perjantai 21. elokuuta 2020

Puikkoperjantai: Kahden viikon käsityöhaaste

Tällä viikolla havahduin siihen, että kuinka elokuukin on jo kohta lopussa. Se havahtuminen tapahtuu aina, kun katsoo kalenteria. Kirjasin nimittäin elokuun käsitöitä ja tajusin, että eihän tässä ole kovin paljon valmistunut edes käsitöitä tai ainakin tuntui siltä. En tiedä, johtuiko sitten siitä, että purin erään yksinäisen sukan, joka on ollut todella pitkään keskeneräinen. Neuloin kyllä sille kaveria kahteen otteeseen, mutta vain oikeastaan tajutakseni, ettei tästä tule oikein hyvä ja lanka täytyy käyttää jollain tavalla paremmin.  


Tällä viikolla keksin myös sellaisen yhden naisen kahden viikon käsityöhaasteen. Homman nimi on siis se, että viikon aikana aloitetaan (voi aloittaa) joka päivä uusi käsityö. Uutta käsityötä ei saa kuitenkaan aloittaa vain aloittamisen ilosta, eli se pitää olla sellainen, joka on ollut mielessä jo pidempään tai haaveillut siitä. Ensimmäinen viikko menee siis näin. Seuraavalla viikolla eli päivinä 8-14 ei saa puolestaan aloittaa yhtään uutta työtä. Tällöin neulotaan tai virkataan niitä edellisen viikon aloitettuja töitä tai ollaan tekemättä mitään. :D Itselleni herääviä ajatuksia on tullut mm. pystynkö aloittamaan joka päivä uuden käsityön, kuinka monta työtä saan valmiiksi, kyllästynkö neulomiseen ja onko 14 päivän päästä 7 aloitettua työtä eikä yhtään valmista ja tuleeko ensi viikolla houkutuksia aloittaa uusia töitä. Tämä haaste on siis aloitettu jo maanantaina eli ensimmäisen viikon loppusuoralla ollaan jo. Instagramissani olenkin päivitellyt jo tilannetta, että missä mennään nyt, ja tulen siellä kertomaan tilannekatsauksia, mutta lopullinen raportointi sitten reilun viikon päästä. 

Tällä hetkellä tämän haasteen tiimoilta on mennyt oikein mukavasti. Haaveilemiani käsitöitä on aloitettu hyvin ja olen "aikataulussa", jos tässä nyt jonkinlainen aikataulu edes on. Itseäni saattaa kuitenkin jännittää, että miten mahdan ensi viikon selvitä näiden käsitöiden kanssa ja tuleeko mieli aloittaa uusia ideoita. :D Jonkin verran on kieltämättä ollut fiilis, että minkä työn nyt aloittaisin, mutta kun on alkanut miettimään tarkemmin, mistä haaveillut, niin aina on löytynyt jokin aloitettava työ.

Mutta näihin tunnelmiin nyt. Kivaa perjantaita sinulle ja mukavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti