perjantai 22. syyskuuta 2023

Pentti peruslapaset

Pari kerää Vuonuen pentti-lankaa on pyörinyt lankavarastossa jo tovin, enkä ole keksinyt siitä mitään neulottavaa. Elokuussa vihdoin otin toisen niistä puikoille, kun Kässäpuodilla oli sopivasti menossa #arkineulekal. Sukkia en siitä halunnut neuloa, niin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi lapaset ja eihän se kaikki lanka tähän mennyt. Sitä on vieläkin, mutta neulotaan se loppuun joskus toiste. 


Näistä tuli aivan peruslapaset. Resori 2 o, 2 n, ja neuloin sitä sen verran että saa taitettua. Kuvissa nämä näyttää aika isoilta, ehkäpä menisi miehen käteenkin. Itselle aika sopivat, ehkä vähän isot. Silmukoita taisi olla 40, enää en muista. Neuloin 3 puikoilla. Hieman kesti kyllä saada kiva tuntuma lankaan ja puikkoihin, mutta kyllä näistä ihan kivat lapaset tuli. En olisi voinut neuloa yhtään pienemmillä puikoilla enkä toisaalta ottaa suurempiakaan, silloin olisi ollut mahdollisesti liian löysää. Nämä menevät todennäköisesti johonkin keräykseen, heti kun sellainen sopiva ilmaantuu jossain vaiheessa. Viimeistään Lankavan hyvän mielen neulekeräykseen. Viime vuonna siihen lahjoitettiin 2310 kpl. Luku taitaa olla pienempi kuin edellisvuonna (jos muistan oikein) mutta ihan mielettömän paljon silti. Jatketaan samaan malliin!

Oletko sinä neulonut Vuonuen pentti-langasta? 

PS: Muista Lankajengin pipopöhinät vielä sunnuntaihin asti sekä Ghostie lasten kummitussukat, joiden ohje on julkaistu tällä viikolla: Katso Lankajengiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti