tiistai 20. elokuuta 2024

Kuvahaaste: Violetti - violettia yllinkyllin

Tähän kuvahaasteeseen en ole aiemmin osallistunut (jostain syystä) mutta tähän väriin ajattelin osallisua. Violetti on lisäksi lempparivärejäni niin katsotaan, mitä kaikkea violettia meiltä löytyy. Vaikka violetti on lempparivärini, niin tuntui, että aika vaikeasti sitä löytyi. Ensin ajattelin, etten ota lankaa tai neulomuksia, mutta kyllä niitä nyt vain tuli mukaan - ja aika paljonkin. :) Mietin myös, että mikä on violetin ja lilan ero vai ovatko ne suht samaa väriä. Onko rakkaalla värillä vain kaksi nimeä .. :D  Mutta koska googlen kuvahaku näytti violetille enemmän tummaa väriä niin ajattelin, että violetti on tumma ja lila vaalea. Tämä päätelmä voi kyllä mennä metsään ja itse asiassa meiltä löytyi enemmän vaaleata kuin tummaa, joten katson nämä värit nyt kaikki violetiksi ja tällä nyt mennään. :D

Violetinvärinen huivi (kuva vääristää väriä vähän vaaleammaksi) mutta tämä on kiva ja pääsee käyttöön taas syksyllä. Lanka on Novitan Venlaa ja yritin päästä niistä keristä taannoin eroon ja tuli neulottua tämä huivi, raidoittaen mineillä. Postaus huivista löytyy täältä .

Kirja saatu pr-tuotteena. 

Olisikohan tämä kirja seuraavaksi lukulistalla? Odottelen vähän jotain varauksia kirjastosta, enkä oikein osaa aloittaa mitään, ettei tule ruuhkaa. Pakko varmaan jotain aloittaa, sillä ihan heti ei ole kait tulossa mitään kirjaa. Tai sitten täytyy tyytyä 'ammattikirjallisuuteen'.

Violettia väriä on ollut paljon myös puikoilla. Näitä on neulottu tänä vuonna paitsi nuo pitsiset sukat, jotka on neulottu aiemmin. Nyt ne sukat pääsevät jonnekin neulehyväntekeväisyyskeräykseen. Malli on muistaakseni jostain Arabia-lehdestä. Lapaset ovat Rakkaudella Henna kirjasta.

Violeta toppi edustaa nyt vähän vaaleampaa sävyä, tässäkin kuva varmaan vähän vääristää vaaleammaksi kuin mitä oikeasta on. Violeta topin ohje löytyy Ravelrystä .

Violetinvärinen Squishmallows meni yhdelle pikkutytölle synttärilahjaksi.


Violettia on myös puikoilla tällä hetkellä. Näistä lisää myöhemmin.



Violetinvärinen muumimuki löytyy myös meiltä. En keräile muumimukeja, mutta niitä on vain kertynyt ja tykkään niiden koosta. Niistä on kiva juoda myös muuta kuin kahvia, vaikka kahvikuppeina nämä yleensä ovat. Sopivankokoiset mukit kahville.

Lisäksi violettia löytyi yöpaidasta, kirjojen kansista, verhoista, langoista tietenkin, muovirasioiden kansista ja kaikenlaisista pikkutavaroista, joita ei viitsi kuvata blogiin asti. :D Tykkään violetista myös vaatteissa, ja yksi tumman violetin värinen huppari on lemppari. On myös yksi mekko, josta tykkään paljon, tosin se on kyllä mahdollisesti turhan lyhyt omaan makuun tällä hetkellä. 

Kirjahyllystä löytyy lila mariskooli, niitäkään en keräile, mutta muutamia sellaisia meillä on. Lisäksi kirjahyllyssä on lilanvärinen kynttilä.

Kiva värihaaste ja ehkäpä vielä muissakin väreissä olen mukana - kunhan vaan muistan! Sen verran kivalta tämä kuulostaa. Haaste löytyy täältä .

Mikä näistä oli eniten mieleesi? 

6 kommenttia:

  1. Kivoja violetteja. Lempparina ehkä sukka-/lankakasa tai sitten Muumimuki. Minä olen pitänyt sellaista muistisääntöä, että violetti on siniseen vivahtava, koska orvokki (Viola) on sininen ja lila on sitten se toinen, eli punaiseen vivahtava.

    VastaaPoista
  2. Ihanan monipuolinen kattaus violettia ja pohdintaa itse väristä, violetti, liila, lila, sinipunainen.
    Teidän ihanien blogikavereiden pohdinnat sai minutkin googgeloimaan/wikipedioimaan. Violetista olikin moneksi, juhlaan, kuninkaallisuuteen, arvostukseen, odotukseen, hiljentymiseen ja kunnioitukseen...
    En ole tiennyt/nähnyt(kään) violettiä marsikoolia...
    Lankakerä ja neuleet lämmitti jostain syystä eniten... olen kokenut violetin kylmäksi, mutta sinä sait sen näyttämään ihanan pehmeältä - kiitos kun innostuit. Haaste lähti aikoinaan liikkeelle ideasta, että värejä ei ole koskaan elämässä liikaa - aina niitä kannattaa etsiä "harmauden keskellä"! Niimpä näillä ei myöskään ole mitään aikarajaa - voi tulla mukaan kun haluaa ja noukkia jo aiempiakin värejä halutessaan - kun siltä tuntuu. On ollut ilahduttavaa nähdä mitä kaikkea VÄRIKÄSTÄ blogeista onkaan löytynyt ja miten erilaisia ajatuksia värit meissä herättävät!! Itsellesi sopivan värisiä elokuun päiviä toivotellen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värit on kivoja ja tykkään niistä, siksi tämä tuntuikin luontevalta. Tuo on hyvä idea haasteen alkamisesta. Kiitos haasteesta! Hetken sai vähän etsiä mutta kyllähän niitä sitten löysi, osa tuli sitten mieleen myöhemmin, en ehtinyt niitä sitten lisäilemään. Mutta ehkä lila mariskooli tulee kuviin muissa yhteyksissä niin saadaan se näkyviin :D

      Ja nyt jos ajattelee tätä violettia tummempana ja punertavansävyisenä niin mullahan olisi ollut lankana sitäkin ja vieläpä yksi tuubihuivi tehtynä. Se kyllä näkyy myöhemmin täällä blogissa.

      Seuraavassa värissä olen myös mukana, mikä ikinä se väri sitten onkaan :) Kivoja elokuun päiviä sinnekin!

      Poista
  3. Kuvissasi on mielestäni hyvin raikkaan näköistä violettia, Pidin kovasti sukkakasasta ja huvista. Itse ole harvoin valinnut violettia lankaa neulomukseeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - nämä nyt edusti vähän tällaista vaaleampaa violettia sävyä :)

      Poista