tiistai 25. elokuuta 2020

Suuri mustikkapiirakkavertailu

Myönnän, että tämä elokuu oli täynnä pelkkää mustikkaa ;) Eikä siitä vieläkään selviä ihan ilman mustikoita, nimittäin nyt on luvassa mustikkapiirakkavertailu! Tässä on kuitenkin leivottu mustikkapiirakoita jonkin verran viime kuukausina niin ajattelin hieman vertailla niitä keskenään! Mutta hei, nyt alkaa olla jo mustikkasesonki ohi, niin rauhoittuu tilanne täällä bloginkin puolella, enkä enää kirjoita mustikkapiirakoista! Listaan tähän postaukseen kokeilemieni mustikkapiirakoiden reseptit ja havainnot niistä. On sitten ainakin reseptit tallessa, jos sitä vaikka innostuu taas vuoden päästä!

Yleinen havainto on se, että mustikkapiirakka tuoreista mustikoista on ehdottomasti parempaa kuin pakastemustikoista. Ei pakastemustikoissakaan tietenkään mitään vikaa ole, mutta jos pakko on valita, että kummat, niin valitsen nyt kesällä tuoreet mustikat. Lisäksi yleensä olen tehnyt mustikkapiirakan niin, että siihen on tullut kermaviilia tai rahkaa ja nyt ehdottomasti valitsen mustikkapiirakan ilman kermaviiliä. 

 

Ensimmäisenä on Satu Koiviston mustikkapiirakka, jonka julistin maailman parhaaksi mustikkapiirakaksi. Sen parhaat puolet ovatkin:

** murumaisuus. Miksi kokeilen muruseosta mustikkapiirakan kanssa vasta nyt?

** paras tuoreena ja samana päivänä.

** helppotekoisuus. Tämä mustikkapiirakka on ihan superhelppo.

** täyteläinen. Tykkään myös, että mustikkapiirakka on täyteläinen ja tämä on! <3

 

Seuraava kokeiluni oli Sikke Sumarin mainio mustikkapiirakka.  Tämän mustikkapiirakan parhaat puolet ovat:

** kardemumman maku (!). Oi, miksi en ole ennen keksinyt kardemummaa laittaa mustikkapiirakkaan. Kaneli onkin tuttu, mutta kardemumma oli ihan superkiva uusi tuttavuus.

** helppo tehdä. Voin sulatus ja aineet sekaisin. Tämäkin mustikkapiirakka on ihan superhelppo.

** rapeus. Tässä mustikkapiirakassa pohjan rapeus on jotain ihan omia ja parasta! <3

Mä sanoisin, että Siken mustikkapiirakka maistuu vielä paremmin jäätelön tai vaniljakastikkeen kera, mutta kyllä se tuoreena samana päivänä on parasta ilman niitäkin. Seuraavana päivänä voi sitten herkutella jäätelön kanssa.

Kolmantena joukkoon pääsi alkukesästä leivottu piirakka, jonka tein muistaakseni Valion ohjeella, mutta laitoin ennen mustikoita makurahkan ja sen päälle mustikat. Ohje on tässä postauksessa. Tämän piirakan plussat ovat:

** lisämakua makurahkasta.

** ei tarvitse vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.

** erilainen, kuin sellainen jossa mustikat ovat kermaviilin tai rahkan seassa. Olin niin kiitollinen, kun tajusin kokeilla, että rahkan päälle mustikat eikä aina toisinpäin. Tämä on tämän piirakan paras oivallus! 


Mustikkapiirakkavertailu on nyt päättynyt, ja voittajaa ei tässä julkaistu, sillä kaikki piirakat ovat voittajia ja ihan parhaita! :D Mustikkapiirakoita on niin moneen makuun, että jokainen löytää sieltä omansa tai ainakin sitten soveltaa itse, niin saa oman mielen mukaisen. Luulen, että näistä kaikki jää varmasti meidän vakkariresepteiksi. Parasta on, että näitä kaikkia voi tehdä vaikka vuorotellen, eikä valita yhtä parasta <3. En ehkä pääse talven yli ilman mustikkapiirakkaa ja luulen, että ainakin jotain näistä tulee tehtyä myös syksyllä ja talvella. Mutta nyt muihin asioihin ja seuraava kokeilu voisikin olla, että teen mustikoista jotain muuta kuin piirakkaa. :D Kiitos mustikoille, mutta kiitos myös, että mustikkasesonki on vain kerran vuodessa!

Mikä on sinun paras mustikkaresepti? Entä mikä sesonki on seuraava: omena, puolukka... ? :D

 

2 kommenttia:

  1. Koiviston piirakka oli hyvä, ja tein muutamia eri ohjeilla, raparperi-, karviais- ja mustikkatäytteellä. Rapsupiirakat oli parhaita pohjasta riippumatta, karviainen ei niin hyvä, mustikkamuru oli hyvä mutta kyllä nyt paras mustikkapiirakka on perinteinen pullataikinaan tehty, jonka eilen leivoin. En ollut naismuistiin tehnyt pulla taikinaa ja piti keittokirjasta vaihe vaiheelta katsoa ohjetta. Sain kuitenkin aikaiseksi aika hyvän taikinan. Ja maku on se 'vanhanajan' mustikkapiirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa että sielläkin on hullaannuttu eri piirakoista :D Pullataikinamustikkapiirakkaa en olekaan kokeillut koska ei tuo pullataikina ole oikein oma juttuni :D

      Poista