lauantai 3. elokuuta 2024

Mid Year Knit Freak Out Tag -haaste

Ajattelin tehdä tämän haasteen tänne blogin puolelle, sillä näitä on nähty nyt neulekanavilla youtubessa ja niitä on kiva katsoa. Alunperin idea on kait jostain ulkomaalaiselta tililtä, mutta woolmeoncefibersin Laura on kääntänyt nämä kysymykset neulekielelle suomeksi. Ideana on vastata kysymyksiin neuleista. Tee ihmeessä sinäkin tämä blogissa, näitä on kiva lukea muilta neulojilta. Nappaa tästä kysymykset tai Lauran Instagramista.


1. Onnistunein neuletyö tänä vuonna?

>> Sanoisin, että Rose Marie kesätoppi. Yllätin itsenikin suunnittelemasta kesätopin ja se vastaanotto, minkä se on saanut, on myös lämmittänyt. <3 

Rose Marie topin ohje löytyy mm. Ravelrystä .

2. Paras jatko-osa tänä vuonna? Jatko-osa neuleissa voisi olla esim. samalla ohjeella neulottu jolla olet aiemminkin neulonut, jostain toisesta työstä ylijääneellä langalla neulottu, setin osa kuten aiemmin neulottuihin lapaisiin sopiva pipo tai korjausneule.

>> Tämä on vaikea. Neulon harvemmin toista samalla ohjeella eikä nyt oikein muutakaan tule tähän mieleen. Voiko jatko-osaksi sanoa seuraavan neuletopin, jonka on suunnitellut? :D Koska innostuin Rose Marie kesätopista, niin suunnittelin myös Violeta topin, jonka julkaisu on aivan pian!

3. Uutuuslanka, jota et vielä ole neulonut, mutta haluaisit neuloa?

>> Näitä on varmasti paljon, koska on paljon lankoja kokeilematta. Tweed-lankaa en ole kokeillut ja suomalaisen villan lankoja haluaisin myös kokeilla enemmän. Tällä hetkellä olen kokeillut Vuonueen Penttiä mutta esimerkiksi siitä oleva kampalanka kiinnostaisi myös. 

4. Mitä syksyllä julkaistavaa neuleohjetta/-kirjaa odotat eniten?

>> Tämäkin on sinänsä vaikea, jos en omia neuleohjeita saa laittaa :D Neulekirjoista odotan ainakin JonSukat uutta kirjaa ja @poolaknitsin neulekirjaa, josta en tosin muista, tuleeko se tänä syksynä vai vasta ensi vuonna.

5. Mihin neuletyöhön olet pettynyt eniten tänä vuonna?

>> Ei suurempia pettymyksiä ole oikeastaan. Mutta Lento-paidan voisin nimetä. Aloitin innoissani huhtikuussa Lento-paidan, mutta toukokuussa huomasin, että siitä tulee liian pieni. Tämä ei ole ohjeen vika vaan ihan muiden syiden. Olisi pitänyt aloittaa L-koolla. Nyt en ole jaksanut neuloa sitä enkä myöskään purkaa. Joten se on sitten jäänyt. Paidasta tulisi varmasti ihana, jos saisin sen purettua kainaloiden alle, jolloin voisin lisätä muutaman silmukan ja se olisi todennäköisesti ihan hyvä siten. 

6. Yllättävin neuleasia tänä vuonna? Esim. itselle epätyypilliseen väriin ihastuminen tai arvontavoitto.

>> Viimeisessä lankatilauksessa tuli sinistä väriä, mikä on itselle aika epätyypillinen väri. 

7. Uusin lempineulesuunnittelijasi?

>> Tätä ei oikein ole, sillä neulon vähemmän muiden ohjeilla ja silloin kun neulon muiden ohjeilla niin se vaihtelee eikä ole erityistä suunnittelijaa. Viime aikoina en ole kyllä ehtinyt neuloa oikeastaan kenenkään ohjeilla.



8. Viimeisin lankaihastuksesi?

>> Vaaleanlila väri joka on ylläolevassa Estrada sukissa (tosin kuvassa valo taas vähän vääristyy).

9. Uusin suosikkineuletarvikkeesi?

>> Neulesakset ja neulemittanauha. Meneepä ne kätevästi myös matkassa mukana. Muita neuletarvikkeita ei taida olla hankittu viime aikoina.

10. Eniten tänä vuonna tunteita herättänyt neuletyö?

>> Tähän voisin sanoa useammankin mutta sanotaan nyt edelleen Rose Marie toppi sekä myös Soleado toppi. Kerroinko jo että ihastuin toppien suunnitteluun ja niitä on luvassa vielä myös Soleado pitsitoppi :D . Olen niin tykästynyt siihen pitsikuvioon, että suunnittelin myös Soleado tuubihuivin ja sukat. Sekä myös muita tuotteita mielessä Soleado tuoteperheeseen.


11. Vuoden paras neuleseura?

>> Sanoisin neulekanavat. Niitä on tullut lisää aika paljon ja luettelen tähän muutamia, joita olen katsonut:

Elinan villapaitapeli
Ajatuksianni
Hopeavilla
Pieniä neulehetkiä (Tätä en ole itseasiassa vielä katsonut, mutta ilmeisesti on joku palaava neulevideoiden tekijä kun muut neulojat ovat tunnistaneet ja maininneet)
Syystuuliknits


12. Paras tänä vuonna tekemäsi somepostaus/ -tempaus?

>> Tähän on pakko sanoa Lapasboksi. On aivan ihana nähdä, kuinka moni neuloja on lähtenyt mukaan neulomaan lapasia. Tää on kyllä paras idea tälle vuodelle. Kiitos siitä kaikille! <3 Ollaan muuten yli puolessavälin ja enää on jäljellä vain 4 teemaa. Tässähän tulee kohta haikeus.

13. Kaunein tänä vuonna ostamasi lanka?

>> Hmm, kyllä näitä varmaan on, ainakin kaikki vaaleanlilat värit ovat olleet minusta todella kauniita. Laitan tähän muutamia kuvia.


Vaaleanlila on miunyarnin, joka on hankittu ehkä jo viime vuonna. Keltainen on Lucky Omen Yarnsin. Molemmissa on ihanaa kimalletta. 



14. Mitkä neuleet haluaisit tänä vuonna vielä ehtiä neulomaan?

>> Haluaisin neuloa tietenkin kaikki loppuvuoden lapasboksin lapaset sekä Lento-paidan korjattua. Toki myös kaikki tälle vuodelle laaditut omat neulesuunnitelmat olisi kiva saada toteutettua. 

Mitä pidit haasteesta? Tee ihmeessä tämä omaan blogiisi niin herätellään samalla blogeja. Kässäkaffit taisi myös vastailla näihin uusimmassa youtubejaksossaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti