tiistai 1. helmikuuta 2022

Kirjavinkit: Terveyttä ja henkistä hyvää oloa

Tammikuu alkoi aika henkisen hyvinvoinnin ja terveyden alan kirjoissa. Olen kyllä aloittanut yhtä romaaniakin, mutta en ole sitä vielä valmiiksi saanut. Lisäksi äänikirjojen kuuntelukin jatkuu taas - kiitos lahjakortin! Kyllähän nuo palvelut tulee aika kalliiksi, jos koko ajan niitä ylläpitää. Mutta oma vinkkini onkin laittaa palvelu hetkeksi tauolle ja jatkaa taas sopivalla ajalla. Ja sitäpaitsi aina välillä tulee euron tarjouksia ja muutamasta kirjasta euro ei tosiaan ole paljon. Tammikuussa tuli kuunneltua 4 kirjaa, jotka jokainen liittyy hyvinvointiin jollain tasolla. 

 


 Kuvan kirja saatu pr-näytteenä.

Henkka Hyppönen: Pelon henki

Etsin tarkoituksella pelosta kertovia kirjoja ja törmäsin äänikirjapalvelussa tähän kirjaan. Koska se oli lähes ainut pelosta kertova kirja siellä, niin otin sen kuunteluun. Kirja vaikutti mielenkiintoiselta, joskin alussa se oli vähän tylsähkö. Kirja muutenkin alkoi vähän epärelevantista kohdasta tai itse en oikeastaan tajunnut koko alkua. Mutta puolenvälin jälkeen kirja taas keskittyi pelkoon. Alussakin toki, mutta se meni ehkä itselle vähän yli. Voi olla, että keskittymisellä oli osuutta asiaan ja kirjan alkuun olisi pitänyt keskittyä enemmän. Kirja sopii mielestäni tähän hetkeen oikein hyvin, sillä välillä on hyvä myös miettiä, että miksi pelkää asiaa x tai miksi ei pelkää asiaa x. 

Arvosana: 3/5

Maria Wahlroos, Ulla Appelsin: Näin tehdään ihme - Mitä jokaisen tulisi oppia Cheerleadingin maailmanmestarilta?

Myönnän, että nimi vaikutti valintaan, vaikka en mitään ihmeitä olekaan tekemässä. Kirja menee ehkä elämäkerta -kategoriaan, sillä niitä(kin) on aina kiva lukea/kuunnella. Kirjan alku meni vähän ohi tai en ymmärtänyt ihan kaikkea, mutta aika pian kirja alkoi vaikuttaa mielenkiintoiselta Tässä kirjassa on paljon tuttuakin asiaa, mutta jonkin verran myös uutta tuli itselle. Vaikka en ole aloittamassa Cheerleadingia, niin siltikin oli mielenkiintoista lukea siitä.

Arvosana: 3/5

Antti Heikkilä: Lääkkeetön elämä

Antti Heikkilä on ilmeisesti aika kyseenalaistettu lääkäri ja itsekin olen provosoitunut hänen mielipiteistä aikoja sitten. Mutta koska tässä ajassa terveys on äärimmäisen tärkeä niin halusin jo mielenkiinnostakin kuunnella tämän kirjan. En ole minkään ruokavalion kannattaja ja voisin kuvailla itseäni sekaruokavalion kannattajaksi. Mutta olisihan se aika kivaa, jos kenenkään ei tarvitsisi syödä lääkkeitä vuosikausia. Kirjassa on minusta hyvääkin asiaa todella paljon. Osa on todella lääketieteellistä tekstiä ja tällaiselle tavalliselle kansalaiselle voi mennä paljon ylikin. Kirja on silti todella mielenkiintoinen ja itselleni heräsi kysymyksiä enemmän. Miksi ihmeessä Anttia on maalitettu menneinä vuosina ja ihan lääkäriliiton toimestakin? Miksi tässä maailmassa toisinajattelijoiden 'kimppuun' hyökätään? Se, että ajattelee asioista eri tavalla kuin jokin toinen ei tee kenestäkään yhtään sen huonompaa. Onneksi nykypäivänä yhä useammat ihmiset ottavat itse vastuun terveydestä ja kyllähän siihen kannustetaankin jo hitusen enemmän kuin taannoin. Suosittelen kirjaa kaikille terveydestä kiinnostuneille ja uteliaille ihmisille. Jos kirja jotain vaikutusta sai itsessä, niin ehkä sen, että aloin tehdä tammikuussa enemmän vihermehuja.

Arvosana: 3/5

Taru Tammikallio: Oman elämäsi superstara - toteuta ammatilliset unelmasi

Vaikka hetkellisesti 'kyllästyn' näihin unelmat todeksi kirjoihin, niin tammikuussa tämä kirja oli kyllä parasta antia. Jos maailma ympärillä kuohuaa milloin mistäkin, niin oli ihana uppoutua tähän kirjaan pois todellisuudesta. Ja mikäs sen parempaa kuin suunnitella omaa elämää ja haaveita todeksi. Kaipaan paljon järkevää tekemistä ympärilleni tällaisina aikoina, kun jollain tasolla järjettömyys on ympärillämme, niin tämä kirja tuli sopivaan saumaan. Kirjan avulla sain mieleeni paljon kivoja ja ihania asioita. Kirjassa oli paljon tuttua, mutta paljon myös uutta. Kirja kannattaa kuunnella/lukea ajatuksen kanssa ja tehtävät tehdä kunnolla miettien. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka kaipaavat muutosta elämään - liittyi se muutos ihan mihin tahansa! 

Arvosana: 4/5

Tammikuun kirjoissa korostuu kyllä terveellisyys, hyvinvointi ja henkinen mieli.  Kaikki tammikuussa kuunnellut kirjat olivat kyllä hyviä, vaikka mikään niistä ei välttämättä yltänyt ihan 6/5 tasolle. 

Kirjojen täyteistä helmikuuta ja lukuintoa kaikille! 

2 kommenttia:

 1. Heikkilä herättää myös täällä ristiriitaisia tunteita, eivätkä kaikki hänen sanomisensa mene yksi yhteen aikaisempien mielipiteiden tai faktojen kanssa. On asiaa, ja sitten on asiaa asian vierestä, joskus jopa hyvin tehokkaasti.

  Sen olen kuitenkin huomannut, että jos jonkun mielipide haittaa toisen rahantuottamista (esim. ei kaikkia lääkkeitä määrätä sen takia, että ne parantaisivat, vaan piilottavat oireet jotta voidaan myydä lisää lääkettä) niin silloin maalittaminen, mustamamaalaaminen sekä suoranainen vaino joissain tapauksissa tapahtuu turhankin äkkiä. Ja kyseessä on nimenomaan "tuottaminen", ei elannon saaminen

  Terveys-aiheeseen liittyen suosittelen Supermarket Survival-kirjaa seuraavaksi luettavaksi. Siinä etenkin mausteiden terveysvaikutukset olivat mielenkiintoista ja uutta tietoa, jota olen ottanut arkielämään käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kirjavinkistä! Mulla muuten taitaa olla ollutkin tuo kirja lainassa. En vain ehtinyt sitä lukemaan (hups...) joten piti palauttaa. Mutta ehdottomasti täytyy lainata ja yrittää lukea paremmalla ajalla uudestaan!

   Poista