sunnuntai 11. elokuuta 2024

Virkkasin kassin viidessä päivässä

Kirjoitin kesäkuussa blogiin, miksi en enää virkkaa ja yritän olla innostumatta virkkaamisesta. Samaan postauksen laitoin myös kuvan yhdestä kerästä lankaa, joka on pyörinyt pitkään yksinäisenä. Mikä siinä onkin, että juuri ne yksittäiset kerät ovat hankalia! Varsinkin kun en kokenut sopivaksi tuota kerää neulomiseen. Jossain vaiheessa heinäkuuta sitten kyllästyin siihen lankaan ja päätin, että virkkaan sen pois.

Vyötteen toisella puolella oli virkatun kassin ohje ja sekin kävi mielessä, josko virkkaisi ohjeen mukaan. Siihen tosin tarvittiin kaksi kerää lankaa ja vähän epäilin muutekin, että pystynkö virkkaamaan ohjeesta. Mielessä oli nimittäin vähän erilainen kassi kuin se ohje.

Tähän kassiin oli tarkoitus käyttää kaikkia materiaaleja kotoa ja olla hankkimatta mitään. Lähinnä siis kahvaosuudet. En nimittäin ajatellut niitä virkata ja piti keksiä valmiit kahvat jostain. Minusta virkatut kantokahvat venyvät vähän liikaa ja siksi halusin nyt kokeilla jotain muuta kantokahvavaihtoehtoa. Lisäksi piti myös keksiä, miten kahvat saa kiinni, jos laittaa muut kuin virkatut kahvat.

Virkkasin jotain 110 ketjusilmukkaa ja yhdistin pyöröksi ja sitten aloin virkata kiinteitä silmukoita. Raidoitin kahden kerroksen välein. Niinhän siinä tietenkin kävi, että pinkki lanka loppui ja olisin halunnut vielä vähän korkeamman kassin. Mutta päädyin kuitenkin vähän matalampaan ja virkkasin valkoisella muutamia ylimääräisiä kerroksia loppuun, johon tein myös pienet reiät, ja josta saa helposti kahvat kiinni. Oikeastaan tämä koko on juuri hyvä ja tästä tuli kiva kesäkassi. Alkuperäinen idea korkeammasta kassista olisi varmasti ollut liian iso. Kaiken järjen mukaan olisi pitänyt virkata vähemmän kuin 110 ketjusilmukkaa niin olisi tullut pienempi, mutta tämä on juuri hyvä näin. Mahtuu juuri sopivasti tavaraa mukaan esimerkiksi kirja, vesipullo, neuletyö, avaimet yms. 

Virkkasin kassin viidessä päivässä ja vaikka ei ollutkaan mikään kilpailu, niin en vain halunnut, että työ jää kesken ja halusin sen nopeasti valmiiksi. Minulla kun on tapana, että varsinkin virkatut työt jäävät kesken, kun se innostus kait loppuu tai jotain. Virkkaaminen oli kivaa vaihteeksi, mutta ei se nyt edelleenkään neulomista voita. Välillä on näitä hetkiä, kun täytyy tehdä kompromissi ja virkata ja pääsee eroon jostain yksittäisestä kerästä. Tuo pinkki kerä oli muuten Novitan Cotton rescue puuvillalankaa, jota joskus olin ostanut alesta. Taisi olla euron tai kaksi euroa kerä. Laukulle tuli hintaa alle 5 €, sillä Drops Paris on myös ostettu joskus jostain eurolla tai kahdella.

Metalliosat tuli otettua avainkaulanauhoista ja kahvat laukusta, joka oli jo melkein rikki (kahvat tosin aika hyvässä kunnossa vielä). Metallisia renkaita en ihan heti löytänyt meiltä ylimääräisinä, niin nämä nyt saavat luvan käydä. Voi sitten vaihtaa, jos tämä systeemi ei toimi laukussa. Mietin myös pitkään, että miten saan kiinni kahvat ja päädyin laittamaan ihan vain solmut. Fiksumpikin tapa varmasti olisi, mutta en oikein keksinyt, miten kahvat kiinnitetään virkattuun laukkuun. Kahvojen kiinnitystä pystyy vielä muuttamaan.

Tästä tuli kyllä kiva kesäkassi ja sitä on jo käytettykin juuri aiemmin mainituissa tarkoituksissa eli kassiin mahtuu neuletyö, vesipullo, kirja ja pieniä ostoksiakin. 

Mitä mieltä laukusta? Kerro ihmeessä kantokahvoihin omat vinkkisi, sillä eniten tuli mietittyä niitä. 

Oletko sinä virkannut laukkua ja laittanut muut kahvat kuin virkatut ja miten olet kiinnittänyt ne? 

2 kommenttia:

  1. Kiva tuli ja nätit värit.
    Alfama-kassini oli kokonaan virkattu ja siihen virkattiin kahvat, jotka jatkuivat kassin yläreunasta. Muuten virkattuihin laukkuihin tms. laitan vuorin ja siihen ompelen kaistaleen kangasta, johon kiinnitän d-renkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään tästä kyllä itsekin paljon ja on kiva käyttää. Tässä ei oikeastaan edes haittaa ettei ole vuorta vaikka yleensä vähän vieroksun virkattuja kasseja.

      Poista