sunnuntai 25. elokuuta 2024

Elokuun lapaset - Mustikkalapaset

Kieltämättä kesä vähän verottaa lapasten neulomista ja eihän niitä ennakkoon kovin paljon neulo lapasboksissa. Elokuun lapasiin ei ollut mitään ideaa ja olisi se idea ja inspiraatio varmasti tullut sieltä, jos en olisi neulonut mustikkalapasia. Päädyin kuitenkin itsekin neulomaan mustikkalapaset. En ihan yhteisneulonnan rajoissa, mutta elokuussa kuitenkin. En ole pitkään aikaan (lue: ehkä puoleen vuoteen?) neulonut kirjoneuletta, koska ei ole ollut sellaista fiilistä. Muutamia omia kirjoneulemalleja pitäisi myös viimeistellä ja ei oikein huvittaisi, ja voi olla, että jatkossa nähdään enemmän pinta-, pitsi- ja palmikkomalleja kuin kirjoneuleita. Sellainen fiilis nyt vain on :)

Mutta niihin mustikkalapasiin. Tämä malli meni 10+ teemaan niin hyvin kuin vain pystyi. En ole jakanut teemoja kenellekään etukäteen ja aina saa vähän jännittää vierasohjeiden kanssa, että osuuko teemaan. Välillä saatan muuttaa teemojen järjestystäkin, niin jo senkin puolelta en mielellään jaa niitä etukäteen kenellekään. Olen ajatellut, ettei se haittaa, vaikka ei osuisi täysin teemaan, sillä vierasohje on ehkä lähinnä lapasehdotus sille kuukaudelle. Ei ole pakko neuloa sitä, jos haluaa neuloa jotkut muut lapaset. Onneksi moni kuitenkin inspiroituu luonnosta, niin osui tällä kertaa täydellisesti teemaan. 

Mulla kävi näissä omissa mustikkalapasissa vähän hassusti, kun ajatuksissani otin neljä väriä, mutta kolme väriä olisi riittänyt. Jostain syystä tuonne tuli nyt vähän pinkkiä (vaikka se piti neuloa harmaalla), mutta tällä nyt mennään ja se ei haittaa, kun ei anneta sen haitata. :D Lisäksi sovelsin sen verran, että tein aukkopeukalon, koska se on minusta helpompi kirjoneuleen kanssa. Ei kiilapeukalo varmasti olisi mahdoton ollut, mutta en ole koskaan neulonut kiilapeukaloa ja kirjoneuletta ja just nyt elokuussa ei oikein ollut aikaa opetella uutta. Joten tällaiset näistä nyt tuli ja minusta ihan kivat. Sininen väri oli aika varma valinta, ja tämä oli hyvä sauma saada kirkkaansinistä väriä vähän vähemmälle lankavarastossa. Mallista saa helposti myös puolukkalapaset tai vadelmalapaset. Mutta malli oli ihan kiva ja iso kiitos kaikille, jotka lähditte mukaan neulomaan näitä lapasia! <3

Ovatko sinun elokuun lapaset jo valmiit? Mitä pidät näistä väreistä mustikkalapasiin?


4 kommenttia: