sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Raitasukkalaatikko: Syyskuun sukkapari

Jatketaan sukkalaatikkosukilla. Syyskuun sukkapari tuli neulottua heinäkuussa, jolloin iski jämälankafiilis. Tämän parin neuloin taktiikalla: enemmistön valinta neulotaan. Kyselin seuraajilta IG:ssä kysymyksiä ja enemmistön valinnat voitti. Näissä taisi kysymykset koskea enemmän värejä kuin muita neulomisjuttuja. Tulihan näistä aika värikkäät, mutta ehkäpä sitä syksyllä kaivataan värejä. Ainakin näihin sai upotettua paljon jämälankoja. Nimesin nämä syyskuun sukkapariksi raitasukkalaatikossa ja enää on jäljellä loka-, marras-, ja joulukuu.

Taisin jo aloittaa lokakuun sukkaparin, kun näin yhdessä neulekanavalla yhden jutun, jota halusin myös kokeilla. Siitä nyt tulee sopivasti raitoja niin voisi olla lokakuun sukkapari. Mielessä on myös, josko jättäisi tämän raitasukkalaatikon 10 pariin. 


Nyt jämälankalaatikot ovat hyvin siistiytyneet ja enää ei ole paljon ja hyvä niin. Ehkä ei pitäisi ottaa ihan kaikkea lankaa talteen, mutta eihän sitä voi heittää pois. Langanpäät laitan myös nykyisin talteen ja ne ovat yleensä pehmoeläimien täytettä. Suunnitelmissa on edelleen neuloa siitä Mouche & Friends kirjasta jokin eläin, jonka saa sitten täytettyä päättelypätkillä.

Syyskuun sukista tuli hieman erilaiset, sillä toiseen sukkaan ei riittänyt samaa väriä. Näitä neuloin kyllä samanaikaisesti (eri puikoilla), mutta siltikään lankaa ei riittänyt molempiin. Näissä oli kamala päätteleminen ja siksi näiden julkaisu kestikin, mutta nyt se on tehty ja lokakuun parissa ei ole näin paljon päättelyä.

Säästätkö sinä pienenpienetkin jämälangat? Entä päättelylangat?

PS: Tänään vielä jämälankasukkien ohje alennuksessa Lankajengissä: kurkkaa tänne

2 kommenttia:

 1. Kiva seurata tuota haastetta, vaikka ei olekaan mukana. Minä säästän pienet jämälangat. Niitä käytän vaikka lapasissa peukalon silmukoiden lepuuttamiseen tai kirpputorihintalappujen kiinnittämiseen. Jos tekisin pehmoeläimiä, käyttäisin siihen.
  Päättelylankoja en kerää. Olisiko ollut Väriloikan Hanna, joka keräsi koko vuoden päättelylankoja lasipurkkiin. Voisi olla hauska haaste ensi vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä molemmat sukkalaatikkohaasteet ovat kyllä kivoja, tosin tämä raitahaaste taitaa nyt kyllä jäädä lokakuulle. Nuokin on hyviä kohteita pienille langoille sekä parsiminen.

   Minäkin aloitin päättelylankojen keräämisen vasta ihan viime vuonna kun huomasin että pehmoeläimiin menee todella paljon täytettä. Sinne ne ovat hyviä eikä tarvitse edes montaa eläintä onneksi tehdä.

   Poista