maanantai 17. elokuuta 2020

3 vinkkiä uuden viikon aloitukseen

Ajattelin vinkata nyt kolme kivaa vinkkiä uuteen viikkoon, sillä monelle on arki jo palannut ja arjessa on kiva myös tehdä uusia asioita. Olen toteuttanut jo näitä vinkkejä jonkin verran ja voin ilokseni todeta, että toimivat :D Maanantaina on parasta tehdä jotain kivaa, niin se ei tunnu niin pahalta. Jos siis kärsii maanantaisyndroomasta ja mikään ei tunnu luistavan. :D Näitä vinkkejä voi kokeilla mikä tahansa päivä tai viikko tai vaikka joka viikko.

(Kuvassa näkyy kuningatarpiirakka, mutta kun yön yli sämpylät häviävät niin nopeasti suihin, niin en ole niistä kuvia ehtinyt napata :D )

Yön yli sämpylät

Tämän vinkin taisin löytää jostain blogista ja olen toteuttanut tätä jo pidemmän tovin. Nimittäin maanantai pitää aloittaa yön yli sämpylöillä <3 Kukapa ei voisi vastustaa tuoreita sämpylöitä ja sämpylöiden tuoksua? Niinpä, ei varmasti kukaan. Mulla meni pitkään ennen kuin edes kokeilin yön yli sämpylöitä. Olin nimittäin vähän skeptinen asian suhteen ja sen jälkeen niitä onkin sitten leivottu viikottain maanantaisin. Nämä sämpylät tulevat todella nopeasti, kun ei tarvitse pyöritellä erikseen sämpylöitä. Sillä ajalla, kun sämpylät ovat uunissa, niin voi itse laittautua valmiiksi töihin tai katsoa lapsen päiväkotirepun tai muuta hyödyllistä niin odotusaikakaan ei mene hukkaan. Kieltämättä näissä etätyöviikoissa on puolensa, kun voi aloittaa aamun yön yli sämpylöillä eikä tarvitse kiirehtiä työpaikalle. Mutta tiedän senkin tunteen, jolloin aamut ovat melkoista kaaosta (varsinkin lapsiperheissä :D ) ja mikään ei tunnu sujuvan, joten silloin kannattaa ehkä suosiolla jättää näidenkin kokeilemiset sinne lauantaiaamuun!

Aamulenkki

Jos maanantai alkaa yön yli sämpylöillä, niin tiistaina voi mennä aamulenkille. :D Mulla oli tapana joskus vuosia sitten käydä aamuisin (ennen aamukahvia ja aamiaista) aamulenkillä. Sitten ne jotenkin jäivät, kunnes tänä keväänä löysin aamulenkit taas (kiitos koronan :D ). Tarkoitus olisikin löytää ne nyt syksyn tullessa uudelleen, nimittäin en jotenkin osaa juosta kesällä. Olen jo monena kesänä huomannut, että kesäisin juokseminen itsellä vähentyy. Monilla se varmasti lisääntyy, mutta itsellä käy juuri toisin päin. Enkä oikein tiedä syytä tähän muuta kuin helle ja liika kuumuus. Nyt olisikin tarkoitus alkaa taas aamulenkkeillä edes kerran viikossa. En edes yritä juosta monena aamuna, vaan yksi aamulenkki viikossa olisi itselle ihan okei. Päivä on jotenkin niin paljon aktiivisempi, kun on juossut aamulla.

Uuden käsityön aloitus maanantaisin

Joskus, jos maanantaisin asiat ovat menneet eri tavalla kuin suunnitellut, niin olen aloittanut maanantaisin aina uuden käsityön. Tykkäsin tästä tavasta oikein paljon, sillä siinä uusi viikko jotenkin konkretisoitui. Nyt voisin palata taas tähän tapaan, sillä on mennyt varmaan jo useampi viikko, enkä ole aloittanut käsitöitä maanantaisin. Tietenkin, jos aina aloittaisi uuden isomman työn, niin voisi olla keskeneräisiä jo aika paljon, mutta se käsityö voi olla jokin ihan pienikin. Vaikkapa vauvan villasukat tai tiskirätti.

Miten sinun maanantai on mennyt? Kerro oma vinkkisi, minkä avulla maanantaista tulee vielä parempi!


PS: Tällä viikolla tulossa myös postaus noista maljakon suojista, ne ovat ihanat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti