sunnuntai 2. elokuuta 2020

Kirjavinkit: mitä luin heinäkuussa?

Kirjat ovat kyllä ihan parasta. Olen aina tykännyt kirjoista ja niiden lukemisesta ja vaikka yli puolet kirjoista kuuntelenkin tällä hetkellä, niin mikään ei voita perinteistä kirjaa. Heinäkuussa nimittäin lainasin kirjastosta pari kirjaa, jotka olivat olleet mielessä jo kauan. Heinäkuussa tuli myös luettua/kuunneltua aika ennätysmäisen paljon, nimittäin 4 kirjaa. Tämä varmaan johtui siitä, että suurin osa podcasteista onkin ollut lomalla. Nyt olo onkin aika hyvin rentoutunut kaiken sen lomamoodin jälkeen. Nyt on vuorossa siis heinäkuun kirjavinkit.

Haemim Sunim: Asioita, joita huomaa vasta, kun hidastaa
Tämän taisin bongata ihan äänikirjapalvelun ehdotuksista / suosituksista ja hyvä, että bongasin, sillä kirja oli juuri sitä, mitä kaipasinkin sinä hetkenä. Vaikka välillä onkin tympinyt kaikki elämäntapaoppaat tms, mutta silti kaipaan niitä välillä. Kuuntelin kirjan ajatuksella ja aika meni niin siivillä sen parissa, että sain sen kuunneltua ehkä noin muutamassa päivässä. Tämä on itselle aina se hyvän kirjan merkki; ettei malta lopettaa kun kirja on niin hyvä. Tämä kirja pitäisi kyllä kaikkien lukea/kuunnella, sillä se antaa niin paljon ajattelemisen aihetta. Pidin kirjasta todella paljon, ja annan sille kyllä täydet pisteet. En ole muuten hetkeen tainnut antaa millekään kirjalle 5/5, mutta tämä kirja kyllä ansaitsee ne.
Arvosana: 5/5

Austin Kleon: Varasta kuin taiteilija. 10 asiaa joita kukaan ei kertonut luovuudesta. 
Kuuntelen kirjoja tällä hetkellä enemmän kuin mitä luen. Mutta tämän kirjan kohdalla piti tehdä asiat toisin. Koska en löytänyt tätä kirjaa äänikirjapalvelusta, niin lainasin sen kirjastosta. Ja voi että, ihanaa oli lukea kirja pitkästä aikaa. <3 Oli ihanaa pidellä kirjaa ja kääntää sivuja. Tämä kirja tuli kyllä luettua ihan ennätysnopeasti. Eihän se sinänsä ollut edes pitkä ja kirjassa on kuviakin, mutta luin tämän kirjan noin päivässä tai kahdessa; melkeinpä yhden automatkan aikana. Nyt voisinkin ottaa tavaksi, että yrittäisin edes lukea yhden kirjan kuukaudessa. Tämä kirja kertoo luovuudesta ja siinä annetaan vinkkejä, miten löytää sisäinen luovuus. En oikeastaan osaa kertoa kirjasta sen enempää vaan voisinkin suositella kaikille tämän kirjan hankkimista, sillä se on todellinen löytö. Kirjan vinkkejä voi soveltaa lähes mihin elämänvaiheeseen. Jos etsit omaa suuntaa, niin löydät varmasti kirjasta hyviä vinkkejä. Jos mietinnässä on unelmien työpaikka tai opiskelupaikka, niin saat varmasti ajateltavaa kirjasta. Eikä haittaa, vaikka et olisi lukijaihminen, sillä väitän, että luet tämän kirjan nopeammin kuin uskotkaan.

Arvosana: 5/5
Dolly Alderton: Kaikki mitä tiedän rakkaudesta
Tätä kirjaa verrattiin Bridget Jonesin touhuihin ja varmaan sen pohjalta sen myös valitsinkin, sillä kaipasin jotain sellaista kunnon tyttöhömppää. Kirja on yllättävän pitkä, josta ajattelin, että mitenköhän se vaikuttaa lukukokemukseeni. Tunnetusti kun pidän hieman lyhyemmistä kirjoista. Mutta ei se pituus tässä haitannut. Tämä kirja on muuten näkynyt monen IG-kuvissa, josta sen myös taisin bongata ensimmäisiä kertoja. Lisäksi kuulin tästä myös eräässä podcastissa, joka taisi sinetöidä valinnan. Kirja on myös julkaistu ihan hiljattain ja olipa taas kiva lukea uutuuskirjaa. Kirja oli kyllä oikeastaan sitä mitä luvattu eli sellaista bilehöyryistä sinkkuelämää, jossa baarit, miehet ja biletys näyttelevät pääosassa. Mutta puolivälin tienoilla jokin muuttui. Oma suhtautuminenkin muuttui kirjaan, sillä se jäi hieman parin edellisen kirjan jalkoihin. Puolivälin jälkeen kuuntelin kuitenkin kirjaan loppuun asti. Jos alkuosa oli mietintöjä rakkaudesta, niin lopussa rakkaus vaihtui ystävyyteen ja lopulle annan 6/5. Kirja sijoittui Lontooseen ja jo siitä hyvästä voisin antaa koko kirjalle 6/5, sillä mikään ei voita Lontoon katuja. <3 Tämä kirja oli oikein kivaa kesäluettavaa, ja suosittelenkin sitä kaikille kevyen hömpän ystäville.
Arvosana: 4/5.

Risto Isomäki: Mitä koronapandemian jälkeen
Tämä on kyllä mun suosikkitietokirjailija! Luin muutama kk sitten tämän kirjailijan ensimmäisen kirjan ilmastonmuutoksesta ja nyt kun näin tämän kirjan valikoimissa, niin se piti valita heti. Kirja on niin ajankohtainen kuin olla ja voi ja kukapa meistä ei olisi miettinyt tämän hetkisen elämän jälkeistä aikaa. En tosin suosittele kirjaa, jos jokin tulevaisuudessa masentaa ja ahdistaa ja et halua kuulla enää yhtään koronasta. Kirjassa on nimittäin aika paljon tiettyä faktaa viruksista yms ja ei välttämättä sovi herkille tai jos elämässä on ahdistusta sinä hetkenä. Itse aloitin tämän uteliaisuusmeiningillä ja sillä samalla meiningillä luin sen kokonaan. Kirja ei aiheuttanut itsessäni ahdistusta ihan kokonaan, mutta kyllähän tietyt asiat pisti miettimään enemmän. Saatoin kyllä kokea pieniä, hetkellisiä epätoivon hetkiäkin kirjaa lukiessa, varsinkin loppupuolella. Mutta pääosin oma fiilis kirjasta oli 95 % uteliaisuus. Kirjan loppu oli myös toiveikas ja idearikas. Välillä kaipaan juuri tällaisia tietoiskuja kaiken sen chicklitin ja hyvän olon rinnalle. Suosittelen kirjaa kyllä kaikille, jotka jaksavat vielä hetken kuulla ja lukea koronasta ja tulevaisuuden spekulaatioista. Kirja on muutenkin aika ajankohtainen, kun joka paikassa on uutisia ja ajatuksia koronaepidemian paluusta.
Arvosana: 4/5.

Näillä eväin elokuuhun! Tällä hetkellä on menossa taas niin kiva kirjabuumi, etten malta odottaa, että mitä niistä saan valmiiksi elokuussa. Odotan kuitenkin elokuulta kirjojen suhteen kaikkea erilaista kuten heinäkuultakin.

Mitä sinä luit heinäkuussa? Vai odotatko jo syksyn kirjauutuuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti