitettua mitään kuudentena päivänä. 

7. päivä

Vika päivä ja samat ajatukset kuin edellisenä iltanakin. Tälle päivälle suunnittelin kaksi aloitusta, jotta pysytään kokonaismäärässä. Mutta toisin kävi. En aloittanut mitään viimeisenä päivänä, joten omat aloitukset jäi viiteen viikon ajalta. 

Mielenkiintoinen haaste ja ei ehkä kuitenkaan ihan minua varten, koska en sitten saanut joka päivä edes aloitettua uutta työtä. Siitä olen kiitollinen, että sain aloitettua tuon Sari Nordlundin Laulu huivin. Se on ollut mielessä pitkään ja nyt kun keksin siitä kivan lahjaidean niin saajakin tiedossa. Enää puuttuu vain sen neulominen määräpäivään mennessä, toivottavasti saan sen neulottua loppuun asti. Yhteenvetona siis aloitettua neljät sukat ja yksi huivi. Näistä kahdet sukat tulivat myös valmiiksi viikon aikana.

Omat vinkit haasteeseen:

** Suunnittele aloitukset (jollain tasolla ainakin), äläkä lähde niin fiilispohjalla, jolla itse lähdin mukaan. 

** Muita keskeneräisiä kannattaa olla mahdollisimman vähän kesken, niin keskeneräiset eivät ala ahdistaa. 

** Ole luova ja tee omia sääntöjä haasteeseen, jos se tuntuu kivemmilta siten. 

*' Nauti aloituksista ja neulo, älä ahdistu niistä! Kyllä ne valmiiksi joskus tulevat. 


Osallistuisitko sinä tällaiseen haasteeseen? Onneksi tässä(kin) saa soveltaa itse ja tehdä kuten itsestä tuntuu. Kuvia ei nyt tullut muista aloituksista, mutta myöhemmin sitten ehkä julkistan niitä. Tai lähetä tsempit tuohon Sari Nordlundin Laulu huiviin. Se on nimittäin aika vaikeahko. Kaunis, mutta vaikeahkokin omalla tavallaan. 

8 kommenttia:

 1. Mietin yhden punaisen hetken, mutta onneksi tulin järkiini. On näet entisiä kesken olevia melkoisesti. Yksi lapsenlapsi odottaa puseronsa valmistuvan jne. Toisaalta on tämä 7 päivää,7 aloitusta paljon järkevämpi kuin Kesäyön hullutus, jossa aloitettiin kesäkuun eka päivästä juhannukseen ja heinäkuun loppuun piti saada valmiiksi. Puikot meinasi loppua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tätä haastetta sinänsä tartte ottaa niin vakavasti mutta suosittelen kuitenkin tekemään edes jotain keskeneräisiä pois, oman mielenrauhan takia :D Huh, tuollaisesta en ole kuullutkaan, siinä kyllä loppuisi puikot.

   Poista
 2. Mietinkin, kun näin että olit aloittanut tällaisen haasteen, että mitä se oikein pitää sisällään. Itse en ehkä lähtisi tähän, koska noita aloituksia on muutenkin vähän liikaa, mutta ainahan sitä voi soveltaa omiin tarpeisiin sopivaksi. Minä ehkä voisin tehdä haasteen, jossa viikon ajan joka päivä tehdään yksi keskeneräinen valmiiksi tai ainakin mietitään mikä on sen tulevaisuus😁t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi tätä voi soveltaa itselle sopivaksi. Ehkä sun pitäisi sitten aloittaa wippiviikko :D eli viikon ajan neulotaan keskeneräisiä valmiiksi. Mietin itsekin wippiviikkoa kun vähän alkoi ahdistaa nuo keskeneräiset :D

   Poista
 3. Oi että, nyt on kaunis huivi!! Juuri sellainen jonka neuloisin, jos olisi tällä hetkellä elämässä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tää malli on todella kaunis. Mutta aikaa ja ohjeesta katsomista tämän neulominen vaatii.

   Poista
 4. Hyvinkin mielenkiintoinen haaste, harkitsen kovasti lähdenkö mukaan. Kesäyön hullutuksesta luin joskus vuonna kivi ja nakki neuleblogeista, ei kyllä itsellä riittäisi puikot tai ideat. Tsemppiä aloituksiin, oliko haasteessa mihin saakka aikaa saada ne valmiiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla ja mieluiten niin ettei ole pahemmin muita keskeneräisiä :D Ei ollut mitään tietoja ja rajoitteita milloin pitää saada valmiiksi. Ilokseni kyllä hyvä huomata, että nyt nämä lähes kaikki ovat tulleet valmiiksi (paitsi tuo jouluisa aloitus joka on kärsinyt vähän ajanpuutteesta).

   En ehkä pidempiin aloitushaasteisiin lähtisi mukaan, koska silloin loppuisi varmasti puikot.

   Poista