tiistai 13. elokuuta 2024

Neulekirja: Dreamy knits

Unelman pehmeitä neuleita. Sellainen tulee mieleen tästä neulekirjasta. Olin ehkä hetkeksi unohtanut tällaisen neulekirjan. Neulekirjoja on ilmestynyt viime aikoina paljon ja ihan kaikkea ei aina muista laittaa varaukseen. Tässä ei kuitenkaan ollut kovin suurta varausjonoa, ja sain tämän aika nopeasti. Tai siltä se ainakin tuntui. 

Tein tästä kirjasta reelsin Instagramin puolelle, jossa kerroin neljä neuletta, jotka ovat haaveilulistallani. Jotkut neulekirjat tuntuvat enemmän sellaisilta haaveilta, joista ei syystä tai toisesta saa aloitettua mitään. Tämä on ehkä itselleni vähän sellainen kirja. Mallit ovat todella kauniita, mutta tuntuu, etten osaisi neuloa niitä. Ihmeellinen uskomus, koska osaisin varmasti ja vaikken osaisikaan niin aina voisin soveltaa helpommaksi. Neulomisen mielenkiinto on myös siinä, että ottaa jonkin uuden asian opeteltavaksi ja yllättyy, kuinka loppujen lopuksi osaakin ja on oppinut uutta samalla. 

Käy myös katsomassa oma reelsini @sweetsandsocks niin näet nuo alla olevat mallit. Reelsiin pääset esimerkiksi profiilini kautta.

Kirjassa on paitoja, mekko, sukkia, lapasia, baskeri eli todella monipuolinen kirja. Ohjeita on laidasta laitaan. Tykkään, että kirjassa on monia erilaisia neuletöitä. 

Omat suosikkini kirjasta:

Tiny leaves sukat. Lehtikuvio ihastuttaa aina yhä vain. Lehtikuviollisia neuleita on paljon, mutta kyllästyyköhän niihin koskaan? Kun tuntuu, että niitä tulee myös lisää koko ajan. 

Colette lapaset. Nämä ovat aika peruslapaset ja ohje on kirjoitettu magic loop tekniikalle. Se on helppo soveltaa myös sukkapuikoille, ja siksi ajattelinkin nämä tehdä. Sellaiset kivat peruslapaset pienellä helpolla twistillä. Sellaiset valepalmikkolapaset, mutta ei taideta tarvita apupuikkoja.

Wren lapaset. Nämä lapaset neulotaan kärjestä alkaen, mutta ajattelin soveltaa ja neuloa toisinpäin. Vaikuttaa ihan helpolta pitsikuviolta, mutta siinä on ehkä jokin juju kuitenkin. Ehkäpä jommat kummat lapaset voisi olla omaan lapasboksiin hyvät? Sopisikohan jonkin kuun teemaan? ;) 

Nostalgia neulepaita. Tämä on kaunis ja herkkä pitsipaita. Sellainen haaveiluneule, jota ei ehkä koskaan ota puikoille. Mutta neuleista haaveilu taitaa olla erillinen harrastus kuin itse neulominen. Tämä olisi ehdottomasti top ykkönen neuleiden haaveilussa ja ehkä sellainen "jonain päivänä" -neule.

Tämän kirjan varausjono ei ole kovin pitkä ja ihan maltillinen, niin laita kirja varaukseen ja saat ihailla kauniita ja herkkiä neuleita. Viimeksi kun tarkistin niin varauksia oli alle 10 joten on toivoa, että saat myös kirjan ihan pian. Neulekirjojen lainaaminen kirjastosta auttaa myös neulesuunnittelijoita, sillä jokaisesta lainauksesta maksetaan lainauskorvaus. 

Oletko sinä tutustunut jo Dreamy knits neulekirjaan? 

2 kommenttia:

  1. Tämä kirja on minulle uusi tuttavuus ja laitanpa heti kirjastoon jonoon. Tuntuu mielenkiintoiselta. En päässyt tuonne reelsiin. Profiiliin pääsen ja siellä oli viimeisenä sellainen auringonkukalla alkava juttu. Sanoo nimimerkki: Kömpelö instagramissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tuli uusi neulekirja.
      Joo, se löytyy vähän alempaa, kun tein sen jo heinäkuussa, taitaa olla nimipäiväale feed kuvan vieressä. En vain muistanut/ehtinyt ottaa kuvia niistä omista suosikeista tässä kirjassa niin en voinut laittaa tähän kuvia niistä :D

      Poista