sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Lapasmania

Jatketaan vielä lapasilla, kun lapasten makuun on päästy. Neulevuosikelloni taitaa mennä aina samaa rataa, sillä heinäkuun lopussa tuli tänäkin vuonna into lapasiin. Tämä johti myös uusiin lapassuunnitteluihin ja lapasideoihin, vaikka alkoi ihan viattomasti jämälankalapasten neulomisesta. Edelleen yritän päästä vanhoista Nordic Wool keristä eroon ja koska pipoja en enää jaksa niistä tehdä, niin otin tavoitteeksi tehdä lapasia. Nämä pienet lapaset syntyivät Nordic Wool kerien lopuista ja lankaa taisi kulua alle 50 g. 

Tuo kirjoneulekuvio on se sama, jolla opettelin aikoinaan kirjoneuleen ja silloin tuli tehtyä tällä mallilla sukkia, sukkia ja sukkia ja taisi joukkoon tulla yksi lapsen pipokin. Kuvio/malli on Novitan sivuilla ollut helppo kirjoneulesukka -malli ja löytyypä se myös sukkalehti 2020: kin. Muuten lapasmalli on omasta päästä ja näistä tuli noin 5-7 -vuotiaan kokoa. 

Nämä ovat matkanneet jo keräykseen, mutta tällä mallilla on varmasti tulossa lisääkin pieniä lapasia. En oikein keksi noista Nordic Wool keristä muutakaan neulottavaa, niin lapasia sitten. Väreinä näissä lapasissa on vaaleanpunainen ja punainen, mutta josko seuraaviin vaaleanpunainen ja ruskea, sillä Nordic woolia on vain jäljellä ruskeaa, punaista vielä vähän ja vaaleanpunaista.

Mitä sinä tekisit / olet tehnyt Novitan Nordic Wool langoista?

Ensi viikolla alkaa kettusukkien yhteisneulonta. Stay tuned! Seuraa blogia ja Instagram-tiliäni!

2 kommenttia:

  1. Samalla mallilla minäkin olen harjoitellut kirjoneuletta samaisen Novitan sukkaohjeen kanssa. Malli ei kuitenkaan ole aivan helppo: eriväristen yksien silmukoiden saaminen nätisti toistensa kanssa samankokoisiksi onkin yllättävän haastavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ole edes ajatellut tehdessä tuota, toisaalta se on ollut hyvä ettei ole ajatellut, niin ei ole liikaa sitten keskittynyt siihen.

      Poista