keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Neuleohje: villasukkaohje pienille jämälangoille

                         Tiesitkö, että espanjan kielen sana sobra tarkoittaa ylijäämää, liika-, jämää?

No siitähän se sitten tuli näiden sukkien nimi. Ohje on tehty erityisesti pienenpieniä jämiä ajatellen, siis sellaisia metrin, parin metrin pätkiä, kuvakin on tuolla jossain alempana, minkälaisia jämiä käytin itse näihin. Kyllästyin nimittäin hieman, että jämälankalaatikossani oli aika paljon sellaisia pieniä jämiä, joista ei oikein saa mitään. Toki nämä sukat voi neuloa suuremmillakin jämälangoilla, mutta jos haluaa, ettei enää langoista jää mitään keriä, niin suosittelen pienen pieniä jämiä käyttämään tähän. 


Ohjeessa on kaksi kokoa (varren leveyteen) (noin 30/31 ja 38/39) ja jalkaosuutta voi neuloa oman jalan / saajan jalan koon mukaan sopivan pituiseksi. Lisäksi vartta voi neuloa pidemmäksi, jos jämälangat antavat myöden ja haluaa pidemmän varren. Neuloin mallisukat tarkoituksella lyhyiksi myös siksi, sillä omia jämiä ei enää ollut niin paljon. 


Erityisesti siis noiden vihreiden kaltaiset jämät saa upotettua kokonaan näihin sukkiin. Noista isommista saa jo lähes kokonaan monta kerrosta kuviovärillä. Vaihtoehtoja on paljon näihin sukkiin, eikä haittaa, vaikka ei tulisi molempiin sukkiin samat värit. 

Ohje löytyy

Ravelrystä

Verkkokaupasta

Lankajengissä

Sobra-sukkien ohje on alennuksessa sunnuntaihin asti.


Pohjaväriksi riittää yksi 100 gramman kerä - toki jos neuloo pidemmän varren, niin ehkä kaksi kerää kannattaa varata, mutta yhdellä kerällä pärjää vaikka tekisi muutamat kerrokset lisää. Yksi testineulojista innostui jopa niin paljon, että olisi halunnut neuloa jalkaosaankin kuviota. Niinkin saa toki tehdä. Malli sopii myös kirjoneulealoittelijoille, sillä langanjuoksut eivät ole pitkiä.

Säästätkö sinä sellaiset pienen pienen jämät? Ne olisi myös hyviä parsimislankoja, mutta jos niitä on paljon, niin tässä yksi keino, minne ne voi neuloa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti