sunnuntai 4. elokuuta 2024

Mitä neuloin heinäkuussa?

Elokuu pääsi yllättämään ja vaihtui yhtäkkiä. Jonnekin se heinäkuu vain katosi, mutta onneksi elokuu on vielä kesäkuukausi. Oikeastaan tykkään elokuusta ehkä enemmän kuin heinäkuusta, sillä pimeitä iltoja on odotettu. Tykkään, kun pimeys tulee aiemmin ja saa nukkua ihanassa pimeydessä, vaikka on meillä kyllä pimennysverhot, mutta eivät ne niin tiiviit ole kuin kunnon syksypimeys.

Kuvassa Auringonlaskuun aikaan pitsipalmikkosukat, jotka saattavat olla jo Ravelryssä: Ravelryyn

Kulutus: 1126 g

Ostot: 450 g

(Saadut langat laskematon määrä)

Heinäkuussa tuli pieniä lankaostoja ja lahjaksi saatuja lankoja. Tässä ostoissa ei ole lahjaksi saatuja lankoja, sillä en vain ehtinyt ja jaksanut laskea niitä. :D Mutta ostot ovat enemmän kuin kulutus todellisuudessa, jos lahjaksi saadut langat lasketaan mukaan. Heinäkuussa tuli neulottua enimmäkseen sukkia eri kokoluokissa, yksi toppi sekä virkkasin kassin. Näistä lisää myöhemmin.

Mitä uutta heinäkuussa?

Heinäkuun ihana kokeilu oli neulominen SUP-laudalla (järvellä). Luin jostain somesta, että joku muukin oli neulonut sup-laudalla ja se piti laittaa kokeiluun. Tykkään muutenkin suppailusta, vaikka aluksi ajattelin, etten sitä osaisi, mutta yllättävän kivaa se on. Kuvaa ei ole tästä tapahtumasta, sillä en riskeerannut, että puhelin olisi ollut vedessä. Neulominen sup-laudalla oli niin kivaa, että se piti kokeilla myös toistamiseen. Valitsin neuletyöksi helpon neuleen ja mukana ei ollut kuin keskeneräisiä sukkia ja sukkalankoja, niin sup-laudan neuletyöksi tuli sukat. Neuloin resoria ja sileää neuletta. Hyvin onnistui ja jotenkin siihen jäi koukkuun ja sittenhän sitä olisi halunnut neuloa koko ajan laudalla. 

Omat vinkit sup-laudalla neulomiseen: 

** Helppo neuletyö, sileän neuleen pipo paras mutta ehdottomasti puupuikot ja laita neuletyö minigrip-pussiin ja ota lankaa valmiiksi esiin kerästä. Neulominen käy siten iisimmin ja neuletyö on suojattu, jos sattuu laudalta putoaminen ja puikot eivät uppoa. Mahdollisimman tyyni sää on paras, mutta pienellä tuulellakin onnistuu. Se neulominen keskeytyy herkemmin, jos tuulee, mutta onnistuu silti. 

Tuliko neulottua heinäkuussa? Neuloitko uusissa paikoissa vai luotitko tuttuihin paikkoihin?

2 kommenttia:

  1. Hauska kokemus tuo SUP-laudalla neulominen. En ole kokeillut.
    Minusta on ollut ihana istua illalla ulkona neulomassa. On valoisaa ja lämmintä, mutta ei kuuma. Mustarastas laulaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se oli kyllä yllättävän kivaa! Ulkoneulominen on kyllä parasta ja onneksi sitä voi vieläkin neuloa ulkona ja toivottavasti vielä pitkään!

      Poista