maanantai 14. helmikuuta 2022

Resepti: Sydämelliset kaurakeksit (sokeriton)

Sokeritonta ja vehnäjauhotonta reseptiä tulossa taas! Reseptissä on kookossokeria, mutta seuraavalla kerralla ajattelin sen korvata jollain muulla: esim joko koivusokerilla tai ketomakeuttajalla. Eräänä sunnuntaina tuli kaurakeksihimo ja vaikka ne perinteiset kauralastut ovatkin älyttömän hyviä, en kuitenkaan halunnut leipoa mitään mihin, tulee valkoista sokeria. Niinpä aloin googletella jotain sopivaa sokeritonta kaurakeksireseptiä. Tämä saattoi olla jostain vähän muunnelma, mutta tarkkaa sivustoa en muista ja muutin kuitenkin reseptiä aika paljonkin.


SYDÄMENMUOTOISET KAURAKEKSIT

125 g voita

0,5 dl - 1 dl kookossokeria

1-2 kananmunaa

0,5 dl kookosjauhoa

0,5 dl kaurajauhoa

 3 dl kaurahiutaleita

1 tl vaniljaa

1/2 tl leivinjauhetta

kanelia

200 astetta, n.10 minuuttia

Sulata voi ja lisää sokeri sulaneeseen voihin. Sekoita keskenään. Yhdistä kookosjauho, kaurajauho, kaurahiutaleet, vanilja, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Lisää ensin kookosjauho-kaurajauho -seos ja sen jälkeen kananmunat. Sekoita hyvin kaikki ainekset sekaisin. Muotoile taikinasta keksit uunipellillä. Vinkki: Käytä piparkakkumuotteja apuna niin saat sydämenmuotoisia keksejä. Taikina on paksua ja hieman irtoilevaa niin helpoimmiten pääsee, kun asettelee taikinaa käsin muotin sisään. Paista keksit n.200 astetta, noin 10 minuuttia. 


Teen kyllä uudelleen tällä reseptillä, kun tuli niin hyviä. Nämä eivät ole kauralastuja vaan enemmänkin nimenomaan keksejä. Terveellisiä ja hyviä ja kahvin kanssa sopivat kivasti myös arkeen! Meillä myös lapsi tykästyi näihin ja söi innolla. Nämä menevät aika hyvin myös välipalapatukoistakin.

Näitä olenkin tehnyt jo toisenkin kerran, jolloin muokkasin reseptiä sen verran, että laitoin 1 dl kookosjauhoa puolikkaisten desien sijaan. Resepti onnistuu myös yhdellä kananmunalla. Voi olla, että tulee enemmän irtonaisempaa taikinaa, mutta hyvin pystyi käsittelemään sitä kuitenkin muotin sisällä ja uunista tullessa olivat ihan ehjiä, eivätkä murentuneet.

Kivaa ystävänpäivää! Nämä ehtii tehdä tänään todella nopeasti! 

PS: Muistutan vielä kuvassa näkyvistä Sydämet villasukkien ohjeesta, jonka voit hankkia mm. Lankajengin verkkokaupasta


2 kommenttia:

  1. Kaunista ystävänpäivää sinulle <3
    Kaikki, missä on kookoshiutaleita, on pakostakin hyvää <3

    VastaaPoista