tiistai 11. elokuuta 2020

Mustikkareseptit: Maailman paras mustikkapiirakka

Koska mustikat ovat niin herkullisia ja niitä on tullut poimittua tällä hetkellä aivan liikaakin, niin ajattelin vinkata täällä 3 erilaista mustikkaohjetta. Olen leiponut tänä vuonna ihan ennätysmäisen paljon mustikkapiirakkaa ja mustikkamuffinsseja, joten ohjeet perustuvat siis näihin :D Luotan nimittäin helppoihin ja nopeisiin resepteihin, joita on helppo tehdä myös lasten kanssa. Jos kyllästyn näihin resepteihin, niin ehkäpä sitten keksin mustikoista jotain muuta kuin piirakkaa ja muffinsseja.Minulla on yksi luottomuffinssiresepti. Marjat vain saattavat vaihdella siinä. Löysin joskus nimittäin tämän Kodin Kuvalehden helppojen muffinssien ohjeen. Ja tällä onkin tullut leivottua muffinsseja jo todella paljon. Ohje on helppo ja onnistuu todella hyvin kiireellisessä arjessakin. Musta tuntuu, että olen jo vinkannut tämän tänne joskus. No olin tai en - niin se resepti on edelleen hyvä ja helppo!

Yleensä teen mustikkapiirakan jollain ihan tavallisella piirakkareseptillä, tästä taisinkin vinkata viime tai sitä edellisellä viikolla. Valion sivuilla on minusta hyviä piirakkareseptejäkin, niin sieltä varmasti yleisimmiten valitsen jonkin. Mutta siihen tuli nyt muutos, nimittäin löysin parhaimman mustikkapiirakkareseptin.

              
 


Nimittäin viimeisin, jolla tein mustikkapiirakkaa, onkin Satu Koiviston mustikkamurupiirakka. (ylemmässä kuvassa). Olin nimittäin jo pidempään halunnut kokeilla muruseosta piirakkaan, ja tuo ohje pompsahti silmille, kun googlettelin sopivia. Eipä mennyt aikaakaan, kun piirakka oli jo uunissa. Ohje on nimittäin helppo ja aineksetkin varmasti löytyvät kaapista. Ensimmäisellä kerralla sovelsin ohjetta, koska meillä ei ollut mantelijauhetta, mutta toisella kerralla tein ihan ohjeen mukaan.  Sanoisin, että tämä on todellakin parhain mustikkapiirakkaresepti ikinä. Yleensä suhtaudun hieman varauksella kaikkiin reseptikehuihin, koska nehän ovat niin makuasioita, mutta tätä ei ole kyllä turhaan kehuttu. <3 Tämä resepti meni kyllä ihan ykköseksi mustikkapiirakkaresepteistä! Mä luulen, että vielä on kerran käytävä poimimassa mustikoita, jotta pääsisi tekemään vielä yhden kerran tämän piirakan :D Niin ja käytin ohjeessa tuoreita mustikoita ja onnistui tietenkin niilläkin ihan hyvin.

Seuraavaksi voisinkin ottaa haasteeksi itselle kokeilla mustikoista jotain muuta kuin piirakkaa tai muffinsseja. Jos siis vielä leivon mustikoista jotain :D

Mikä on sun lempimustikkaresepti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti