lauantai 31. elokuuta 2024

Mitä luin elokuussa?

Heinäkuun lopussa tuli tunne, että nyt voisin lukea Satu Rämön Hildur -kirjan. Silloin kun jotain asiaa hypetetään, niin en välttämättä halua ottaa osaa silloin siihen. Nyt oli kuitenkin hyvä aika lukea Hildur. Samalla laitoin varaukseen ne myöhemmät jatko-osat ja saan ne varmaan joskus viiden vuoden päästä. :D Sen verran pitkä on varausjono. Varmaan silloin on sitten oikea aika lukea ne. Neulojat ry:n lukupiirin kirja on myös tässä kuussa Hildur ja tuntui vähän kiireelliseltä lukea tämä pikaisesti, kun en uskonut, että pystyn uusimaan kirjaa.

Sain kun sainkin kuitenkin luettua kirjan. Kirja oli minusta ihan hyvä ja neulomistakin sivutaan kirjassa. Ihan kivaa! Yleensä tällaisissa kirjoissa tuntuu, etten muista enää kaikkia juonikuvioita, kun lukuaikani on yleensä sivu sieltä ja sivu täältä. En välttämättä pysty/ehdi lukemaan montaa tuntia kirjaa putkeen. Se aina vähän jännittää, että miten pääsen kirjaan mukaan ja miten muistan tapahtumat pienillä lukuspurteilla. Aika hyvin ne kuitenkin muisti. Kirja on ihan koukuttava. Kirjan luvut ovat sopivan mittaisia, tällöin voi suunnitella aina lukea yhden luvun ja jättää siihen. Välillä tuntui kuitenkin loppua kohden, että yksittäisiä tapahtumia ja henkilöitä oli vähän liikaa ja mietin, että mihinköhän tämä nyt sitten liittyy ja mikä tämä on ( ja muistanko tätä vielä myöhemmin :D )

Toisaalta pieni kiire kirjan luvussa ei ehkä ole pahitteeksi, muuten tulisi uusittua moneen kertaan, kun ei olisi mitään kiirettä lukea kirjaa ja sitä lukisi hitaasti. Tykkäsin kirjasta ja minusta se on todella hyvä. Kirja oli myös hetkellisesti koukuttava. Juoni eteni minusta silleen sopivan nopeasti ja hitaasti. Tykkäsin kirjan alusta ja minusta se ei mennyt mitenkään liian hitaasti. Tällaisista kirjoista tykkään. Ihan kiva lukea ne jatko-osatkin, sitten kun on niiden aika ja saa ne kirjastosta. 

Tällä hetkellä on kaksi kirjaa kesken. Kirjastosta tuli yksi varaus ja yhden bongasin neulekirjapöydältä. Yritän ehtiä lukea ne syyskuun loppuun mennessä, mutta saapi nähdä. Molemmat kirjat ovat neulomiseen ja käsitöihin liittyviä, ja varmaan aika monelle jo tuttuja ja luettuja. 

Oletko lukenut Hildurin? Tykkäsitkö? Entä oletko lukenut ne jatko-osat?

PS: Huomenna lapasboksin syyskuun teema!

4 kommenttia:

  1. Enpä ole Hilduria lukenut, kiitos vinkistä! Tuli luettua Joe Dispenzan "Yliluonnolliseksi".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä, toivottavasti tykkäät, jos päädyt sen lukemaan. Enpä ole muuten tuota Dispenzan kirjaa lukenut, täytyypä laittaa se lukulistalle.

      Poista
  2. Hildurin olen lukenut ja myös jatko-osat, paitsi viimeisen, joka on vielä kirjaston jonossa odottamassa. Koukutuin välittömästi ja halusin muuttaa Islantiin. Vähän epäuskottavaa oli, että raamikas poliisimies alkaisi aivan pystymetsästä neulomaan islantilaista kaarrokepaitaa, mutta ei anneta sen häiritä. Hyvä sarja ja hyvä juoni. En paljasta jatkoa, mutta suosittelen lukemaan muutkin osat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä ei ole vielä tullut muuttoaikeita mutta olisihan se mielenkiintoista käydä Islannissa. Varausjono on kyllä äärettömän pitkä ja varmaan saa joskus vuosien päästä nuo loput jatko-osat.

      Poista