lauantai 15. elokuuta 2020

Vaivihkaa

Keväällä kerroin täällä kolme omaa suosikkia Villasukkien Uusi Vuosi -kirjasta ja yksi niistä oli Vaivihkaa -malli. Olisin kyllä uskonut, että ensimmäinen työ tästä kirjasta olisi ollut jokin palmikkomalli tai ikisuosikki Soulmates <3 . Mutta kävikin niin, että ensimmäiseksi työksi tuli Vaivihkaa -malli, joka on minusta ihanan herttainen, söpö ja suloinen. Voiko villasukista käyttää sana söpö? :D No en tiedä, voiko vai ei, mutta em. adjektiivit minulle tulee mieleen mallista.


Malli on myös yllättävän helppo. Olen joskus aloittanut Soulmates -mallia, ja se oli siihen aikaan itselleni ihan liian vaikea ja jotenkin ennakkoluulot olivat edelleen voimassa, että tämäkin on vaikea. Mutta kappas, ei todellakaan. Villasukat taisivat valmistua muutamassa päivässä. Mallikerta on myös helppo oppia. Itse tykkään kyllä seurata lähes rivi riviltä kuviota, vaikka se työlästä onkin, mutta tämän kaavan oppi suhteellisen nopeasti ja helposti.


Väriksi valikoitui vaaleanpunainen, sillä minusta tämä sukka tulee parhaiten esiin vaalealla värillä. Vaikka kuviin oli vaikea taltioida oikeaa väriä, mutta lankana 7 veljestä vaaleanpunaisessa sävyssä. Valkoista en jostain syystä raaskinut valita näihin sukkiin ja toisaalta eipä sitä ollutkaan mökillä silloin mukanakaan. Toisaalta syksylle voisi näitä ihan hyvin tehdä jollain tummemmallakin värillä. Vaikkapa lahjoiksi tms. Itse tein sen suuremman koon kirjasta ja mielestäni vastaa aika hyvin oikeaa kokoa. Olen tämän jo kyllä aikaisemminkin sanonut, mutta tykkään kovasti Niinan ohjeista. Ja vielä enemmän tykkään tuosta tavasta, että koko sukka on kuvion muodossa kokonaisuudessaan. Sukka valmistui kuin itsestään, kun aina ajattelin "just one more row". :D

Minkäköhän sukan sitä ottaisi puikoille seuraavaksi tästä kirjasta... Pitäisi varmaan antaa nyt vihdoin Soulmatesillekin mahdollisuus, kun on varmasti kokeneempi neuloja kuin esimerkiksi vuosi sitten. Tässä kirjassa Soulmatesin ohje oli muistaakseni ohuemmalle langalle ja taidan koettaa ykkös- tai kakkosversiota niistä, kun ne taisi olla paksummalle langalle.

Mitä sinä pidät tästä mallista? Oletko itse neulonut sitä?

2 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, Niina Laitisen ohjeet ovat todella kivoja, tykkään niistä itsekin. Niistä tulevat myös omaan jalkaani kaikkein parhaiten istuvat sukat.

    VastaaPoista