sunnuntai 18. elokuuta 2024

Kuvahaaste: Elokuu - kolme e:llä alkavaa sanaa ja kuvaa

Ehkä vähän harmittaa, kun tähän olisin saanut hyvin yhden lähellä olevan e:llä alkavan sanan, joka on elokuussa ajankohtainen. Mutta koska läheiset ihmiset ja en halua liikaa paljastaa täällä blogissa asioitani, niin en sitten ottanut sitä. Olen kyllä ihan tyytyväinen näihinkin sanoihin, vaikka hetken jos toisenkin niitä joutui miettimään ja viimeinen sana tuli juuri sopivasti mieleen.

Mulla oli jotenkin jo kesäkuussa e-fiilis, kun tuli nimettyä omia neuleohjeita e:llä. Silloin Estrada-pitsisukat näki päivän valon ja suunnittelupöydällä oli Espero vauvan peitto ja sukat. Koska Espero peiton ohje julkaistaan pian, nyt elokuussa, oli jotenkin loogista ottaa se näihin sanoihin.

ESPERO vauvan peitto



Eduskuntatalo



Eteläsatama



Jostain syystä tuntui, että e:llä oli vaikea keksiä sanoja vai oliko mielikuvitus vain lomalla heinäkuussa, ettei oikein keksinyt mitään. Mutta kaksi ensimmäistä oli oikein vahvoina ehdokkaina ja viimeinen sana loksahti joukkoon yhtenä elokuisena maanantaina. Espero vauvan peiton ohje on tulossa elokuussa ja siihen sain idean toukokuussa. Se olikin sellainen ex tempore neuleohje, jonka intuitio käski tekemään. :D 

Eduskuntatalo tuli toisena mieleen, kun olin yhdessä tilaisuudessa, joskin kesäkuussa, siellä. Sitä muuten todella harvoin (jos koskaan?) vierailee eduskunnassa. Välillä on hyvä poistua mukavuusalueelta. Jännitti nimittäin tuollainen tilaisuus paljon, mutta olen kiitollinen että menin! Edellinen käynti eduskuntatalossa taisi olla luokkaretkellä ala-asteella.

Eteläsatama puolestaan tuli mieleen viimeisenä varteenotettavana sanana yhtenä elokuisena maanantaina. Okei, myönnetään, että käytiin Tukholmassa ja laivan saavuttua takaisin Helsinkiin, niin sana tuli mieleen. :D

Lisäksi tällaisia sanoja tuli mieleen: elämä, elinvoimainen, Espoo, espanjan kieli. 

Hassua, etten h:n kohdalla keksinyt Helsinkiä, mutta onneksi e:n kohdalla tuli mieleen sentään Espoo, jota en sitten ottanut kuitenkaan tähän kolmen sanan komboon. Mutta on se kuitenkin hyvä tajuta oman kotikaupungin kirjain :D Loppuvuosi onkin sitten lähes kokonaan uusia kirjaimia ja jännä nähdä, mitä sitä keksii syyskuusta. Kyllä ne sanat tulevat sitten loppujen lopulta, vaikka aina on tuntunut, ettei muka keksi. Itse asiassa tässä oli jo pari s:llä alkavaa sanaa mielessä, mutta en nyt juuri muista niitä. Joten katsotaan, tuleeko keksittyä sitten täysin uudet ässät. 

Tykkäätkö neuloa vauvan peittoja?

Oletko käynyt eduskuntatalossa?

Eteläsatama, Katajanokka vai Länsisatama? Missä olet käynyt viimeksi?

8 kommenttia:

  1. Hyvät eet löysit. Eduskuntatalo on upea rakennus ja olen siellä käynyt muutaman kerran. Eteläsatamaa ei juuri nyt voi viihtyisäksi sanoa. Ovatko nyt lopultakaan päättäneet, mitä sinne rakennetaan? Mielestäni sitä on soudettu ja huovattu vaikka kuinka kauan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllähän nämä sitten lopulta tule luontevasti. Jep, ei nuo satamat kovin viihtyisiä ole, en tiedä yhtään mitä sinne on suunnitteilla, ajaa tosin asiansa että laivaan pääsee ja laivasta pois.

      Poista
  2. Kaunis vauvanpeitto! Olen itse kerran, kauan sitten kutonut vauvanpeiton. Meilläkin olisi täällä ollut etelä-satama, mutta enpä keksinyt sitä sanaa. Noista luettelemistasi Helsingin satamista olen viimeksi käynyt Katajanokalla. Eikä nuo Viking Linen laivat siihen tule? Eduskuntataloa olen ihaillut vain ulkoapäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on jännä, että miten ne sanat tulevat sitten yhtäkkiä mieleen ja joistain ei tajua ennen kuin joku mainitsee. Joo, viking line tulee Katajanokalle.

      Poista
  3. Hyviä keksit e:llä😊👍Espero-peitto on myös kaunis🤗Eduskuntatalon portailla olen käynyt, en sisällä koskaan. Katajanokalla ja jossakin satamassa myös🤭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, enemmän sitä ihailee eduskuntataloa ulkopuolelta kuin sisältä.

      Poista
  4. Hyvin kuvattu e-sanat. Vauvanpeiton olen tehnyt vain kerran. Eduskuntatalossa en ole ikinä käynyt. Ehkä Länsisatamassa, luulisin.

    VastaaPoista