sunnuntai 6. helmikuuta 2022

Routa -lapasten yhteisneulonta

Tästä valmiista työstä tuli myös ruksi neulebingoon. Aloitin nämä viime vuoden puolella jo. Jos tarkkoja ollaan, niin jouluna. Sain nämä vasta valmiiksi nyt tammikuussa. Tykkään Hennan neuleohjeista ja tämä olikin toinen yhteisneulonta lapasista, johon osallistuin. Tällä kertaa malli oli kokonaan kirjoneuletta ja siksi se varmaan itselläkin kesti hieman ennen kuin sai valmiiksi. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja vielä on sitäpaitsi talvea jäljellä. 


Ohjeen nimi on Routalapaset ja minusta ohje sopii myös kirjoneulealoittelijoillekin. Ohjeessa ei ole pitkiä langanjuoksuja ja se todella kaunis malli. Ohjekaavioon sai kyllä keskittyä ja siksi varmaan näiden valmistuminen kesti itselläkin. Näistä tuli itselle juuri sopivat ja juuri sopivan paksut. Edelliset olikin ehkä hitusen liian isot, mutta kirjoneulekäsialani on ehkä tiukka (?) kun nämä ovat juuri sopivat. Kirjoneulekuvio on sen verran paksu, että lapaset myös oikeasti lämmittävät pikkupakkasilla. Lankana minulla oli seiskaveikka (valkoinen) ja Novita välke (kimaltava harmaa). Puikkoina käytin 3,5 puikkoja, vaikka Henna taitaa ohjeistaa 4 puikot. Tutusta tottumuksesta otin vahingossa 3,5 ja niillä neuloin sitten molemmat. Näiden neulominen onnistuu myös vajoista keristä, sillä lapasten kokonaispaino on n.80 g. Harmi, ettei tuo langan kimaltavuus näy kuvissa, sillä minusta juuri se tuo lapasiin kivan pienen yksityiskohdan. 

Neuloin peukalot valkoisella, sillä se toi jotenkin kivan vaikutelman lapasiin. Lisäksi näissä taisi käydä pieni 'moka' ja tein peukaloaukon riville 24 vaikka ohjeessa se on rivillä 20. Eipä se nyt sinänsä mitään haitannut, olin niin innoissani ja neuloin eteenpäin huomioimatta peukaloaukkoa :D

Kannattaa kurkata Hennan instagram -tili, sieltä löytyy lapasinspiraatiota ja ohje näihinkin lapasiin. @rakkaudellahenna on siis se tili! Henna taisi järkätä jo seuraavankin yhteisneulonnan lapasista, jossa oli kolme väriä. Siihen en osallistunut, koska se aloitus olisi ollut liian nopeasti näiden valmistumisesta. 

Oletko sinä jokseenkin lapasmaniassa tällä hetkellä? :D Nimittäin tuntuu, että lapasia neulotaan nyt paljon, ainakin somekuvissa.

2 kommenttia:

  1. Edelleen olen aloitusmoodissa lapasten suhteen; itselläni olisi yksi kuvio, minkä haluaisin lapasiin kutoa, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi sitä piirtää valmiiksi. Näistä lapasista tuli kyllä todella kivan näköiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että sielläkin on lapaset mielessä, luovuus vaatii välillä aikaa! :)

      Poista